Sunderland A.F.C.

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Stadhion of Light Kandhang Sunderlan A.F.C.
Sunderland
Logo Sunderland
Jeneng dawaSunderland Association Football Club
ParabanThe Black Cats
Yasa1879; 142 taun kapungkur (1879)[1]
(sebagai Sunderland and District Teachers)
StadhiyonStadium of Light,
Sunderland
Momotan48.707
BakuAmérika Sarékat Ellis Short
MantriAmérika Sarékat Ellis Short
MènèjerIrlandia Lor Martin O'Neill
LigaLiga Utama Inggris
2011-12ke-13, Liga Utama Inggris
Sana jaringanKaca tepas klUb
Kandhang
Njaban
Current season

Sunderland Association Football Club inggih punika sawijining klub bal-balan Inggris ingkang bèrkompetisi ing Liga Utama Inggris. Sunderland ingkang bèrmarkas ing Sunderland, Tyne and Wear mainakè tetandhingan kandangipun ing Stadion Stadium of Light ingkang berkapasitas 49.000 penonton. Sunderland dipunjuluki The Black Cats (Kucing Hitem).

Sajarah dan Rekor[besut | besut sumber]

Pamain[besut | besut sumber]

  • Pemain ingkang kathah main ing liga: Jimmy Montgomery, main 527 kali (1961-1976)[2]
  • Pencetak Gol ingkang kathah ing liga: Charlie Buchan, mlèbètakèn 209 gol (1911–1925)
  • Pencetak Gol ingkang kathah ing kompetisi: Bobby Gurney, mlèbètakèn 227 gol (1926-1939)
  • Pencetak Gol ingkang kathah ing satunggal mangsa: Dave Halliday, mlèbètakèn 43 gol (Liga Inggris mangsa 1928–29)
  • Pemain ingkang kathah main kanggé nagara: Charlie Hurley, main 36 kali kanggé Républik Irlandia
  • Pembelian termahal: £ 5 yuta, Michael Bridges saking Leeds United (Juli 1999)
  • Penjualan termahal: £10 yuta, Darren Bent saking Tottenham Hotspur (Agustus 2009)

Klub[besut | besut sumber]

Pemain lan Manajer[besut | besut sumber]

Per 4 Juli 2012.[3][4]

Tim utama[besut | besut sumber]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
Républik Irlan GK Kieren Westwood
Bèlgi GK Simon Mignolet
Républik Irlan DF John O'Shea (wakil kapten)
Sekotlan DF Phil Bardsley
Inggris DF Michael Turner
Inggris DF Wes Brown
Sepanyol DF Carlos Cuéllar
Inggris DF Matthew Kilgallon
Inggris DF Titus Bramble
Inggris MF Lee Cattermole (kapten)
Inggris MF Jack Colback
No. Pos. Jeneng
Swèdhen MF Sebastian Larsson
Inggris MF Craig Gardner
Inggris MF Kieran Richardson
Wales MF David Vaughan
Républik Irlan MF David Meyler
Républik Irlan MF James McClean
Mesir MF Ahmed Elmohamady
Bénin MF Stéphane Sessègnon
Inggris FW Fraizer Campbell
Inggris FW Connor Wickham
Koréa Kidul FW Ji Dong-Won

Dipunampilaken[besut | besut sumber]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng

Manajer[besut | besut sumber]

Manajer: Irlandia Lor Martin O'Neill

Gelar[besut | besut sumber]

  • 6 Juara Liga Inggris (1892, 1893, 1895, 1902, 1913, 1935)
  • 5 Peringkat-2 Liga Inggris (1894, 1898, 1901, 1923, 1935)
  • 2 Juara Piala FA (1937, 1973)
  • 1 Juara Charity Shield (1936)
  • 5 Juara Divisi 1 (1976, 1996, 1999, 2005, 2007)
  • 1 Juara Sheriff of London Charity Shield (1903)
  • 1 Juara Football League War Cup
  • 1 Juara Albufeira Cup (2008)

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. "Sunderland". Soccerbase. Dibukak ing 19 September 2008.
  2. Dykes, pp 280–282.
  3. "firstteam". Sunderland A.F.C. Dibukak ing 24 July 2009.
  4. "2011–12 squad numbers confirmed". Sunderland A.F.C. 8 August 2011. Dibukak ing 8 August 2011.

Pranala njaba[besut | besut sumber]