Roger Milla

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Roger Milla
Rogger Milla
Katerangan priangga
Jeneng dawa Albert Roger Mooh Miller
Dhuwur 185 m (606 ft 11.5 in)
Posisi main Penyerang
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
19651970
19711974
19741977
19771979
19791980
19801984
19841986
19861989
19891990
19901994
19941996
19961997
Éclair
Léopard
Tonnerre
Valenciennes
Monaco
Bastia
Saint-Étienne
Montpellier
Saint-Pierroise
Tonnerre
Pelita Jaya Jakarta
Persisam Putra Samarinda
061 00(6)
117 0(89)
087 0(69)
028 00(6)
017 00(2)
0 113 0(35)
059 0(31)
095 0(37)

0117 0(89)
023 0(23)
Tim nasioanl
19781994 Kamerun 102 0(28)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi.


Roger Milla (lair ing Yaoundé, Kamerun, 20 Mèi 1952; umur 64 taun) ya iku mantan pemain bal-balan Kamerun kang duwé posisi dadi penyerang.[1][2] Dhèwèké pungkasan main kanggo klub Persisam Putra Samarinda sna ing Indonésia dln dhèwèké uga main kanggo mbela Kamerun.[2] Dhèwèké ana ing pncak karier nalika umure wis 38 taun.[2] Ana ing umur iku dhèwèké bisa nyetak gol kang cacahe 4 ana ing Piala Donya 1990.[2]

Karier[besut | besut sumber]

Klub[besut | besut sumber]

Roger Milla main kanggo klub Éclair, Léopard, Tonnerre, Valenciennes, Monaco, Bastia, Saint-Étienne, Montpellier, Saint-Pierroise, lan Pelita Jaya Jakarta, sadurunge ngrampungke kariere kanggo mbela klub Putra Samarinda.[1]

Internasional[besut | besut sumber]

Roger Milla uga wis main kaping 102 kanggo mbela Kamerun, lan dhèwèké wis bisa nyetak gol kang cacahe 28 gol sadawane dhèwèké karier ana ing internasional wiwit taun 1978 nganti tekan taun 1994.[1] Milla uga melu mbela Timnas Kamerun ana ing Piala Donya FIFA 1982, Piala Donya FIFA 1990 lan uga Piala Donya FIFA 1994.[1]

Pranala Njaba[besut | besut sumber]


Cathetan Suku[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Roger_Milla&oldid=1086546"