Lionel Messi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Lionel Messi
messi
Katerangan priangga
Jeneng dawa Lionel Andrés Messi
Dhuwur 169 m (554 ft 5.5 in)
Posisi main ngarep (striker)
Katerangan klub
Tim saiki
Barcelona
Angka 10
Karir nom
1995–2000 Grandoli
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2000–2004
2009–saiki

F.C. Barcelona
59 (23)
304 (275)
32 (10)
Tim nasioanl
2005–saiki Flag of Argèntina Argèntina 97 (45)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 29 September 2007.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 26 September 2007

Lionel Messi utawa Messi punika salah sawijiné pemain ana ing club Barcelona.[1] Lionel Messi kang jeneng asliné Lionel Andrés Messi (lair ing Rosario, Argentina, 24 Juni 1987; umur 24 taun) ya iku pemain ngarep bal-balan Argentina sing saiki maén ana ing Barcelona lan tim nasional Argentina.[2] Messi kerep diparabi “maradona anyar” amarga akèh padhané ya iku awaké péndék, luwih sikil kiwa, jago dribel bal, lan pinter ngliwati mungsuh.[3] Messi miwiti karir bal-balan umur liman taun, Umur sewelas taun dhèwèké miwiti karir ana ing klub lokal.[4] Messi padatan main ing posisi gelandang serang utawa penyerang.[4] Messi dikenal nduwèni dribble sing apik sing sarta umpan-umpan sing akurat.[3] Taun 2005 Barcelona nawakaké kontrak tekan 2010 regané €150 juta, €30 juta luwih dhuwur tinimbang kontrak Ronaldo rikala iku.[2] Bareng karo Barcelona taun 2009, dhèwèké isoh olih nem gelar.[1] Dhèwèké uga dadi pemain paling apik Éropah lan Dunia.[3] Salah siji kalawarti saka Perancis France Football ngliris daptar pemain bal kanthi gaji paling gedhe.[5] Lionel Messi dadi peringkat siji kanthi gaji paling akeh.[5] Pemain Barcelona iki dikira-kirakake éntuk gaji nganti 33 juta euro per taune.[5] Gaji iku dikumpulake saka gaji, bonus, lan kontrak iklan liyane.[5]

Rikala cilik[besut | besut sumber]

Messi lair ing Rosario, Argentina tanggal 24 Juni 1987, anak saka Jorge Horacio Messi lan Celia María Cuccittini iki pancén katon jago bal-balan wiwit cilik.[3] September 2000, nalika umuré sewelas taun, Messi ngalami gangguan hormon lan dikhawatirké ora isoh tumbuh normal.[6] River Plate sajané pengin jupuk messi ananging ora kuat mbayar $800 per wulan nggo ngobati.[6] Untungé Barcelona gelem mbayari kabèh biayané, nanging keluargané gelem pindah ing Spanyol.[2] Yén Messi ora terapi hormon, awaké Lionel Messi mung isoh tekan 150-an céntiméter waé.[6] Kurangan hormon pertumbuhan (growth hormone deficeincy) nggawé dhuwuré messi ora lancar lan penyakit iki uga nyerang wong akèh ing donya.[6]

Karir[besut | besut sumber]

Club[besut | besut sumber]

Club Season League Cup Supercup Champions League UEFA Super Cup Club World Cup Total
Apps Goals Assists Apps Goals Assists Apps Goals Assists Apps Goals Assists Apps Goals Assists Apps Goals Assists Apps Goals Assists
Barcelona 2004–05 7 1 0 1 0 0 1 0 0 9 1 0
2005–06 17 6 3 2 1 0 0 0 0 6 1 1 25 8 4
2006–07 26 14 2 2 2 1 2 0 0 5 1 0 1 0 0 0 0 0 36 17 3
2007–08 28 10 12 3 0 0 9 6 1 40 16 13
2008–09 31 23 11 8 6 2 12 9 5 51 38 18
2009–10 35 34 10 3 1 0 1 2 0 11 8 0 1 0 1 2 2 0 53 47 11
2010–11 33 31 18 7 7 3 2 3 0 12 11 3 54 52 24
Career total 177 119 56 26 17 6 5 5 0 56 36 10 2 0 1 2 2 0 268 179 73

International[besut | besut sumber]

National team Year Apps Goals Assists
Argentina 2005 5 0 0
2006 7 2 1
2007 13 6 3
2008 8 2 1
2009 10 3 2
2010 10 2 2
2011 2 1 2
Total 55 16 11

International goals[besut | besut sumber]

Under–20[besut | besut sumber]

Scores and results list Argentina's goal tally first.[7][8]
Goal Date Venue Opponent Score Result Competition
1 14 June 2005 Arke Stadion, Enschede, Netherlands Flag of Mesir Mesir 1–0 2–0 2005 World Youth Championship
2 22 June 2005 Univé Stadion, Emmen, Netherlands Flag of Kolombia Kolombia 1–1 2–1 2005 World Youth Championship
3 24 June 2005 Arke Stadion, Enschede, Netherlands Flag of Spanyol Spanyol 3–1 3–1 2005 World Youth Championship
4 28 June 2005 Galgenwaard Stadion, Utrecht, Netherlands Flag of Brazil Brazil 1–0 2–1 2005 World Youth Championship
5 2 July 2005 Galgenwaard Stadion, Utrecht, Netherlands Flag of Nigeria Nigeria 1–0 2–1 2005 World Youth Championship
6 2 July 2005 Galgenwaard Stadion, Utrecht, Netherlands Nigeria Nigeria 2–1 2–1 2005 World Youth Championship

Under–23[besut | besut sumber]

Goal Date Venue Opponent Score Result Competition
1 7 August 2008 Shanghai Stadium, Shanghai, China Flag of Pasisir Gadhing Pasisir Gadhing 1–0 2–1 2008 Summer Olympics
2 16 August 2008 Shanghai Stadium, Shanghai, China Flag of Nèderlan Nèderlan 1–0 2–1 2008 Summer Olympics

Senior team[besut | besut sumber]

Goal Date Venue Opponent Score Result Competition
1 1 March 2006 St. Jakob-Park, Basel, Switzerland Flag of Kroasia Kroasia 2–1 2–3 Friendly
2 16 June 2006 WM-Stadion Gelsenkirchen, Gelsenkirchen, Germany Cithakan:Country data SCG 6–0 6–0 2006 World Cup
3 5 June 2007 Camp Nou, Barcelona, Spain Flag of Aljazair Aljazair 2–2 4–3 Friendly
4 5 June 2007 Camp Nou, Barcelona, Spain Aljazair Algeria 4–2 4–3 Friendly
5 8 July 2007 Metropolitano de Fútbol de Lara, Barquisimeto, Venezuela Flag of Peru Peru 2–0 4–0 2007 Copa América
6 11 July 2007 Polideportivo Cachamay, Puerto Ordaz, Venezuela Flag of Mèksiko Mèksiko 2–0 3–0 2007 Copa América
7 16 October 2007 José Pachencho Romero, Maracaibo, Venezuela Cithakan:Country data VEN 2–0 2–0 2010 World Cup qualification
8 20 November 2007 Estadio El Campín, Bogotá, Colombia Kolombia Colombia 1–0 1–2 2010 World Cup qualification
9 4 June 2008 Qualcomm Stadium, San Diego, United States Mèksiko Mexico 2–0 4–1 Friendly
10 11 October 2008 Estadio Monumental, Buenos Aires, Argentina Flag of Uruguay Uruguay 1–0 2–1 2010 World Cup qualification
11 11 February 2009 Stade Vélodrome, Marseille, France Flag of Prancis Prancis 2–0 2–0 Friendly
12 28 March 2009 Estadio Monumental, Buenos Aires, Argentina Cithakan:Country data VEN Venezuela 1–0 4–0 2010 World Cup qualification
13 14 November 2009 Vicente Calderón Stadium, Madrid, Spain Flag of Spanyol Spanyol 1–1 1–2 Friendly
14 7 September 2010 Estadio Monumental, Buenos Aires, Argentina Spanyol Spain 1–0 4–1 Friendly
15 17 November 2010 Khalifa International Stadium, Doha, Qatar Brazil Brazil 1–0 1–0 Friendly
16 9 February 2011 Stade de Genève, Geneva, Switzerland Portugal Portugal 2–1 2–1 Friendly

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Cathetan suku[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lionel_Messi&oldid=1086378"