Basel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Basel (basa Jerman: Basel ['ba:z@l], basa Prancis Bâle [ba:l], basa Italia Basilea [bazi'lE:a]) iku kutha gedhé dhéwé katelu ing Swiss (188.000 sing ndunungi kanton Basel-City ing taun 2004; sing ndunungi pamukiman sadawaning tapel wates kanton, tapel wates nagara lan saubengé sing cacahé 690.000 nggawé Basel minangkai wewengkon urban gedhé dhéwé kaloro ing Swiss taun 2003).

Dumunung ing sisih kulon-lor Swiss ing pinggir Kali Rhine, Basel duwé fungsi minangka pusat indhustri sing gedhé tumrap indhustri kimia lan usada. Kutha iki wewatesan karo Jerman lan Prancis.

Pranala njaba[besut | besut sumber]