Kevin De Bruyne

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kevin De Bruyne
Kevin De Bruyne 201807091.jpg
De Bruyne ing wawan wicara tim nasional Bèlgi
Katerangan priangga
Jeneng dawa Kevin De Bruyne[1]
Tanggal lair (1991-06-28) 28 Juni 1991 (umur 30)
Papan lair Drongen, Ghent, Bèlgi[2]
Dhuwur 1.81 m (5 ft 11 12 in)
Posisi main Midfielder
Karir nom
1997–1999 KVV Drongen
1999–2005 Gent
2005–2008 Genk
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2008–2012 Genk 97 (16)
2012–2014 Chelsea 3 (0)
2012–2013Werder Bremen (silihan) 33 (10)
2014–2015 VfL Wolfsburg 51 (13)
2015–saiki Manchester City 82 (19)
Tim nasional
2008–2009 BèlgiU18 7 (1)
2009–2010 Bèlgi U19 10 (1)
2010–2011 Bèlgi U21 2 (0)
2010–saiki Bèlgi 58 (13)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 16:03, 31 December 2017 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 14 November 2017

Kevin De Bruyne (Pocapan ing basa Walanda: [ˈkɛvɪn də ˈbrœynə]; lair ing Drongen, Bèlgi, 28 Juni 1991; umur 30 taun) inggih punika satunggaling juru main bal-balan profésional saking Bèlgi ingkang samenika main ing Liga Primer Inggris klub Manchester City lan Tim Nasional Bèlgi.[3] Brunye main ing posisi gelandhang serang lan gelandhang sayap.[3]

Karièr Klub[besut | besut sumber]

Wekdal taun 1997, Bruyne gabung kaliyan klub lokal, KVV Drongen lan kalih taun salajengipun gabung kaliyan klub Bèlgi K.A.A. Gent.[3] De Bruyne nglajengaken kariripun ing klub Racing Genk ing taun 2005. Usaha De Bruyne dados kasil awit dipunpilih mlebet skuad tim utami Racing Genk ing taun 2008.[3]

Taun 2009, De Bruyne gabung kaliyan tim senior Racing Genk, lan tetandhingan mengsah Charleroi ing tanggal 9 Mei 2009 dados tetandhingan De Bruyne ingkang kapisan.[3] Pertandhingan kasebat dipunmenangaken Charleroi kanthi skor 3-0.[3]

De Bruyne nyithak gol kang kawitan kanggé Racing Genk ing tanggal 7 Februari 2010 ing pertandhingan mengsah Standard Liege, ing pundi dipunmenangaken déning Racing Genk 1-0.[3] Racing Genk dados juwara Bèlgin Pro League mangsa 2010-2011, lan De Bruyne kasil nyumbang gangsal gol saking 13 tetandhingan ing liga wau.[3] De Bruyne nyithak hattrick kanggé wekdal kawitan ing tetandhingan Racing Genk mengsah klub Brugge ing tanggal 29 Oktober 2011. Tetandhingan kasebat dipunmenangaken Racing Genk kanthi skor 5-4.[3]

Ngantos pitung taun De Bruyne main ing klub Racing Genk, lajeng pindhah nilaraken Bèlgi. Piyambakipun pindhah dhateng klub Inggris, Chelsea.[4]

Namung setaun ing klub Chelsea, De Bruyne pindhah dhateng Jerman kanggé main ing klub Werder Bremen ing wulan Agustus 2012.[4] Lajeng De Bruyne nggabung ing klub Wolfsburg sacara permanen ing taun 2014.[4] Ing pertengahan taun 2015, De Bruyne wangsul malih dhateng Inggris amargi dipunrékrut klub Manchester City.[4]

De Bruyne dipunkontrak enem taun lan dipunboyong kanthi nilai transfer 55 yuta euro.[5] Regi kasebat ndarosaken De Bruyne dados juru main paling awis nomer kalih ing Liga Inggris sasampunipun Angel Di Maria ingkang dipuntumbas Manchester United.[5]

Jroning Angka[besut | besut sumber]

Klub[besut | besut sumber]

Panampilan lan gol adhedhasar klub, mangsa lan kompetisi
Klub Mangsa Liga Piyala Nasional Piyala Liga Eropah Liyané Gunggung
Dhivisi Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol
Genk 2008–09 Dhivisi Utama Belgia 2 0 0 0 2 0
2009–10 Liga Pro Belgia 35 3 2 0 2 0 1 0 40 3
2010–11 Liga Pro Belgia 32 5 0 0 3 1 0 0 35 6
2011–12 Liga Pro Belgia 28 8 1 0 6 0 1 0 36 8
Gunggung 97 16 3 0 11 1 2 0 113 17
Werder Bremen (silih) 2012–13 Bundesliga 33 10 1 0 34 10
Chelsea 2013–14 Liga Primèr Inggris 3 0 0 0 3 0 3 0 9 0
VfL Wolfsburg 2013–14 Bundesliga 16 3 2 0 18 3
2014–15 Bundesliga 34 10 6 1 11 5 51 16
2015–16 Bundesliga 2 0 1 1 1 0 4 1
Gunggung 52 13 9 2 11 5 1 0 73 20
Manchester City 2015–16 Liga Primèr Inggris 25 7 1 1 5 5 10 3 41 16
2016–17 Liga Primèr Inggris 36 6 5 0 1 0 7 1 49 7
2017–18 Liga Primèr Inggris 37 8 3 1 4 2 8 1 52 12
2018–19 Liga Primèr Inggris 19 2 4 2 5 2 4 0 0 0 32 6
2019–20 Liga Primèr Inggris 35 13 2 1 3 0 7 2 1 0 48 16
2020–21 Liga Primèr Inggris 25 6 3 1 4 0 7 4 39 10
Gunggung 177 42 18 6 22 9 43 10 1 0 261 67
Gunggung karir 362 81 31 8 25 9 68 16 4 0 490 114

Nagara[besut | besut sumber]

Panampilan lan gol adhedhasar tim nasional lan taun
Tim nasional Taun Panampilan Gol
Belgia 2010 1 0
2011 1 0
2012 6 1
2013 11 3
2014 11 4
2015 8 4
2016 12 1
2017 8 0
2018 10 2
2019 6 4
2020 4 1
2021 2 1
Gunggung 80 21

Gol Internasional[besut | besut sumber]

Dhaptar gol internasional dicithak déning Kevin De Bruyne
Nomer Surya Papan Main Mungsuh Angka Asil Kompetisi
1 12 Oktober 2012 Stadhion Crvena Zvezda, Belgrade, Sèrbia 6 Flag of Sèrbi Sèrbi 2–0 3–0 Kuwalifikasi Piyala Donya 2014
2 22 Maret 2013 Philip II Arena, Skopje, Makédonia 10 Flag of Républik Makédonia Lor Makédonia 1–0 2–0
3 7 Juni 2013 Stadhion King Baudouin, Brussels, Bèlgia 13 Flag of Sèrbi Sèrbi 1–0 2–1
4 15 Oktober 2013 17 Flag of Wales Wales 1–0 1–1
5 26 Mèi 2014 Cristal Arena, Gènk, Bèlgia 21 Luksembrug 5–1 5–1 Kekancan
6 1 Juli 2014 Arena Fonte Nova, Salvador, Brasil 25 Flag of Amérika Sarékat Amérika Sarékat 1–0 2–1 Piyala Donya 2014
7 10 Oktober 2014 Stadhion King Baudouin, Brussels, Bèlgia 28 Flag of Andhorra Andhorra 1–0 6–0 Kuwalifikasi Euro 2016
8 2–0
9 3 Sèptèmber 2015 34 Flag of Bosni lan Hérzégowina Bosni lan Hérzégowina 2–1 3–1
10 10 Oktober 2015 Estadi Nacional, Andorra la Vella, Andorra 36 Flag of Andhorra Andhorra 2–0 4–1
11 13 Oktober 2015 StadhionKing Baudouin , Brussels, Bèlgia 37 Flag of Israèl Israèl 2–0 3–1
12 13 Novèmber 2015 38 Flag of Itali Itali 2–1 3–1 Kekancan
13 28 Mèi 2016 Stade de Genève, Lancy, Swis 39 Flag of Switserlan Switserlan 2–1 2–1
14 27 Maret 2018 Stadhion King Baudouin, Brussels, Bèlgia 59 Flag of Arab Saudi Arab Saudi 4–0 4–0
15 6 Juli 2018 Kazan Arena, Kazan, Ruslan 66 Flag of Brazil Brazil 2–0 2–1 Piyala Donya 2018
16 11 Juni 2019 Stadhion King Baudouin, Brussels, Bèlgia 70 Flag of Sekotlan Sekotlan 3–0 3–0 Kuwalifikasi Euro 2020
17 9 Sèptèmber 2019 Hampden Park, Glasgow, Sekotlen 72 4–0 4–0
18 19 Novèmber 2019 Stadhion King Baudouin, Brussels, Bèlgia 74 Flag of Siprus Siprus 2–1 6–1
19 3–1
20 18 Novèmber 2020 Den Dreef, Leuven, Bèlgia 78 Flag of Dhènemarken Dhènemarken 4–2 4–2 2020–21 UEFA Nations League A
21 24 Maret 2021 79 Flag of Wales Wales 1–1 3–1 Kuwalifikasi Piyala Donya 2022

Pranala njawi[besut | besut sumber]

(ing basa Indonésia) Kevin De Bruyne

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Barclays Premier League Squad Numbers 2013/14". Premier League. 9 January 2018. Diarsip saka sing asli ing 9 January 2018. Dibukak ing 9 January 2018. Unknown parameter |deadurl= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)
  2. "Kevin De Bruyne" (ing basa Jérman). weltfussball.de. Dibukak ing 9 January 2018.
  3. a b c d e f g h i "Kevin De Bruyne - Bola.net". Bola.net. Dibukak ing 2018-01-19.
  4. a b c d Bhaktinusa, PT. Uninet. "Profil Singkat Karier Kevin De Bruyne". Juara.bolasport.com (ing basa Inggris). Dibukak ing 2018-01-19.
  5. a b "RESMI: Kevin De Bruyne Milik Manchester City | Goal.com". www.goal.com (ing basa Indonesia). Dibukak ing 2018-01-19.