Éver Banega

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Éver Banega
05-05-2016 - Sevilla FC - FC Shakhtar Donetsk - 3-1 (26773652251).jpg
Banega main ingSevilla ing taun 2016
Katerangan priangga
Jeneng dawa Éver Maximiliano David Banega
Tanggal lair (1988-06-29) 29 Juni 1988 (umur 29)
Papan lair Rosario, Argentina
Dhuwur 1.74 m (5 ft 8 12 in)
Posisi main Midfielder
Katerangan klub
Tim saiki
Sevilla
Angka 10
Karir nom
Nuevo Horizonte
Alianza Sport
2000–2007 Boca Juniors
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2007 Boca Juniors 28 (0)
2008–2014 Valencia 136 (9)
2008–2009Atlético Madrid (loan) 24 (1)
2014Newell's Old Boys (loan) 14 (1)
2014–2016 Sevilla 59 (8)
2016–2017 Internazionale 28 (6)
2017– Sevilla 16 (2)
Tim nasional
2007 Argentina U20 14 (0)
2008 Argentina Olympic 6 (0)
2008– Argentina 59 (5)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 22 January 2018.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 14 November 2017

Éver Maximiliano David Banega (spanyol pronunciation:[ˈeßeɾ ßaˈneɣa];[lower-alpha 1] lair 29 juni 1988) yaiku juru main bal-balan profesional Argentina kang main kanggo klub Spanyol Sevilla FC lan tim naysional Aègentina minangka gelandang tengah.

Dhèwèké miwiti kariré ing Boca Juniors, lan mèlu klub Valencia ing taun 2008 ing ngendi dhèwèké tetep main sawatara taun, ing 162 tetandhingan resmi lan menangaké Copa del Rey taun 2008. Sawisé gabung klub Sevilla ing taun 2014, dhèwèké nampi piala Liga Éropa terus-terusan.

Banega menang medali ing Gim Olympik 2008 bebarengan karo Argèntina, lan metu ing telung turnamèn Copa América, mbantu tim kanggo final ing taun 2015 lan 2016.[1]

Karir klub[besut | besut sumber]

Boca Juniors[besut | besut sumber]

Banega lair ing Rosario, Santa Fe, Banega ngliwati balapan pemuda ing Boca Juniors, lan ndhelikaké tim kapisan ing 18 taun, lan menangaké pengakuan langsung amarga lelakoné ing Divisi Primera. Sawisé gelandang midfielder, Fernando Gago ngalih menyang Real Madrid ing Januari 2007, dhèwèké didadèkaké peneruse nalika isih enom.[2]

Banega miwiti debut profésional ing tetandhingan 4-0 nglawan klub Atlético Banfield ing 10 Fèbruari 2007. Tanggal 1 April, sawisé sawetara tetandhingan, dhèwèké diwènèhi pakurmatan nalika metu saka lapangan.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]


Masalah sitiran: Tenger <ref> ana tumrap golongan aran "lower-alpha", nanging tenger <references group="lower-alpha"/> sing magepokan ora ana, utawa </ref> panutup ora ana