Franz Beckenbauer

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Franz Beckenbauer
Franz Beckenbauer 2006 06 17.jpg
Katerangan priangga
Jeneng dawa Franz Anton Beckenbauer
Posisi main Sweeper/Libero
Katerangan klub
Tim saiki
Pensiun
Karir nom
1959-1964 Bayern München
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1965-77
1977-80+1983
1980-82
Bayern München
New York Cosmos
Hamburger SV
396 (44)
105 (19)
28 (0)
Tim nasional
1965-77 Jerman Barat 103 (14)
Tim dikemunah
1984-1990
1994+1996
Jerman Barat
Bayern München

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi.


Franz Anton Beckenbauer (lair ing Muenchen, Jerman, 11 Sèptèmber 1945; umur 72 taun) inggih punika juru main bal-balan saking nagari Jerman, pelatih tim nasional Jerman, sarta tokoh organisasi bal-balan Éropah.[1][2] Franz angsal jejuluk Der Kaiser ("Sang Kaisar") margi gayanipun nalika main bal ingkang saé lan anggun, saé anggènipun mimpin tim, lan dominasinipun ing lapangan minangka libero.[1] Franz dados angguta tim nasional Jerman Kilen wiwit pungkasan taun 1960-an ngantos pungkasan taun 1970-an.[2] Nalika Jerman Kilen dados juara Piala Dunia FIFA taun 1974 panjenenganipun minangka kapten tim.[2] Franz lajeng dados pelatih tim nasional sasampunipun pensiun main bal.[2] Franz nglatih tim nasional Jerman lan kasil pikantuk juara Piala Dunia FIFA taun 1990 ing Italia.[2]

Wekdal alitipun[besut | besut sumber]

Beckenbauer lair nalika rampungipun Perang Donya II, putra nomer kalih saking Franz Beckenbauer, Sr. lan Antonie. Beckenbauer.[1][3] Beckenbauer ageng ing wewengkon Giesing lan wiwit gladhèn bal ing klub lokal SC Munich 06 nalika umur 13 taun.[3] Beckenbauer gadhah posisi minangka pangajeng utawi striker, Beckenbauer gadhah juru main bal favorit saking tim nasional Jerman Kilen, Fritz Walter lan ndhukung klub 1860 Munich.[3] Nalika Beckenbauer langkung milih ndhèrèk klub Bayern München, mengsahipun klub 1860 Munich, amargi nalika wonten turnamen junior, klubipun Beckenbauer kepanggih kaliyan 1860 Munich.[3] Nalika samanten klub 1860 Munich main balipun langkung atos, saéngga Beckenbauer langkung milih klub Bayern München.[3]

Karier klub[besut | besut sumber]

Bayern München[besut | besut sumber]

Franz Beckenbauer nglaksanakaken debut kaliyan klub Bayern nalika wonten liga regional kidul mengsah klub Stuttgarter Kickers tanggal 6 Juni 1964.[3] Mangsa ingkang pisanan kaliyan klub Bayern Munich, Beckenbauer main cacah 31 adu tandhing kanthi nglebetaken 16 gol.[3] Beckenbauer saged main bal kanthi saé lan impresif saéngga saged nyurung tim Bayern Munchen saged menangaken Piala Jerman lan angsal Piala Winners taun 1968/1969.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c Franz Beckenbauer bio (dipunundhuh tanggal 10 Juli 2011)
  2. ^ a b c d e Franz Beckenbauer (dipunundhuh tanggal 10 Juli 2011)
  3. ^ a b c d e f g h Ulrich Hesse-Lichtenberger. 2002. Tor! The Story of German Football. Jerman: WSC Books

Pranala njawi[besut | besut sumber]