Fulham F.C.

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Fulham FC
Jeneng dawa Fulham Football Club
Paraban The Cottagers, The Whites
Yasa 1879 (sebagai Fulham St Andrew's Church Sunday School)[1]
Stadhiyon Craven Cottage
Fulham, London
Momotan 25.700
Baku Mesir Jason Wong
Mantri Mesir Jason Wong
Mènèjer Nèderlan Martin Jol
Liga Liga Utama Inggris
2011–12 ke-9, Liga Utama Inggris
Kandhang
Njaban
Current season

Fulham Football Club ya iku salah sijiné klub bal-balan Inggris kang diyasa ing taun 1879. Klub iki markasé ing laladan Fulham, London lan berkompetisi ing Liga Utama Inggris. Fulham mainaké tetandhingan kandangé ing Stadion Craven Cottage kang kapasitasé 25.700 kursi penonton lan waktu iki lagi digedhégaké nganti nyampé kapasitas 30.500 wong. Seragam Fulam warnané ireng-putih.

Préstasi paling apik saka klub iki ing kancah domestik ya iku minangka finalis nalika ajang Piala FA (1975) lan Liga Éropah UEFA (2010), posisi kaping 7 nalika Liga Premier Inggris musim 2008-09, lan babak perempat-final ing Piala Liga. Sementara prestasi paling apik tim iki ing kancah bal-balan Éropah ya iku dadi juara ing Piala Intertoto (bareng Málaga CF lan VfB Stuttgart), lan dadi runner-up Piala UEFA musim 2009-2010 sawisé dikalahaké Atlético Madrid 2-1 ing final.

Sajarah[besut | besut sumber]

Fulham arupa tim profesional tuwa dhéwé ing Kota London. Fulham diyasa nalika 1879 déning jemaat Gréja Inggris ing West Kensington kanti jeneng Fulham St Andrew’s Church Sunday School. Nganti saiki gréja mau isih ana ing sala sijiné plakat ing lawang mlebu kanggo ngenang pambentukan tim kaebut. Jeneng klub banjur disingkat nalika taun 1888 kanti jeneng Fulham.

Fulham wiwit main ing Craven Cottage awit taun 1896 lan wiwit ninggal seragam amatiré nalika taun 1907 nalika suksès ngrebut tiket main ing Football League kanti mikolèh gelar minangka juara Liga Selatan kanggo kaloroné. Kemenangan pertama Fulham ing kompetisi paling dhuwur bal-balsn Inggris diukir ing kandang Derby County, Baseball Ground, kanti skor 1-0 nalika tanggal 7 September 1907. Ing masa iki, klub pernah dipimpin Henry Norris, kang uga kacatet minangka penyandang dana ora langsung Chelsea. The Cottagers main kanti klambi putih lan kathok ireng kang kang digunakaké nalika taun 1903. Wis suwi Fulham kondhang minangka tim divisi ngisor bal-balan Inggris. Nalika tim dicekel déning manajer Alec Stock, Fulham tampil apik kanti lolos ing final Piala FA taun 1975. Ing final, dèwèké dikalahaké déning West Ham United

Ing éra Liga Primer prestasi klub ngalami pasang surut. Fulham pernah terdegradasi nganti divisi telu nalika 1994 lan rong taun sabanjuré ana ing urutan 17 saka 24 tim.

Sawisé ditunjuké Mickey Adams minangka manajer, The Cottagers bisa promosi manèh lan sak wisé dicekel déning Kevin Keegan lan Jean Tigana nggawa Fulham ing posisi level dhuwur.

Ing taun 1997 klub dituku déning pengusaha saka Mesir Mohamed Al Fayed. Al-Fayed nggawa owah-owahan marang Craven Cottage. Milyarder asal Mesir iki ngrombak skuat lan melakukan nglakokae revolusi kang ngubah wajah klub kaya saiki iki. Al-Fayed ngangkat duèt Ray Wilkins, minangka manajer tim, lan Kevin Keegan, minangka Chief Operating Officer, kanti target nembus Liga Primer ing sajeroning wektu limang taun. Nalika iku, Fulham isih berkutat ing Divisi loro. Sawisé ana perbedaan penemu babagan pemilihan pemain, Wilkins akhiré mundur.

Fulham suksès njuarai Football League Championship nalika musim 2000-01 lan duwé hak promosi kanggo main ing Liga Primer. Sawisé promosi, Fulham ora pernah terdegradasi nganti musim iki.

Sanajan durung pernah njuarai Liga Inggris, taun 2010 Fulham meh dadi Juara Liga Éropah UEFA nanging dikalahake déning Atletico Madrid ing babak tambahan wektu. Nganti wektu iki final ing Hamburg mau aruupa raihan paling apik Fulham ing kompetisi Éropah.

Pamain[besut | besut sumber]

Skuat utama[besut | besut sumber]

Per 11 September 2012..[2]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1 Ostrali GK Mark Schwarzer
2 Républik Irlan DF Stephen Kelly
3 Nurwègen DF John Arne Riise
4 Switserlan DF Philippe Senderos
5 Nurwègen DF Brede Hangeland
6 Irlandia Lor DF Chris Baird
7 Inggris MF Steve Sidwell
8 Switserlan MF Pajtim Kasami
9 Bulgaria FW Dimitar Berbatov
10 Kroasia FW Mladen Petrić
11 Costa Rica FW Bryan Ruiz
13 Inggris GK David Stockdale
14 Yunani MF Giorgos Karagounis
15 Inggris MF Kieran Richardson
16 Républik Irlan MF Damien Duff
No. Pos. Jeneng
17 Inggris DF Matthew Briggs
18 Irlandia Lor DF Aaron Hughes
19 Mali MF Mahamadou Diarra
20 Kolombia FW Hugo Rodallega
21 Turki MF Kerim Frei
22 Honggari GK Csaba Somogyi
26 Républik Céko DF Zdeněk Grygera
27 Jerman DF Sascha Riether (diampil saka FC Köln)
29 Wales MF Simon Davies
31 Swèdhen MF Alexander Kačaniklić
34 Inggris MF Tom Donegan
37 Inggris DF Dan Burn
38 Filipina GK Neil Etheridge
39 Itali FW Marcello Trotta

Tim cadangan[besut | besut sumber]

Per 15 Agustus 2012..[3]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
36 Guinea-Bissau MF Buomesca Tué Na Bangna (Mesca)
37 Inggris DF Dan Burn
40 Inggris DF Alex Smith
Israèl FW Omri Altman
Inggris DF Stephen Arthurworrey
Inggris MF Charles Banya
Inggris GK Marcus Bettinelli
Inggris MF Alex Brister
Dhènemarken MF Lasse Vigen Christensen
Finlan FW Lauri Dalla Valle
Inggris MF Lyle Della-Verde
Inggris MF Tom Donegan
Ostrali FW Corey Gameiro
No. Pos. Jeneng
Sekotlan MF Jack Grimmer
Nèderlan FW Danny Hoesen
Finlan GK Jesse Joronen
Republik Irlandia DF Sean Kavanagh
Jerman MF Ronnie Minkwitz
Republik Irlandia DF Daniel O'Reilly
Jerman GK Max Oberschmidt
Wales FW Richard Peniket
Inggris MF Josh Pritchard
Swèdhen FW Muamer Tanković
Ostrali MF Ryan Williams
Inggris FW Cauley Woodrow

Préstasi[besut | besut sumber]

Jawara[besut | besut sumber]

Promisi[besut | besut sumber]

  • Football League Division Two: 1958-9 (runners-up)
  • Football League Division Three: 1970-1 (runners-up); 1981-2 (ke-3); 1996-7 (runners-up)

Piala Kejuaraan[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ "From St Andrew’s to Craven". St Andrew's Fulham Fields. (Kaunduh 20/11/12)
  2. ^ "First Team Squad". Fulham F.C. (Kaunduh 21/11/12)
  3. ^ "Other Squad Players". Fulham F.C. (Kaunduh 21/11/12)