Tim nasional bal-balan Kamerun

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kamerun
Shirt badge/Association crest
Julukan Lions Indomptables
(Indomitable Lions)
Asosiasi Fédération Camerounaise
de Football
Konfederasi CAF (Africa)
Pelatih kepala Cithakan:Bendera fra Paul Le Guen
Asisten Pelatih Jules Nyongha
Kaptèn Rigobert Song
Most caps Rigobert Song (108)
Top scorer Patrick Mboma (33)
Kandhang Stade Omnisports
Kodhe FIFA CMR
FIFA ranking 16
Rangking FIFA 11 (November 2006)
Lowest FIFA ranking 62 (April 1997)
Elo rating 20
Rating Elo 12 (June 2003)
Lowest Elo ranking 76 (April 1995)
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
First kit
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Second kit
Tandhing international
Kamerun 9 - 2 Somalia
(Madagaskar; 13 April 1960)
Kamenangan paling gedhe
Kamerun 9 - 2 Somalia
(Madagascar; 13 April, 1960)
Kalah paling gedhe
Norwegia 6 - 1 Kamerun
(Oslo, Norwegia; 31 Oktober 1990)
Rusia 6 - 1 Kamerun
(Palo Alto, California, Amerika Serikat; 28 Juni 1994)
Kosta Rika 5 - 0 Kamerun
(San Jose, Kosta Rika; 9 Maret 1997)
Piala Donya
Panampilan 5 (First in 1982)
Kasil paling apik Perempat final, 1990
Piala Afrika
Panampilan 14 (First in 1970)
Asil paling apik Juwara, 1984, 1988,
2000, 2002
Confederations Cup
Panampilan 2 (First in 2001)
Asil paling apik 2nd, 2003

Tim nasional bal-balan Kamerun, dijuluki Lions Indomptables, iku tim nasional Kamerun lan diatur déning Fédération Camerounaise de Football. Salah siji tim nasional Afrika paling apik, Kamerun iku tim Afrika pisanan sing maju nganti perempat final Piala Donya FIFA, ing 1990, kalah saka Inggris jroning babak perpanjangan wwktu. Tim iki uga wis menangaké 4 Piala Afrika, lan medali emas Olimpiade 2000.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Kamerun nglawan Jerman ing Zentralstadion Leipzig, 27 April 2003

Kamerun pisanan mèlu jroning Piala Donya FIFA ing 1982. Kanthi penambahan gunggung peserta saka 16 dadi 24 tim, Kamerun maju bebarengan Aljazair makili Afrika ing Spanyol. Kamerun mlebu grup 1 karo Italia, Polandia, lan Peru. Jroning pertandingan pisanan iku Kamerun ngadhepi Italia kanthi asil seri 1-1. Kamerun uga kasil nahan Peru lan Polandia imbang 0-0 nanging gagal maju menyang babak kaloro.

Kamerun kalah tipis jroning kualifikasi Piala Donya 1986

Pemain misuwur[sunting | sunting sumber]

   
* Memenangkan baik Piala Afrika 2000 mauapun Olimpiade 2000

Rékor Piala Donya[sunting | sunting sumber]

Rékor Piala Afrika[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]