Tim nasional bal-balan Slowak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Slowak
Shirt badge/Association crest
Asosiasi Asosiasi Bal-balan Slowak
(Slovenský futbalový zväz)
Konfederasi UEFA (Éropa)
Pelatih kepala Slowak Vladimír Weiss
Kaptèn Róbert Vittek
Most caps Miroslav Karhan (84)
Top scorer Szilárd Németh (22)
Kandhang Tehelné pole (Bratislava)
Kodhe FIFA SVK
FIFA ranking 64
Rangking FIFA 17 (Mèi 1997)
Lowest FIFA ranking 150 (Dhésèmber 1993)
Elo rating 55
Rating Elo 28 (Mèi 2001)
Lowest Elo ranking 58 (September 2001)
First kit
Second kit
Tandhing international
Slowak Slowak 2 - 0 Jerman Jerman
(Bratislava, Slowak; 27 Agustus 1939)
:
Slowak Slowak 4–1 Kroasia Kroasia
(Bratislava, Slowak; 20 April 1994)
Kamenangan paling gedhe
Slowak Slowak 7 - 0 Liechtenstein Lihtenstèn
(Bratislava, Slowak; 8 September, 2004)
Slowak Slowak 7 - 0 San Marino San Marino
(Dubnica nad Váhom, Slowak; 13 Oktober 2007)
Kalah paling gedhe
Argèntina Argentina 6 - 0 Slowak Slowak
(Mendoza, Argentina; 22 Juni 1995)

Tim nasional bal-balan Slowak iku tim sing makili Slowak sajeroning kajuwaraan internasional lan dikontrol déning Asosiasi Bal-balan Slowak.

Sajarah[besut | besut sumber]

Slowak naté main 16 tetandhingan antara taun 1939 nganti 1944, nanging banjur bubar sawisé Perang Donya II. Sadurungé tim Ceko lan Slowak main bebarengan sajeroning Cekoslowakia. Sawisé Cekoslowakia pecah ing taun 1992, tim nasional uga ngalami owah-owahan, main kanggo sapisanan 14 Oktober, 1992, nalika menang 1-0 nglawan Litowen ing Vilnius.

Slowak nggayuh play-off kualifikasi Piala Donya FIFA 2006, nalika tim iki kalah saka Spanyol.

Cithakan:UEFA teams