Carlos Tévez

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Carlos Tévez
Carlos Tevez with Argentina at the Boleyn Ground in November 2014.jpg
Katerangan priangga
Jeneng dawa Carlos Alberto Tévez
Dhuwur 1.73 m (5 ft 8 in)[1]
Posisi main Panyerang
Katerangan klub
Tim saiki
Boca Juniors
Angka 32
Karir nom
1992–1996 All Boys
1997–2001 Boca Juniors
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2001–2004 Boca Juniors 75 (26)
2004–2006 Corinthians 38 (25)
2006–2007 West Ham United 26 (7)
2007–2009 Manchester United (silih) 63 (19)
2009–2013 Manchester City 88 (52)
2013–2015 Juventus 66 (39)
2015–2016 Boca Juniors 16 (14)
2017 Shanghai Shenhua
2018–saiki Boca Juniors 45
Tim nasional
2001 Argentina U17 6 (2)
2004 Argentina U23 6 (8)
2004–2016 Argentina 59 (13)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 20.00, 27 Oktober 2012 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 3 July 2010

Carlos Alberto Tévez (terlahir Carlos Alberto Martínez, lair ing Ciudadela, Buenos Aires, Argentina, 5 Fèbruari 1984; umur 36 taun) ya iku juru main bal-balan sing asalé saka Argentina sing main minangka striker kanggo Manchester City ing Liga Primer Inggris lan Argentina.

Tévez miwiti karir minangka juru main yunior ing All Boys lan Boca Juniors. Panjenengané uga naté main kanggo Boca Juniors, Corinthians, West Ham United, lan Manchester United F.C. sadurungé gabung karo Manchester City F.C.. Tévez wes kaping telu kapilih minangka Pemain Paling Apik Amérika Kidul (2003, 2004, 2005). Panjenengané lan Dimitar Berbatov dadi topskor Liga Utama Inggris mangsa 2010-11 kanthi nggawe 20 gol. Tévez éntuk medhali emas nalika main ing timnas Argentina U23 ing Olimpiade Athena 2004. Panjenengané wes main kanggo timnas senior Argentina wiwit taun 2004.

Tévez lair kanthi jeneng Carlos Alberto Martínez. Wong tuwané ngganti jeneng mburiné, sing dadi jeneng ibuké, nalika kadadéan konflik antarané All Boys lan Boca Juniors.[2] Panjenengane kerep uga dijeluk Carlitos. Tévez duwé tilas luka bakar sing njalar saka kuping pérangan tengen tekan dadané, sing diéntukaké amarga kecelakaan kesiram banyu umep nalika isih cilik.[3] Panjenengané nolak tawaran kanggo ngilangaké tilas luka mau kanthi operasi plastik déning pihak Boca Junior.[4]

Kamlampahan karir[besut | besut sumber]

Jroning Angka[besut | besut sumber]

Klub[besut | besut sumber]

Klub Mangsa Liga Piyala Piyala Liga Bawana Liyané Gunggung
Dhivisi Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol
Boca Juniors 2001–02 Primera División 11 1 4 1 15 2
2002–03 32 11 9 5 41 16
2003–04 23 12 14 3 2 1 39 16
2004–05 9 2 6 2 15 4
Corinthians 2005 Campeonato Brasileiro
Série A
29 20 6 4 13 7 4 0 52 31
2006 9 5 0 0 7 6 8 4 24 15
West Ham United 2006–07 Liga Primèr Inggris 26 7 1 0 0 0 2 0 0 0 29 7
Manchester United 2007–08 34 14 2 1 0 0 12 4 0 0 48 19
2008–09 29 5 3 2 6 6 9 2 4 0 51 15
Manchester City 2009–10 35 23 1 0 6 6 0 0 42 29
2010–11 31 20 6 3 0 0 7 0 0 0 44 23
2011–12 13 4 0 0 1 0 1 0 0 0 15 4
2012–13 34 11 6 5 1 0 5 0 1 1 47 17
Juventus 2013–14 Serie A 34 19 1 0 12 1 1 1 48 21
2014–15 32 20 1 0 13 7 1 2 47 29
Boca Juniors 2015 Primera División 12 5 5 4 0 0 1 0 18 9
2016 11 4 4 2 2 0 12 5 29 11
2016–17 11 5 11 5
Shanghai Shenhua 2017 Liga Super Cina 16 4 3 0 1 0 20 4
Boca Juniors 2017–18 Primera División 10 3 5 2 1 0 16 5
2018–19 10 3 3 1 2 0 5 1 20 5
Gunggung Boca Juniors 129 46 12 7 4 0 55 19 4 1 204 73
Gunggung Corinthians 38 25 6 4 20 13 12 4 76 46
Gunggung West Ham United 26 7 1 0 0 0 2 0 0 0 29 7
Gunggung Manchester United 63 19 5 3 6 6 21 6 4 0 99 34
Gunggung Manchester City 113 58 13 8 8 6 13 0 1 1 148 73
Gunggung Juventus 66 39 2 0 25 8 2 3 95 50
Gunggung Shanghai Shenua 16 4 3 0 1 0 20 4
Gunggung Karir 451 198 42 22 38 25 129 37 11 5 671 287

Nagara[besut | besut sumber]

Tim Nasional Argentina
Taun Panampilan Gol
2004 10 2
2005 9 0
2006 8 2
2007 13 3
2008 4 0
2009 8 1
2010 8 4
2011 4 1
2012 0 0
2013 0 0
2014 2 0
2015 10 0
Gunggung 76 13

Gol Internasional[besut | besut sumber]

Goal Surya Papan Mungsuh Sekor Asil Kompetisi
1. 17 Juli 2004 Estadio Elías Aguirre, Chiclayo, Peru Flag of Peru Peru 1–0 1–0 2004 Copa América
2. 20 Juli 2004 Estadio Nacional de Lima, Lima, Peru Flag of Kolombia Kolombia 1–0 3–0 Copa América 2004
3. 1 Maret 2006 St. Jakob-Park, Basel, Swis Flag of Kroasia Kroasia 1–1 2–3 Kekancan
4. 16 Juni 2006 Veltins-Arena, Gelsenkirchen, Jerman Sèrbia lan Monténégro 5–0 6–0 Piyala Donya 2006
5. 2 Juni 2007 St. Jakob-Park, Basel, Swis Flag of Switserlan Switserlan 1–0 1–1 Kekancan
6. 5 Juni 2007 Camp Nou, Barcelona, Spanyol Flag of Aljazair Aljazair 1–0 4–3
7. 28 Juni 2007 Estadio José Pachencho Romero, Maracaibo, Venezuela Flag of Amérika Sarékat Amérika Sarékat 4–1 4–1 Copa América 2007
8. 28 Maret 2009 Estadio Monumental Antonio Vespucio Liberti, Buenos Aires, Argentina Vénézuéla 2–0 4–0 Kuwalifikasi Piyala Donya 2010
9. 24 Mèi 2010 Flag of Kanadha Kanadha 4–0 5–0 Kekancan
10. 27 Juni 2010 Stadhion FNB Stadium, Johannesburg, Afrika Kidul Flag of Mèksiko Mèksiko 1–0 3–1 Piyala Donya 2010
11. 3–0
12. 7 Sèptèmber 2010 Estadio Monumental Antonio Vespucio Liberti, Buenos Aires, Argentina Flag of Sepanyol Sepanyol 3–0 4–1 Kekancan
13. 20 Juni 2011 Albania 4–0 4–0

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. Manchester City profile "Manchester City Official Site Squad Profiles Carlos Tévez" Check |url= value (help). www.mcfc.co.uk. 2011. Retrieved 9 May 2011.
  2. "Carlos Tévez: En All Boys era Carlos Martínez". Clarín. 23 October 2005. Retrieved 19 July 2011.
  3. El País (in Spanyol)
  4. Clarín (in Spanyol)

Pranala njaba[besut | besut sumber]