Rosario, Santa Fe

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Panggonan Rosario ing Argentina.

Rosario iku sawijining kutha sing ana ing provinsi Santa Fe, Argentina lan arupa ibu kutha Departamento Rosario (Departemen Rosario). Kutha iki arupa kutha paling gedhé nomer telu ing Argentina saka gunggung pedunung. Papané watara 310 km ing sisih lor-kulon ibu kutha Argentina, Buenos Aires. Gunggung pedunungé 1.210.000 jiwa (2004).

Ana ing pinggir kulon kali Paraná, Rosario iku salah siji pusat pasepuran sing gedhé lan pusat pelayaran kanggo wilayah lor-kulon Argentina. Pemukiman permanen paling awal ing Rosario kacathet dumadi nalika awal abad kaping-17. Pemukiman kolonial pisanan awalé déning Santiago de Montenegro, sing dilantik minangka walikutha nalika taun 1751.

Ing Rosario terbit koran La Capital sing arupa koran paling tuwa ing Argentina. Kutha iki duwé loro klub bal-balan, yaiku Rosario Central (didegaké taun 1889) lan Newell's Old Boys (didegaké taun 1903).

Tokoh misuwur saka Rosario[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rosario,_Santa_Fe&oldid=839843"