Liverpool F.C.

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Liverpool
Emblem Liverpool
Jeneng jangkep Liverpool Football Club
Peparab The Reds
Diadegaké 1892
Lapangan Anfield, Liverpool
Kapasitas 45.400
Ketua John W Henry
Manajer Juergen Klopp
Liga Liga Premier Inggris
2019/20 Liga Premier Inggris (1.)
Seragam kandang
Seragam tandang

Liverpool Football Club iku sawijining klub bal-balan Inggris kang wis kaping 6 njuwarani Liga Champions (biyèn Piala Champions) lan kaping 18 njuwarani Liga Inggris (nganti wiwitan Mèi 2019). Kandhangé ana ing Anfield, kang dumunung watara 4,8 km saka punjer kutha Liverpool.

Klub iki diadegaké ing 15 Maret 1892 déning John Houlding, kang duwé Anfield. Houlding mutusaké nggawé tim dhéwé sawisé Everton FC diwetokaké saka Anfield sajeroning pasulayan ngenani béya séwa. Wiwitané klub anyar iku jenengé Everton FC nanging diganti dadi Liverpool FC sawisé Asosiasi Sepak Bola Inggris utawa FA nulak migunakaké jeneng mau.

Liverpool dadi dominan ing taun 1970-an lan 1980-an. Pemain-juru main kang misuwur ing mangsa iku kalebu Ray Clemence, Mark Lawrenson, Graeme Souness, Ian Callaghan, Phil Neal, Kevin Keegan, Alan Hansen, Kenny Dalglish (102 main) lan Ian Rush (346 gol).

Klub iki uga kalibet sajeroning rong tragedi gedhé ing sajarah bal-balan Éropah - ya iku sajeroning tragedi Heysel ing taun 1985 lan musibah Hillsborough ing taun 1989.

Liverpool kasil ngéntukaké minor treble, loro gelar domestik (Piala Liga lan Piala FA) lan Piala UEFA ing mangsa 2000/01. Sanadyan mangkono, ngéntukaké "minor treble" dudu bab kang anyar kanggoné Liverpool. Ing taun 1984 Liverpool dadi juwara Piala Champions, Piala Liga lan Liga Inggris. Sanadyan déning para pendhukungé dianggep wis gayuhh treble, nanging ora diitung minangka raihan treble.

Pemain Liverpool F.C 2008/09

Prèstasi[besut | besut sumber]

  • Liga Primèr Inggris 19[1]
    • 1900/01, 1905/06, 1921/22, 1922/23, 1946/47, 1963/64, 1965/66, 1972/73, 1975/76, 1976/77, 1978/79, 1979/80, 1981/82, 1982/83, 1983/84, 1985/86, 1987/88, 1989/90, 2019/20.
  • Juwara Divisi Loro 4
    • 1893/94, 1895/96, 1904/05, 1961/62
  • Juwara Liga Lancashire 1
    • 1892-93
  • Liga Champions 6[1]
  • Juwara Piala UEFA 3
    • 1972/73, 1975/76, 2000/01
  • Juwara Piala FA 7
    • 1964/65, 1973/74, 1985/86, 1988/89, 1991/92, 2000/2001, 2005/2006
  • Juwara Piala Remaja FA 2
    • 1995/96, 2006/07
  • Juwara Piala Liga 7[1]
    • 1980/81, 1981/82, 1982/83, 1983/84, 1994/95, 2000/01, 2002/03, 2011/12
  • Juwara Community Shield 15
    • 1963/64[2], 1964/65+, 1965/66, 1973/74, 1975/76, 1976/77[2], 1978/79, 1979/80, 1981/82, 1985/86*, 1987/88, 1988/89, 1989/90, 2000/01, 2006/07
  • Juwara Piala Super Éropah 4
    • 1977, 2001, 2005, 2019
  • Juwara Piala Super Inggris 1
    • 1985/86
  • Juwara Divisi Siji kanggo Cadangan 16
    • 1956/57, 1968/69, 1969/70, 1970/71, 1972/73, 1973/74, 1974/75, 1975/76, 1976/77, 1978/79, 1980/81, 1981/82, 1983/84, 1984/85, 1989/90, 1999/2000

Liverpool nggayuh era paling apik wektu isih dibawahi Bill Shankly. Pelatih iki sabanjuré dadi legenda Liverpool. Dhèwèké dikurmati amarga kasil nggawa Liverpool bali menyang divisi siji sawisé sadurungé ing divisi kaloro sajeroning 8 mangsa. Kanggo ngurmati lelabuhané, digawé reca Bill Shankly ing gaoura Anfield.

Tim utama[besut | besut sumber]

Per 17 Oktober 2020.[3]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1 Brazil GK Alisson
3 Brazil MF Fabinho
4 Nèderlan DF Virgil van Dijk (kapten ketiga)[4]
5 Nèderlan MF Georginio Wijnaldum (kapten kempat)[4]
6 Sepanyol MF Thiago
7 Inggris MF James Milner (wakil kapten)[5]
8 Cithakan:Country data GUI MF Naby Keïta
9 Brazil FW Roberto Firmino
10 Senegal FW Sadio Mané
11 Mesir FW Mohamed Salah
12 Inggris DF Joe Gomez
13 Sepanyol GK Adrián
14 Inggris MF Jordan Henderson (Kapten)[6]
15 Inggris MF Alex Oxlade-Chamberlain
No. Pos. Jeneng
17 Inggris MF Curtis Jones
18 Jepang FW Takumi Minamino
20 Portegal FW Diogo Jota
21 Grikenlan DF Kostas Tsimikas
23 Switserlan MF Xherdan Shaqiri
26 Sekotlan DF Andrew Robertson
27 Bèlgi FW Divock Origi
32 Cameroon DF Joël Matip
47 Inggris DF Nathaniel Phillips
62 Republik Irlandia GK Caoimhín Kelleher
66 Inggris DF Trent Alexander-Arnold
72 Nèderlan DF Sepp van den Berg
76 Wales DF Neco Williams
- Brazil GK Marcelo Pitaluga

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. a b c Terbanyak dibandingkan klub Inggris lainnya
  2. a b Gelar dibagi bersama
  3. "First team". Liverpool F.C. Dibukak ing 6 August 2019.
  4. a b Shaw, Chris (26 October 2018). "Klopp explains players' vote for captaincy roles". Liverpool F.C. Dibukak ing 26 October 2018.
  5. Shaw, Chris (10 August 2015). "Milner on vice-captain honour and Coutinho class". Liverpool F.C. Dibukak ing 20 July 2018.
  6. "Henderson appointed Liverpool captain". Liverpool F.C. 10 July 2015. Dibukak ing 18 July 2018.
Anggota G-14

Nèderlan Ajax | Inggris Arsenal | Sepanyol FC Barcelona | Jerman Bayer Leverkusen | Jerman Bayern Munich

Jerman Borussia Dortmund | Nèderlan PSV Eindhoven | Itali Internazionale | Itali Juventus

Inggris Liverpool | Inggris Manchester United | Itali AC Milan | Prancis Lyon | Prancis Marseille

Prancis Paris Saint-Germain | Portegal FC Porto | Sepanyol Real Madrid | Sepanyol Valencia