Roger Milla

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Roger Milla
Rogger Milla
Informasi pribadi
Jeneng pepak Albert Roger Mooh Miller
Tanggal lair 20 Mei 1952 (umur 61)
Papan lair Yaoundé, Kamerun
Dhuwur 1.85 m (6 ft 1 in)
Posisi pamain Penyerang
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
19651970
19711974
19741977
19771979
19791980
19801984
19841986
19861989
19891990
19901994
19941996
19961997
Éclair
Léopard
Tonnerre
Valenciennes
Monaco
Bastia
Saint-Étienne
Montpellier
Saint-Pierroise
Tonnerre
Pelita Jaya Jakarta
Persisam Putra Samarinda
061 00(6)
117 0(89)
087 0(69)
028 00(6)
017 00(2)
0 113 0(35)
059 0(31)
095 0(37)

0117 0(89)
023 0(23)
Tim nasional
19781994 Kamerun 102 0(28)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only.
† Appearances (Goals).


Roger Milla (lair ing Yaoundé, Kamerun, 20 Mei 1952; umur 61 taun) yaiku sawijining mantan pemain bal-balan Kamerun kang duwe posisi dadi penyerang.[1][2] Dheweke pungkasan main kanggo klub Persisam Putra Samarinda sna ing Indonesia dln dheweke uga main kanggo mbela Kamerun.[2] Dheweke ana ing pncak karier nalika umure wis 38 taun.[2] Ana ing umur kuwi dheweke bisa nyetak gol kang cacahe 4 ana ing Piala Donya 1990.[2]

Karier[sunting | sunting sumber]

Klub[sunting | sunting sumber]

Roger Milla main kanggo klub Éclair, Léopard, Tonnerre, Valenciennes, Monaco, Bastia, Saint-Étienne, Montpellier, Saint-Pierroise, lan Pelita Jaya Jakarta, sadurunge ngrampungke kariere kanggo mbela klub Putra Samarinda.[1]

Internasional[sunting | sunting sumber]

Roger Milla uga wis main kaping 102 kanggo mbela Kamerun, lan dheweke wis bisa nyetak gol kang cacahe 28 gol sadawane dheweke karier ana ing internasional wiwit taun 1978 nganti tekan taun 1994.[1] Milla uga melu mbela Timnas Kamerun ana ing Piala Donya FIFA 1982, Piala Donya FIFA 1990 lan uga Piala Donya FIFA 1994.[1]

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Roger Milla ing Wikimedia Commons.

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Roger_Milla&oldid=833088"