Kevin De Bruyne

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Kevin De Bruyne
Kevin De Bruyne (24640482031) (cropped).jpg
De Bruyne main ing klub Manchester City ing wulan Januari 2016
Katerangan priangga
Jeneng dawa Kevin De Bruyne[1]
Tanggal lair (1991-06-28) 28 Juni 1991 (umur 26)
Papan lair Drongen, Ghent, Belgia[2]
Dhuwur 1.81 m (5 ft 11 12 in)
Posisi main Midfielder
Karir nom
1997–1999 KVV Drongen
1999–2005 Gent
2005–2008 Genk
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2008–2012 Genk 97 (16)
2012–2014 Chelsea 3 (0)
2012–2013Werder Bremen (loan) 33 (10)
2014–2015 VfL Wolfsburg 51 (13)
2015– Manchester City 82 (19)
Tim nasional
2008–2009 BelgiaU18 7 (1)
2009–2010 Belgia U19 10 (1)
2010–2011 Belgia U21 2 (0)
2010– Belgia 58 (13)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 16:03, 31 December 2017 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 14 November 2017

Kevin De Bruyne (Pocapan ing basa Walanda: [ˈkɛvɪn də ˈbrœynə]; lair ing Drongen, Belgia, 28 Juni 1991; umur 26 taun) inggih punika satunggaling juru main bal-balan profésional saking Belgia ingkang samenika main ing Liga Primer Inggris klub Manchester City lan Tim Nasional Belgia.[3] Brunye main ing posisi gelandhang serang lan gelandhang sayap.[3]

Karièr Klub[besut | besut sumber]

Wekdal taun 1997, Bruyne gabung kaliyan klub lokal, KVV Drongen lan kalih taun salajengipun gabung kaliyan klub Belgia K.A.A. Gent.[3] De Bruyne nglajengaken kariripun ing klub Racing Genk ing taun 2005. Usaha De Bruyne dados kasil awit dipunpilih mlebet skuad tim utami Racing Genk ing taun 2008.[3]

Taun 2009, De Bruyne gabung kaliyan tim senior Racing Genk, lan tetandhingan mengsah Charleroi ing tanggal 9 Mei 2009 dados tetandhingan De Bruyne ingkang kapisan.[3] Pertandhingan kasebat dipunmenangaken Charleroi kanthi skor 3-0.[3]

De Bruyne nyithak gol kang kawitan kanggé Racing Genk ing tanggal 7 Februari 2010 ing pertandhingan mengsah Standard Liege, ing pundi dipunmenangaken déning Racing Genk 1-0.[3] Racing Genk dados juwara Belgian Pro League mangsa 2010-2011, lan De Bruyne kasil nyumbang gangsal gol saking 13 tetandhingan ing liga wau.[3] De Bruyne nyithak hattrick kanggé wekdal kawitan ing tetandhingan Racing Genk mengsah klub Brugge ing tanggal 29 Oktober 2011. Tetandhingan kasebat dipunmenangaken Racing Genk kanthi skor 5-4.[3]

Ngantos pitung taun De Bruyne main ing klub Racing Genk, lajeng pindhah nilaraken Belgia. Piyambakipun pindhah dhateng klub Inggris, Chelsea.[4]

Namung setaun ing klub Chelsea, De Bruyne pindhah dhateng Jerman kanggé main ing klub Werder Bremen ing wulan Agustus 2012.[4] Lajeng De Bruyne nggabung ing klub Wolfsburg sacara permanen ing taun 2014.[4] Ing pertengahan taun 2015, De Bruyne wangsul malih dhateng Inggris amargi dipunrékrut klub Manchester City.[4]

De Bruyne dipunkontrak enem taun lan dipunboyong kanthi nilai transfer 55 yuta euro.[5] Regi kasebat ndarosaken De Bruyne dados juru main paling awis nomer kalih ing Liga Inggris sasampunipun Angel Di Maria ingkang dipuntumbas Manchester United.[5]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

(ing basa Indonésia) Kevin De Bruyne

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ "Barclays Premier League Squad Numbers 2013/14". Premier League. 9 January 2018. Diarsip saka sing asli ing 9 January 2018. Dijupuk 9 January 2018. 
  2. ^ "Kevin De Bruyne" (ing basa Jerman). weltfussball.de. Dijupuk 9 January 2018. 
  3. ^ a b c d e f g h i "Kevin De Bruyne - Bola.net". Bola.net. Dijupuk 2018-01-19. 
  4. ^ a b c d Bhaktinusa, PT. Uninet. "Profil Singkat Karier Kevin De Bruyne". Juara.bolasport.com (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-01-19. 
  5. ^ a b "RESMI: Kevin De Bruyne Milik Manchester City | Goal.com". www.goal.com (ing basa Indonesia). Dijupuk 2018-01-19.