Newcastle United F.C.

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Newcastle United
Logo Newcastle United
Jeneng dawa Newcastle United Football Club
Paraban The Magpies, The Toon
Yasa Dhésèmber 9, 1892; 124 taun kapungkur (1892-12-09)
sebagai Newcastle United [1]
Stadhiyon St James' Park, Newcastle upon Tyne
Momotan 52,381[2]
Baku Mike Ashley
Managing Director Derek Llambias
Mènèjer Alan Pardew
Liga Liga Utama Inggris
2011–12 ke-5, Liga Utama Inggris
Sana jaringan Kaca tepas klUb
Kandhang
Njaban
Current season

Newcastle United Football Club inggih punika salah satunggaling klub bal-balan Inggris ingkang dipunmadhegaken rikala taun 1881. Kanthi markas wonten ing Newcastle upon Tyne, Inggris. Nalika musim 2006/07 main wonten ing Liga Premier Inggris. Newcastle naté kadegradasi, anangin sukses wangsul malih promosi dhateng Liga Primer Inggris wonten ing musim 2010-2011. Klub punika mainaken tetandhingan kandhangipun wonten ing kandhangipun Stadion St James' Park ingkang kagungan kapasitas52.387 penonton. Seragam Newcastle kagungan werni pethak cemeng.

Sajarah dangu Newcastle United kawiwitan kanthi perseteruan antawising 2 klub inggih punika Newcastle East End lan Newcastle West End.

Perseturuan punika kapungkasi wonten inng taun 1892 nalika Newcastle East End ingkang nalika punika inggih klub ingkang paling dominan wonten ing antawising kekalihipun klub punika, lan klub Newcastle West End kosok wangsulipun saweg ngalam krisis finansial. Pungkasanipun kekalih klub punika sarujuk nggabungaken dhiri lan mbentuk satunggaling klub ingkang langkung solid kanthi nama Newcastle United.

Kekalihiipun milih stadion St James' Park minangka markas klub énggal mau lan nggantos seragam ingkang wiwitanipun kanthi werni abrit lan pethak dados garis pethak cemeng. Klub énggal mau kapilih kanggé mlebet ing Liga Sepak Bola nalika taun 1893, lan nalika taun-taun candhakipun Newcastle United dados bahan guneman ing kathah media masa ing Inggris nalika punika.

Pas setunggalatus taun candhakipun, wonten ing taun 1993, Newcastle United kasil pikantuk promosi kanggé mlebet dhateng Divisi Utama Liga Inggris ingkang wonten ing basa Inggrisipun dpiunkenal kanthi nama "Premier League".

Pemain[besut | besut sumber]

Per 4 Januari 2013..[3]

Tim utama[besut | besut sumber]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1 Nèderlan GK Tim Krul
2 Argèntina DF Fabricio Coloccini (kapten)
3 Itali DF Davide Santon
4 Prancis MF Yohan Cabaye
5 Inggris DF Danny Simpson
6 Inggris DF Mike Williamson
8 Nèderlan MF Vurnon Anita
9 Senegal FW Papiss Cissé
10 Prancis MF Hatem Ben Arfa
14 Inggris DF James Perch
15 Inggris MF Dan Gosling
16 Inggris DF Ryan Taylor
17 Prancis MF Romain Amalfitano
18 Argèntina MF Jonás Gutiérrez
20 Burundi MF Gaël Bigirimana
21 Inggris GK Rob Elliot
No. Pos. Jeneng
22 Prancis MF Sylvain Marveaux
23 Inggris FW Shola Ameobi
24 Pasisir Gadhing MF Cheick Tioté
25 Prancis MF Gabriel Obertan
26 Prancis DF Mathieu Debuchy
27 Inggris DF Steven Taylor
28 Inggris FW Sammy Ameobi
29 Slovénia MF Haris Vučkić
31 Irlandia Lor DF Shane Ferguson
33 Ostrali DF Curtis Good
34 Inggris DF James Tavernier
36 Inggris DF Paul Dummett
37 Inggris GK Steve Harper
39 Aljazair MF Mehdi Abeid
42 Inggris GK Jak Alnwick
Sepanyol FW Xisco

Prestasi[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ http://www.nufc.co.uk/page/Club/History/ClubHistory/0,,10278~2108980,00.html
  2. ^ "Premier League Handbook – Season 2010/11" (PDF). Premier League. Dijupuk 28 Pebruari 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  3. ^ "First Team". Newcastle United F.C. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]