Yunani kuna

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Parthenon minangka simbul budaya Yunani kuna

Yunani kuna ngarujuk marang pèriode Sajarah Yunani ing Èra Klasik, kang yakuwi wiwit saka 750 SM[1] (pèriode archaic) nganti 146 BC (panaklukan Romawi). Jaman iki dianggep dadi budaya seminal (nggawa owah-owahan) kang dadi dhasaré peradaban bangsa kulon. Budaya Yunai nduwèni pengaruh kang kuwat tumrap Kakaisaran Romawi, kang nggawa kabudayan iki menyang Éropah.

Peradaban Yunani kuna nduwèni pangaruh wigati marang basa, pulitik, sistem pendhidhikan, filsafat, sains, lan seni, mbangkitaké Renaissance ing Éropah Kulon lan kabangkitan sajroning mangsa Neoklasik ing abad ka-18 lan ka-19 ing Éropah lan Amerika.

Delengen uga[sunting | besut sumber]

haha

Bibliografi[sunting | besut sumber]

  • Charles Freeman (1996). Egypt, Greece and Rome. Oxford University Press. 
  • Paul MacKendrick (1962). The Greek Stones Speak: The Story of Archaeology in Greek Lands. St. Martin's Press. 

External links[sunting | besut sumber]

Cithakan:Èra klasik

  1. ^ standard tanggal yakuwi 776 SM utawa Olimpiade kapisan. Ana kang njembaraké pèriode nganti 1000 SM kalebu Invasi Dorian lan Yunani jaman pepeteng.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Yunani_kuna&oldid=960207"