Roger Milla

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Roger Milla
Rogger Milla
Informasi pribadi
Jeneng pepak Albert Roger Mooh Miller
Tanggal lair 20 Mèi 1952 (umur 64)
Papan lair Yaoundé, Kamerun
Dhuwur 1.85 m (6 ft 1 in)
Posisi pamain Penyerang
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
19651970
19711974
19741977
19771979
19791980
19801984
19841986
19861989
19891990
19901994
19941996
19961997
Éclair
Léopard
Tonnerre
Valenciennes
Monaco
Bastia
Saint-Étienne
Montpellier
Saint-Pierroise
Tonnerre
Pelita Jaya Jakarta
Persisam Putra Samarinda
061 00(6)
117 0(89)
087 0(69)
028 00(6)
017 00(2)
0 113 0(35)
059 0(31)
095 0(37)

0117 0(89)
023 0(23)
Tim nasional
19781994 Kamerun 102 0(28)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only.
† Appearances (Goals).


Roger Milla (lair ing Yaoundé, Kamerun, 20 Mei 1952; umur 64 taun) ya iku mantan pemain bal-balan Kamerun kang duwé posisi dadi penyerang.[1][2] Dheweke pungkasan main kanggo klub Persisam Putra Samarinda sna ing Indonésia dln dheweke uga main kanggo mbela Kamerun.[2] Dheweke ana ing pncak karier nalika umure wis 38 taun.[2] Ana ing umur iku dheweke bisa nyetak gol kang cacahe 4 ana ing Piala Donya 1990.[2]

Karier[besut | besut sumber]

Klub[besut | besut sumber]

Roger Milla main kanggo klub Éclair, Léopard, Tonnerre, Valenciennes, Monaco, Bastia, Saint-Étienne, Montpellier, Saint-Pierroise, lan Pelita Jaya Jakarta, sadurunge ngrampungke kariere kanggo mbela klub Putra Samarinda.[1]

Internasional[besut | besut sumber]

Roger Milla uga wis main kaping 102 kanggo mbela Kamerun, lan dheweke wis bisa nyetak gol kang cacahe 28 gol sadawane dheweke karier ana ing internasional wiwit taun 1978 nganti tekan taun 1994.[1] Milla uga melu mbela Timnas Kamerun ana ing Piala Donya FIFA 1982, Piala Donya FIFA 1990 lan uga Piala Donya FIFA 1994.[1]

Pranala Njaba[besut | besut sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Roger Milla ing Wikimedia Commons.

Cathetan Suku[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Roger_Milla&oldid=1051373"