Rosario, Santa Fe

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Panggonan Rosario ing Argentina.

Rosario iku sawijining kutha sing ana ing provinsi Santa Fe, Argentina lan arupa kutha krajan Departamento Rosario (Departemen Rosario). Kutha iki arupa kutha gedhé dhéwé nomer telu ing Argentina saka gunggung sing ndunungi. Papané watara 310 km ing sisih lor-kulon kutha krajan Argentina, Buenos Aires. Gunggung sing ndunungi 1.210.000 jiwa (2004).

Ana ing pinggir kulon kali Paraná, Rosario iku salah siji pusat pasepuran sing gedhé lan pusat pelayaran kanggo wewengkon lor-kulon Argentina. Pemukiman permanen paling awal ing Rosario kacathet dumadi nalika awal abad kaping-17. Pemukiman kolonial pisanan awalé déning Santiago de Montenegro, sing dilantik minangka walikutha nalika taun 1751.

Ing Rosario terbit koran La Capital sing arupa koran tuwa dhéwé ing Argentina. Kutha iki duwé loro klub bal-balan, ya iku Rosario Central (diyasa taun 1889) lan Newell's Old Boys (diyasa taun 1903).

Tokoh misuwur saka Rosario[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]