Michael Owen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Michael Owen
Michael Owen (Portrait).jpg
Owen taun 2014
Katerangan priangga
Jeneng dawa Michael James Owen[1]
Tanggal lair (1979-12-14) 14 Dhésèmber 1979 (umur 39)
Papan lair Chester, England
Dhuwur 1.73 m (5 ft 8 in)[2]
Posisi main Striker
Karir nom
1991–1996 Liverpool
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1996–2004 Liverpool 216 (118)
2004–2005 Real Madrid 36 (13)
2005–2009 Newcastle United 71 (26)
2009–2012 Manchester United 31 (5)
2012–2013 Stoke City 8 (1)
Gunggung 362 (163)
Tim nasional
England U15 8 (12)
England U16 11 (15)
England U18 14 (10)
1997 England U20 4 (3)
1997 England U21 1 (1)
2006–2007 England B 2 (0)
1998–2008 England 89 (40)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi.


Michael James Owen (lair ing Chester, Chesire, Inggris, 14 Dhésèmber 1979; umur 39 taun) ya iku salahsijiné mantan juru main bal-balan teka Inggris. Piyambaké dadi salahsijiné penyerang utawa juru main ngarep sing tau main kanggo Liverpool, Real Madrid, Newcastle United, Manchester United, lan Stoke City.

Karir internasionalé[besut | besut sumber]

Owen wis tampil ping 89 kanggo Inggris lan wis gawé 40 gol. Piyambaké ana ndhik urutan kaping 4 ndhik pratélan pencetak gol paling akèh timnas Inggris, ndhik ngisoré Bobby Charlton (49), Gary Lineker (48) lan Jimmy Greaves (44). Piyambaké uga nyekel rekor ndhik ajang kompetitif, karo Wayne Rooney.[3] jenengé uga kalebu ndhik njeroné pratélan 10 juru main sing paling akèh tampil untuk kanggo Inggris.[4]

Karo timnas Inggris, piyambaké wis tampil ndhik Piala Dunia 1998, 2002 lan 2006, lan uga ndhik Euro 2000 lan 2004. Piyambaké bisa gawé gol ndhik kabèh kompetisi iki kejaba siji (Piala Dunia 2006), sing ndadèkné dadi siji-sijiné juru main Inggris sing bisa gawé gol ndhik 4 kompetisi utama sing béda.[5] Piyambaké uga dadi salahsijiné teka 11 juru main Inggris sing tau tampil ndhik tiga edisi Piala Dunia.

Piyambaké nglakoni tetandhingan kapisané karo timnas senior wektu tetandhingan kekancan ngelawan Chili, 1 Fèbruari 1998, sing dimenangné Chilli 2–0. Ndèk tetandhingan kuwi piyambaké dadi juru main paling enom sing tau tampil kanggo Inggris. Wektu kuwi, piyambaké isih 18 taun 59 dina.[6]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. "Premier League clubs submit squad lists" (PDF). Premier League. 2 February 2012. k. 23. Dijupuk 2 February 2012. 
  2. "Premier League PlayerProfile". Premier League. Dijupuk 19 April 2011. 
  3. "Montenegro 1 England 1 match report: Imperfect England suffer familiar blow after Wayne Rooney scores opener in Podgorica". The Independent. 27 March 2013. Dijupuk 26 June 2013. 
  4. Arnhold, Matthias (29 January 2009). "England – Record International Players". Rec.Sport.Soccer Statistics Foundation. Dijupuk 11 February 2009. 
  5. "England's World Cup Final Tournament Player Record Performances". englandfootballonline.com. Dijupuk 8 November 2007. 
  6. "Michael James Owen – Biography". footballdatabase.com. Dijupuk 25 August 2007.