Mathieu Debuchy

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Mathieu Debuchy
Mathieu Debuchy, 2015-05-31.JPG
Debuchy wekdal menang Piala FA 2015.
Katerangan priangga
Jeneng dawa Mathieu Debuchy[1]
Tanggal lair (1985-07-28) 28 Juli 1985 (umur 34)
Papan lair Fretin, Perancis
Dhuwur 1.77 m (5 ft 10 in)[2]
Posisi main Right back
Katerangan klub
Tim saiki
Arsenal
Angka 2
Karir nom
1992–1993 Frétin
1993–2003 Lille
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2003–2013 Lille 233 (16)
2013–2014 Newcastle United 43 (1)
2014– Arsenal 13 (1)
2016Bordeaux (dipunampil) 9 (0)
Tim nasional
2011– Perancis 27 (2)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 21:44, 27 November 2016 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 10 October 2015 (UTC)

Mathieu Debuchy (pocaping cara Prancis: [ma.tjø də.by.ʃi] ; lair 28 Juli 1985) inggih punika satunggaling juru main bal-balan profèsional saking Perancis ingkang main ing Liga Utama Inggris Arsenal lan Tim Nasional Bal-balan Perancis.[3] Piyambakipun asring dipunposisikaken dados bèg tengah lan bèg tengen, nanging naté main dados gelandhang lan playmaker.[4] Piyambakipun miwiti karir ing klub Lille, lan menang ing Ligue 1 lan kalih jawara Copa Perancis nalika taun 2010-2011. Piyambakipun nggabung kalih Newcastle United ing wulan Januari 2013, lan pindhah dhateng Arsenal ing wulan Juli 2014.[4] Debuchy main ing Tim Nasional Bal-balan Perancis ing taun 2011 lan sampun nindakaken 25 pertandhingan, main ing Euro 2012 lan Piala Donya FIFA 2014.

Sajarah klub[besut | besut sumber]

  • 2003 - 2013, Lille
  • 2013 - 2014, Newcastle United
  • 2014 - samenika, Arsenal
  • 2016, Bordeaux (ampilan saking Arsenal)[5]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

(ing basa Indonésia) Profil dan Biodata Mathieu Debuchy beserta Foto

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Barclays Premier League Squad Numbers 2013/14". Premier League. 12 January 2018. Diarsip saka sing asli ing 18 January 2018. Dijupuk 12 January 2018. 
  2. "Barclays Premier League Player Profile Mathieu Debuchy". web page. Premier League. 2014. Dijupuk 18 January 2018. 
  3. Group, Arsenal Media. "Mathieu Debuchy joins Bordeaux on loan". Arsenal F.C. Dijupuk 18 January 2018. 
  4. a b "Mathieu Debuchy". Eurosport.com. 
  5. Profil & Biodata Lengkap Mathieu Debuchy(dipunundhuh tanggal 18 Januari 2018)