Tim nasional bal-balan Koréa Kidul

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Koréa Kidul
Lambang asosiasi
Julukan Macan Asia, Ksatria Taeguk
Asosiasi Asosiasi Bal-balan Koréa
Pelatih Koréa Kidul Huh Jung Moo
Penampilan paling akèh Hong Myung-Bo (135)
Pencetak gol paling akèh Cha Bum-Kun (55)
Kostum kandang
Kostum tandang
Pertandingan internasional pertama
Koréa Kidul Koréa Kidul 5 - 3 MèksikoMeksiko
(London, Inggris; 2 Agustus 1948)
Kemenangan terbesar
Koréa Kidul Koréa Kidul 16 - 0 Népal Nepal
(Incheon, Koréa Kidul; 29 September 2003)
Kekalahan terbesar
Swèdhen Swèdhen 12 - 0 Koréa Kidul Koréa Kidul
(London, Inggris; 5 Agustus 1948)
Piala Dunia
Penampilan 7 (Pertama kali pada 1954)
Asil paling apik Posisi angka 4, 2002
Piala Asia
Penampilan 11 (Pertama kali pada 1956)
Asil paling apik Juwara, 1956 lan 1960

Tim nasional bal-balan Koréa Kidul iku tim nasional bal-balan Asia kang paling suksès miwiti debuté ing Olimpiade 1948.

Koréa ing jaman kuna duwé permainan bal kang jenengé chuk-guk, mèmper banget karo bal-balan jaman saiki. Sanadyan mangkono, wong-wong Koréa kenal versi modhèren bal-balan sapisanan ing taun 1882 nalika awak-awak kapal Britania main wektu kapal labuh ing pelabuhan Incheon.

Rékor ing Piala Donya[besut | besut sumber]

Rékor ing Piala Asia[besut | besut sumber]

  • 1956 - Juwara
  • 1960 - Juwara
  • 1964 - Peringkat angka 3
  • 1968 - Ora lolos
  • 1972 - Peringkat angka 2
  • 1976 - Ora lolos
  • 1980 - Peringkat angka 2
  • 1984 - Babak angka 1
  • 1988 - Peringkat angka 2
  • 1992 - Ora lolos
  • 1996 - Perempat final
  • 2000 - Peringkat angka 3
  • 2004 - Perempat final
  • 2007 - Peringkat angka 3

Pemain kondhang[besut | besut sumber]

Cithakan:TimAFC Cithakan:Nagara peserta piala donya 2006