Adil Rami

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Adil Rami
Adil Rami 20120611.jpg Rami nalika main ing Timnas Prancis
Katerangan priangga
Jeneng dawa Adil Rami
Tanggal lair (1985-12-27) 27 Dhésèmber 1985 (umur 30)
Papan lair Bastia, Corsica, Perancis
Dhuwur 190 m (623 ft 4.3 in)
Posisi main Bek
Katerangan klub
Tim saiki
Valencia
Angka 4
Karir nom
1994–2003 Fréjus
2006–2007 Lille
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2003–2006 Fréjus 58 (0)
2007–2011 Lille 111 (7)
2011– Valencia 30 (2)
2011 Lille (silihan) 18 (0)
Tim nasioanl
2010– Prancis 17 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 22 April 2012.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 29 Februari 2012

Adil Rami (Basa Arab: عادل رامي‎; lair ing Bastia, 27 Dhésèmber 1985; umur 30 taun) ya iku salah sijining pemain bal-balan sing kewarganagaraané Prancis keturunan Maroko sing main kanggo klub Valencia CF ing posisi bèk.[1][2]

Karier ing bal-balan[besut | besut sumber]

Klub[besut | besut sumber]

Rami miwiti karir bal-balané kanthi main ing klub amatir Étoile Fréjus Saint-Raphaël, salanjuté dikenal minangka Fréjus ES. Amarga ulah raga minangka hobi, panjenengané ngentèkaké telung musim ing klub Championnat de France, divisi papat bal-balan Prancis. Ing taun 2006, Rami munggah telung divisi sawisé nandatangani kontrak karon klub Ligue 1, Lille OSC. Ing Lille, Rami nyetak debut profesional ing wulan Mei 2007. Panjenengané dijeluk "Shrek" déning kanca tim lan pendukung Lille. Ing wulan Januari 2011, Rami gabung karo klub Spanyol, Valencia, kanthi kontrak petang taun.

Tim nasional[besut | besut sumber]

Sanadyan keturunan Maroko, Rami pemain tim nasional bal-balan Prancis. Panjenengané milih main karo Prancis ing Piala Donya FIFA 2010, ananging ora digawa ing Afrika Selatan. Rami nggawé debut senioré tanggal 11 Agustus 2010 ing pertandhingan persahabatan nglawan Norwegia.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ "Fichaje de Adil Rami" (ing Spanish). Valencia. 3 January 2011. Dijupuk 3 January 2011. 
  2. ^ "Rami to leave Lille for Valencia". Union of European Football Associations. 3 January 2011. Dijupuk 3 January 2011. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Cithakan:Skuat Piala Éropah 2012 Perancis


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Adil_Rami&oldid=1087018"