Tim nasional bal-balan Prancis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Prancis
Shirt badge/Association crest
Julukan Les Bleus
Asosiasi Federasi Bal-balan Prancis
(Fédération Française
de Football
)
Pelatih kepala Laurent Blanc, 2010-
Kaptèn Patrick Vieira
Most caps Lilian Thuram (136)
Top scorer Thierry Henry (44)
Kodhe FIFA FRA
First kit
Second kit
Tandhing international
Bèlgi 3 - 3 Prancis
(Brussel, Bèlgi; 1 Mèi 1904)
Kamenangan paling gedhe
Prancis 10 - 0 Azerbaijan
(Paris, Prancis; 6 September 1995)
Kalah paling gedhe
Dhènemarken 17 - 1 Prancis
(London, Inggris; 19 Oktober 1908)
Piala Donya
Panampilan 12 (First in 1930)
Kasil paling apik Juara, 1998
Piala Éropah
Panampilan 6 (First in 1960)
Asil paling apik Juwara, Cithakan:Ec2 lan Cithakan:Ec2

Tim nasional sépak bola Prancis iku tim sing makili Prancis sajeroning kajuwaraan bal-balan internasional.

Patang taun sawisé njuwarai Piala Donya FIFA 1998, ing turnamen taun 2002 wektu tetandhingan pambuka, Prancis minangka juwara bertahan kalah saka Senegal lan malah ora lolos saka babak panyisihan grup. Tim Prancis mau uga ora nyithak gol siji-sijia.

Rekor Piala Donya[besut | besut sumber]

Rekor Piala Éropah[besut | besut sumber]

Piala Donya 2006[besut | besut sumber]

Tim Prancis sing mèlu Piala Donya FIFA 2006 wis owah tinimbang wektu dadi Juwara Donya 1998 lan Euro 2000, sanadyan Zidane, Claude Makelele, Patrick Vieira, Thierry Henry lan Lilian Thuram isih mèlu sajeroning tim nasional.

Skuad[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Tim Éropah