Olimpiadhe

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Olimpiade)
Setadhium ing Olympia kuna.

Olimpiadhe (basa Yunani: Ὀλυμπιάς, olympiás) iku kala patang taunan sing ana gandhèngané karo Kridha Olimpik sing diayahi wong-wong Yunani Kuna. Nalika kala Hélénistik, dilekasi déning Éforus, olimpiadhe dadi épok ing pananggalan. Sarana étungan iki, olimpiadhe kapisan lumangsung kawit mangsa panas 776 SM tekan mangsa panas 772 SM.

Olimpiadhe ing kala modhèren mangku teges kala patang taunan kétung kawit tanggal 1 Januari sajeroning taun nalika Kridha Olimpik Mangsa Panas ginelar. Olimpiadhé kapisan tumiba ing taun 1896.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Olimpiadhe&oldid=1068330"