Carlos Tévez

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Carlos Tévez
Carlos Tévez ManCity2.jpg
Informasi pribadi
Jeneng pepak Carlos Alberto Tévez
Tanggal lair 5 Februari 1984 (umur 30)
Papan lair Ciudadela, Buenos Aires, Argentina
Dhuwur 1.73 m (5 ft 8 in)[1]
Posisi pamain Striker
Informasi klub
Klub saiki Manchester City
Nomer 32
Karir remaja
1992–1996 All Boys
1997–2001 Boca Juniors
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
2001–2004 Boca Juniors 75 (26)
2004–2006 Corinthians 38 (25)
2006–2007 West Ham United 26 (7)
2007–2009 Manchester United (pinjaman) 63 (19)
2009– Manchester City 88 (52)
Tim nasional
2001 Argentina U17 6 (2)
2004 Argentina U23 6 (8)
2004– Argentina 59 (13)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only and correct as of 20.00, 27 Oktober 2012 (UTC).

† Appearances (Goals).

‡ National team caps and goals correct as of 3 July 2010


Carlos Alberto Tévez (terlahir Carlos Alberto Martínez, lair ing Ciudadela, Buenos Aires, Argentina, 5 Februari 1984; umur 30 taun) yaiku salah sijining pemain bal-balan sing asale saka Argentina sing main minangka striker kanggo Manchester City ing Liga Primer Inggris lan Argentina.

Tévez miwiti karir minangka pemain yunior ing All Boys lan Boca Juniors. Panjenengané uga naté main kanggo Boca Juniors, Corinthians, West Ham United, lan Manchester United F.C. sadurungé gabung karo Manchester City F.C.. Tévez wes kaping telu kapilih minangka Pemain Paling Apik Amerika Kidul (2003, 2004, 2005). Panjenengané lan Dimitar Berbatov dadi topskor Liga Utama Inggris musim 2010-11 kanthi nggawe 20 gol. Tévez entuk medali emas nalika main ing timnas Argentina U23 ing Olimpiade Athena 2004. Panjenengané wes main kanggo timnas senior Argentina wiwit taun 2004.

Tévez lair kanthi jeneng Carlos Alberto Martínez. Wong tuwané ngganti jeneng mburiné, sing dadi jeneng ibuké, nalika kadadean konflik antarané All Boys lan Boca Juniors.[2] Panjenengane kerep uga dijeluk Carlitos. Tévez nduwèni bekas luka bakar sing njalar saka kuping sebelah tengen tekan dadané, sing dientukaké amarga kecelakaan kesiram banyu umep nalika isih cilik.[3] Panjenengané nolak tawaran kanggo ngilangaké bekas luka kasebut kanthi operasi plastik dening pihak Boca Junior.[4]

Kamlampahan karir[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Manchester City profile "Manchester City Official Site Squad Profiles Carlos Tévez". www.mcfc.co.uk. 2011. http://www.mcfc.co.uk/Players/Strikers/Carlos-Tevez Manchester City profile. Retrieved 9 May 2011.
  2. ^ "Carlos Tévez: En All Boys era Carlos Martínez", Clarín, 23 October 2005. diaksès tanggal 19 July 2011. 
  3. ^ El País (Basa Spanyol)
  4. ^ Clarín (Basa Spanyol)

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Carlos_Tévez&oldid=835181"