Dino Zoff

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Dino Zoff
Zoff nalika main bal-blan
Katerangan priangga
Jeneng dawa Dino Zoff
Dhuwur 1.82 m (5 ft 11 12 in)
Posisi main Kiper
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1961-63
1963-67
1967-72
1972-83
1961-83
Udinese
Mantova
Napoli
Juventus
Total
38 (-54)
131 (-111)
143 (-110)
330 (-228)
642 (-503)
Tim nasional
1968-83 Italia 112 (-84)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi.


Dino Zoff (lair ing Mariano del Friuli, Gorizia, Italia, 28 Fèbruari 1942; umur 77 taun) ya iku Kiper Tim nasional bal-balan Italia lan uga juru main tuwa dhéwé kang dadi juara Piala Donya FIFA. Kedadean iku nalika dhèwèké dadi kapten Italia ing Piala Donya FIFA 1982 ing Spanyol. Pas iku dhèwèké umur 40 taun.[1]

Zoff uga olèh jejuluk of outstanding ability and has a place in the history of the sport among the very best in this role.[2] Dhèwèké tau gawé rekor ora kegolan ing bal-balan internasional sasuwéné 1142 menit ing taun 1972 lan 1974.[1] Deheweke wis kaping 112 mbela timnas, iku ndadèkaké dhèwèké urutan nomer telu wong kang paling akèh mbela timnas, nomer siji Paolo Maldini lan nomer loro Fabio Cannavaro.[1] Sawisé pensiun Zoff uga dadi peletih ana ing tim-tim liga Italian lan uga tau dadi pelatih Italia.[1]

Karier[besut | besut sumber]

Dino Zoff miwiti bal-balan nalika umuré 19 taun, ing Liga Italia tanggal 24 September 1961. Nalika iku Zoff mèlu Udinese Calcio.[2] Taun 1968, Zoff dikontrak déning Napoli.[2] Ing taun iku uga Dino Zoff mèlu timnas Italia, nalika iku Italia mungsuh Bulgaria ing perempat final Piala Éropah 1968.[2] Italia bisa menangke turnamen iku sawisé main kaping 4.[2]

Karier Klub dan timnas[besut | besut sumber]

Klub[besut | besut sumber]

Gelar Klub[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]