Carlos Tévez

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Carlos Tévez
Carlos Tévez ManCity2.jpg
Katerangan priangga
Jeneng dawa Carlos Alberto Tévez
Dhuwur 173 m (567 ft 7.0 in)[1]
Posisi main Striker
Katerangan klub
Tim saiki
Manchester City
Angka 32
Karir nom
1992–1996 All Boys
1997–2001 Boca Juniors
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2001–2004 Boca Juniors 75 (26)
2004–2006 Corinthians 38 (25)
2006–2007 West Ham United 26 (7)
2007–2009 Manchester United (pinjaman) 63 (19)
2009– Manchester City 88 (52)
Tim nasioanl
2001 Argentina U17 6 (2)
2004 Argentina U23 6 (8)
2004– Argentina 59 (13)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 20.00, 27 Oktober 2012 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 3 July 2010

Carlos Alberto Tévez (terlahir Carlos Alberto Martínez, lair ing Ciudadela, Buenos Aires, Argentina, 5 Fèbruari 1984; umur 32 taun) ya iku pemain bal-balan sing asale saka Argentina sing main minangka striker kanggo Manchester City ing Liga Primer Inggris lan Argentina.

Tévez miwiti karir minangka pemain yunior ing All Boys lan Boca Juniors. Panjenengané uga naté main kanggo Boca Juniors, Corinthians, West Ham United, lan Manchester United F.C. sadurungé gabung karo Manchester City F.C.. Tévez wes kaping telu kapilih minangka Pemain Paling Apik Amerika Kidul (2003, 2004, 2005). Panjenengané lan Dimitar Berbatov dadi topskor Liga Utama Inggris musim 2010-11 kanthi nggawe 20 gol. Tévez éntuk medali emas nalika main ing timnas Argentina U23 ing Olimpiade Athena 2004. Panjenengané wes main kanggo timnas senior Argentina wiwit taun 2004.

Tévez lair kanthi jeneng Carlos Alberto Martínez. Wong tuwané ngganti jeneng mburiné, sing dadi jeneng ibuké, nalika kadadean konflik antarané All Boys lan Boca Juniors.[2] Panjenengane kerep uga dijeluk Carlitos. Tévez nduwèni bekas luka bakar sing njalar saka kuping sebelah tengen tekan dadané, sing diéntukaké amarga kecelakaan kesiram banyu umep nalika isih cilik.[3] Panjenengané nolak tawaran kanggo ngilangaké bekas luka kasebut kanthi operasi plastik déning pihak Boca Junior.[4]

Kamlampahan karir[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ Manchester City profile "Manchester City Official Site Squad Profiles Carlos Tévez" Priksa gandra |url= (pitulung). www.mcfc.co.uk. 2011. Dijupuk 9 May 2011. 
  2. ^ "Carlos Tévez: En All Boys era Carlos Martínez". Clarín. 23 October 2005. Dijupuk 19 July 2011. 
  3. ^ El País (Basa Spanyol)
  4. ^ Clarín (Basa Spanyol)

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Carlos_Tévez&oldid=1100656"