Basel

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados

Basel (basa Jerman: Basel ['ba:z@l], basa Prancis Bâle [ba:l], basa Italia Basilea [bazi'lE:a]) iku kutha paling gedhé katelu ing Swiss (188.000 padunung ing kanton Basel-City ing taun 2004; padunung ing pamukiman sadawaning tapel wates kanton, tapel wates nagara lan saubengé sing cacahé 690.000 anggawé Basel minangkai wewengkon urban paling gedhé kaloro ing Swiss taun 2003).

Dumunung ing sisih kulon-lor Swiss ing pinggir Kali Rhine, Basel duwé fungsi minangka pusat indhustri sing gedhé tumrap indhustri kimia lan obat-obatan. Kutha iki wewatesan karo Jerman lan Prancis.

Pranala njaba[sunting | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Basel ing Wikivoyage

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Basel&oldid=963698"