Leeds United F.C.

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Leeds United A.F.C.
Leeds United Logo
Jeneng dawaLeeds United Association Football Club
ParabanThe Whites, United, The Peacocks
Yasa1919
StadhiyonElland Road
Leeds, Inggris
Momotan39.460[1]
MantriKen Bates
MènèjerMarcelo Bielsa
LigaThe Championship
2011-12The Championship, angka 14
Sana jaringanKaca tepas klUb
Kandhang
Njaban
Current season
Stadhion Elland Road Kandhang LUFC

Leeds United Association Football Club inggih punika sawijining klub bal-balan saking Inggris ingkang dumunung wonten ing Beeston, Leeds, West Yorkshire. Sadèrèngipun, klub punika sampun nelasaken sapérangan ageng sajarahipun ing tingkat inggil bal-balan Inggris inggih punika Liga Utama Inggris. Klub punika dipunbentuk warsa 1919 ingkang nyusul pembubaran tim sadérnégipun Leeds City FC déning The Football League. Stadionipun inggih punika Elland Road ingkang gadhah kapasitas 39.460 kursi, ingkang sampun dipun-ginakaken wiwit jumenengipun Leeds United.

Leeds United inggih punika klub pungkasan ingkang dados juara Liga Sepak Bola Divisi Pertama (Inggris: Football League First Division) Inggris ing mangsa 1991-1992, ingkang lajeng wiwit mangsa 1992-93 dados Liga Utama Inggris (Inggris: Premier League) minangka kompetisi liga profésional Inggris tingkat paling inggil.

Leeds United sampun menangaken piala ing bal-balan Inggris, kalebet 3 gelar liga Inggris (nalika punika taksih kanthi nama Football League First Division), Piala FA lan Piala Liga Inggris. Klub punika ugi naté suksek ing Éropah kanthi menangaken kalih Inter-Cities Fairs Cup (dipun-gantos kaliyan Piala UEFA). Ananing, Leeds dados runner-up, ing Piala Fairs Inter-Cities (1967), Piala Winners UEFA (1973) lan Liga Champions UEFA (1975). Klub punika menangaken mayoritas prestasinipun ing ngandhap manajer Don Revie sadanguning taun 1960-an lan 1970-an.

Werni kostum Leeds United inggih punika pethak. Logo klub sampun éwah kaping wola-wali saperlu modernisasi citra klub. Logo sapunika, nggambaraken White Rose of York lan muni "LUFC", éwadénéé nama klub mau migunakaken "AFC"[2]. Jejuluk klub punika ingkang paling umum inggih punika "The Whites", "United" lan "The Peacocks", nama ingkang pungkasan asalipun saking namastadion inggih punika The Old Peacock Ground[3] sadéréngipun éwah dados Elland Road. Leeds United dipunkenal gadhah pendukung ingkang fanatik. Riset online paling énggal ngindikasikaken bilih punika minangka satunggaling klub bal-balan ing Inggris ingkang paling dipunkenal lan web sitetipun inggih punika salah satunggal ingkang paling asring dipunkunjungi.[4][5]

Sajarah Liga[besut | besut sumber]

 

Prestasi[besut | besut sumber]

Domestik[besut | besut sumber]

Liga Utama Inggris
  • Winners (3): 1968–69, 1973–74, 1991–92
  • Runners Up (5): 1964–65, 1965–66, 1969– 70, 1970–71, 1971–72
Football League Championship/Divisi 2
  • Winners (3): 1923–24, 1963–64, 1989–90
  • Runners Up (3): 1927–28, 1931–32, 1955–56
Football League One
  • Runners Up (1): 2009–10
Piala FA
  • Winners (1): 1972
  • Runners Up (3): 1965, 1970, 1973
Piala Liga Inggris
  • Winners (1): 1968]
  • Runners Up (1): 1996
FA Charity Shield
  • Winners (2): 1969, 1992
  • Runners Up (1): 1974
Piala FA Youth
  • Winners (2): 1993, 1997

Éropah[besut | besut sumber]

Liga Champions UEFA
  • Runners Up (1): 1975
Piala Winners UEFA
  • Runners Up (1): 1973
Inter-Cities Fairs Cup/Liga Éropah UEFA
  • Winners (2): 1968, 1971
  • Runners Up (1): 1967]

Skuat[besut | besut sumber]

Tim Utama[besut | besut sumber]

Per 3 Agustus 2012 Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain sarjuk karo peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwh saka siji kawarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1 Republik Irlandia GK Paddy Kenny
2 Inggris DF Lee Peltier
3 Inggris DF Adam Drury
4 Inggris DF Tom Lees
5 Inggris DF Jason Pearce
7 Republik Irlandia MF Paul Green
8 Cithakan:Country data JAM MF Rodolph Austin
10 Argèntina FW Luciano Becchio
11 Inggris FW Luke Varney
12 Inggris GK Jamie Ashdown
14 Republik Irlandia DF Aidy White
16 Inggris MF Danny Pugh
17 Inggris MF Michael Brown
18 Sekotlan FW Andy Gray
No. Pos. Jeneng
19 Inggris MF David Norris
22 Amérika Sarékat MF Robbie Rogers
23 Inggris MF Zac Thompson
24 Inggris DF Paul Connolly
26 Inggris DF Leigh Bromby
27 Afrika Kidul FW Davide Somma
30 Inggris GK Alex Cairns
31 Inggris DF Charlie Taylor
32 Inggris DF Lewis Turner
44 Sekotlan FW Ross McCormack
Ostrali DF Patrick Kisnorbo
Hondhuras MF Ramón Núñez
Inggris FW Billy Paynter
Inggris GK Paul Rachubka

(Note) Simbol † - Menunjukan juru main tersebut masuk dalam pratélan juru main yang akan dijual olèh klub.[6]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. "Club Records". leedsunited.com. Leeds United. 21 May 2007. Dibukak ing 7 Agustus 2012.
  2. "History of the Club – the birth of Leeds United". mightyleeds.co.uk. Dibukak ing 28 Pebruari 2013. Check date values in: |accessdate= (pitulung)
  3. "WAFLL – Elland Road History". WAFLL. Dibukak ing 28 Pebruari 2013. Check date values in: |accessdate= (pitulung)
  4. "Chelsea climbing the popularity table but Man United still the team to beat". roymorgan.com. 12 May 2006. Dibukak ing 28 Pebruari 2013. Check date values in: |accessdate= (pitulung)
  5. "Most Visited Football Web Sites in the UK". EPL Talk. Dibukak ing 28 Pebruari 2013. Check date values in: |accessdate= (pitulung)
  6. "ELEVEN TOLD THEY CAN GO". Leeds United A.F.C. 2 May 2012. Dibukak ing 28 Pebruari 2013. Check date values in: |accessdate= (pitulung)

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Leeds United A.F.C.