Piala Donya FIFA 2014

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Current sport.svg

Artikel iki isi informasi ngenani acara olahraga sing bakal teka.
Isi artikel bisa waé owah sacara dramatis kanthi saya cedhaké wektu pelaksanaan.

Piala Donya FIFA 2014
Copa do Mundo de Futebol FIFA Brasil 2014
200PCCh
Logo resmi Piala Donya FIFA 2014
Informasi turnamèn
Tuan omah  Brasil

Piala Donya FIFA 2014 iku Piala Donya FIFA ke-20 aing putaran finalé ianakaké ing Brasil. Prastawa iki minangka prastawa kaloro Brasil dadi tuan-omah turnamèn iki (sawisé 1950). Turnamèn iki uga minangka Piala Donya FIFA pisanan sing diselenggarakaké ing Amérika Kidul sawisé Argentina 1978. Sadurungé ora ana nagara Amérika Kidul sing nyelenggarakaké Piala Donya FIFA luwih saka sepisan. Piala Donya 2014 bakal diselenggarakaké ing sawetara kutha gedhé ing Brasil, lan rencanané kutha sing bakal kanggonan pertandingan penutupan ya iku São Paulo utawa Rio de Janeiro

Pamilihan tuan omah[besut | besut sumber]

Sepp Blatter dan kemenangan Brasil.

Tanggal 7 Maret 2003, FIFA ngumumake minangka turnamen diadakake ing Amerika Kidul tumuju kapisanan sabanjure Argentina nyelenggarakake turnamen Piala Donya FIFA taun 1978, salakune déning kabecikan rotasi hak déning tuan omah Piala Dunia antara konfederasi kang beda.Ing tanggal 3 Juni 2003, CONMEBOL ngumumake minangka Argentina, Brasil, lan Kolombia gelem dadi tuan omah panyelenggara Piala Donya2014.[1] Pada tanggal 17 Maret 2004, asosiasi CONMEBOL telah memilih bahwa telah sepakat untuk mengadopsi Brasil sebagai calon tunggal mereka.[2]

Tim peserta[besut | besut sumber]

Tim Cara lolos Tanggal
lolos
Pampilan ing
putaran final (ka-)
Penampilan
pungkasan
Panampilan
paling apik
Peringkat
FIFA
[nb 1]
Flag of Brazil Brazil Tuan rumah 30 Oktober 2007 20 2010 Pemenang (1958, 1962, 1970, 1994, 2002) 11
Flag of Jepang Jepang Juara Grup B Babak Keempat Zona Asia 4 Juni 2013 5 2010 Babak 16 besar (2002, 2010) 44
Flag of Ostrali Ostrali Peringkat kedua Grup B Babak Keempat Zona Asia 18 Juni 2013 4 2010 Babak 16 besar (2006) 57
Flag of Iran Iran Juara Grup A Babak Keempat Zona Asia 18 Juni 2013 4 2006 Babak grup (1978, 1998, 2006) 49
Flag of Koréa Kidul Koréa Kidul Peringkat kedua Grup A Babak Keempat Zona Asia 18 Juni 2013 9 2010 Peringkat keempat (2002) 56
Flag of Nèderlan Nèderlan Juara Grup D Zona Éropah 10 September 2013 10 2010 Peringkat kedua (1974, 1978, 2010) 8
Flag of Itali Itali Juara Grup B Zona Éropah 10 September 2013 18 2010 Pemenang (1934, 1938, 1982, 2006) 9
Flag of Amérika Sarékat Amérika Sarékat Juara Babak Keempat Zona CONCACAF 10 September 2013 10 2010 Peringkat ketiga (1930)a 31
Flag of Costa Rica Costa Rica Peringkat kedua Zona CONCACAF 10 September 2013 4 2006 Babak 16 besar (1990) 13
Flag of Argèntina Argèntina Juara Zona CONMEBOL 10 September 2013 16 2010 Pemenang (1978, 1986) 3
Flag of Bèlgi Bèlgi Juara Grup A Zona Éropah 11 Oktober 2013 12 2002 Peringkat keempat (1986) 5
Cithakan:Country data SWI Juara Grup E Zona Éropah 11 Oktober 2013 10 2010 Perempat final (1934, 1938, 1954) 7
Flag of Jerman Jerman Juara Grup C Zona Éropah 11 Oktober 2013 18 2010 Pemenang (1954, 1974, 1990) 2
Flag of Kolombia Kolombia Peringkat kedua Zona CONMEBOL 11 Oktober 2013 5 1998 Babak 16 besar (1990) 4
Flag of Russia Russia Juara Grup F Zona Éropah 15 Oktober 2013 10b 2002 Peringkat keempat (1966)c 19
Flag of Bosnia lan Hércegovina Bosnia lan Hércegovina Juara Grup G Zona Éropah 15 Oktober 2013 1 Belum pernah 16
Flag of Inggris Inggris Juara Grup H Zona Éropah 15 Oktober 2013 14 2010 Pemenang (1966) 10
Flag of Spanyol Spanyol Juara Grup I Zona Éropah 15 Oktober 2013 14 2010 Pemenang (2010) 1
Flag of Cilé Cilé Peringkat ketiga Zona CONMEBOL 15 Oktober 2013 9 2010 Peringkat ketiga (1962) 12
Flag of Ékuadhor Ékuadhor Peringkat keempat Zona CONMEBOL 15 Oktober 2013 3 2006 Babak 16 besar (2006) 22
Flag of Honduras Honduras Peringkat ketiga Zona CONCACAF 15 Oktober 2013 3 2010 Babak grup (1982, 2010) 34
Flag of Nigeria Nigeria Pemenang Babak Ketiga Zona Afrika 16 November 2013 5 2010 Babak 16 besar (1994, 1998) 33
Flag of Pasisir Gadhing Pasisir Gadhing Pemenang Babak Ketiga Zona Afrika 16 November 2013 3 2010 Babak grup (2006, 2010) 17
Flag of Cameroon Cameroon Pemenang Babak Ketiga Zona Afrika 17 November 2013 7 2010 Perempat final (1990) 59
Flag of Ghana Ghana Pemenang Babak Ketiga Zona Afrika 19 November 2013 3 2010 Perempat final (2010) 23
Flag of Aljazair Aljazair Pemenang Babak Ketiga Zona Afrika 19 November 2013 4 2010 Babak grup (1982, 2006, 2010) 32
Flag of Kroasia Kroasia Pemenang Play-off Zona Éropah 19 November 2013 4 2006 Peringkat ketiga (1998) 15
Flag of Yunani Yunani Pemenang Play-off Zona Éropah 19 November 2013 3 2010 Babak grup (1994, 2010) 18
Flag of Portugal Portugal Pemenang Play-off Zona Éropah 19 November 2013 6 2010 Peringkat ketiga (1966) 14
Flag of Prancis Prancis Pemenang Play-off Zona Éropah 19 November 2013 14 2010 Pemenang (1998) 21
Flag of Mèksiko Mèksiko Pemenang Play-off Interkonfederasi 20 November 2013 15 2010 Perempat final (1970, 1986) 24
Flag of Uruguay Uruguay Pemenang Play-off Interkonfederasi 20 November 2013 12 2010 Pemenang (1930, 1950) 6
Catatan
a.^ Secara resmi tidak diadakan pertandingan perebutan tempat ketiga pada 1930 dan peringkat ketiga tidak dianugerahkan pada saat itu, ketika Amerika Serikat dan Yugoslavia sama-sama kalah pada semifinal. Namun, FIFA mencatat keduanya masing-masing sebagai peringkat ketiga dan keempat.[3]
b.^ Ini merupakan penampilan ke-3 Rusia pada Piala Dunia FIFA. Namun FIFA menganggap Rusia sebagai pengganti timnas Uni Soviet.
c.^ Penampilan terbaik Rusia adalah babak grup pada 1994 dan 2002. Namun FIFA menganggap Rusia sebagai pengganti timnas Uni Soviet.

Pertandingan[besut | besut sumber]

Babak penyisihan grup[besut | besut sumber]

Grup A[besut | besut sumber]

Tim Main M S K GM GK SG Poin
 Brazil Brasil 3 2 1 0 7 2 +4 7
Cithakan:Country data meksiko Meksiko 3 2 1 0 4 1 +1 7
Cithakan:Country data kroasia Kroasia 3 1 0 2 6 6 –2 3
Cithakan:Country data kamerun Kamerun 3 0 0 3 1 9 –3 0
----
12 Juni 2014
17.00 UTC+2
Brasil  Brazil 3 – 1
(HT : 1–1 )
Cithakan:Country data kroasia Kroasia Arena de São Paulo, São Paulo
Wasit: Yuichi Nishimura ( Jepang Jepang)
Neymar 28', 71' (pen.)
Oscar 90'
Marcelo 11' (gc)

13 Juni 2014
13.00 UTC+2
Meksiko Cithakan:Country data meksiko 1 – 0
(HT : 0–0 )
Cithakan:Country data kamerun Kamerun Arena das Dunas, Natal
Wasit: Wilmar Roldán (Cithakan:Country data kolombia Kolombia)
Peralta 61'


17 Juni 2014
16.00 UTC+2
Brasil  Brazil 0 – 0
(HT : 0–0 )
Cithakan:Country data meksiko Meksiko Arena Castelão, Fortaleza
Wasit: Cüneyt Çakır ( Turki Turki)

18 Juni 2014
19.00 UTC+2
Kamerun Cithakan:Country data kamerun 0 – 4
(HT : 0–1 )
Cithakan:Country data kroasia Kroasia Stadion Peter Mokaba, Polokwane
Olić 11'
Perišić 48'
Mandžukić 61', 73'


22 Juni 2010
16.00 UTC+2
Meksiko Cithakan:Country data meksiko 0 – 1
(HT : 0–1 )
Cithakan:Country data uruguay Uruguay Stadion Royal Bafokeng, Rustenburg
Suárez 43'

22 Juni 2010
16.00 UTC+2
Prancis Cithakan:Country data prancis 1 – 2
(HT : 0–2 )
Cithakan:Country data Republik Afrika Selatan Afrika Kidul Stadion Free State, Bloemfontein
Malouda 70' Khumalo 20'
Mphela 37'

Pranala njaba[besut | besut sumber]



  1. ^ Argentina, Brazil and Colombia want 2014 World Cup
  2. ^ Blatter reiterates wish that the 2014 World Cup be in Brazil
  3. ^ "1930 FIFA World Cup Uruguay". FIFA.com. Dijupuk 12 September 2013. 


Cacad sitiran: Tag <ref> ditemokaké kanggo paguyuban ajeneng "nb", nanging tag <references group="nb"/> sing ana kaitané ora ditemokaké, utawa tag panutup </ref> ora diwénéhi