Manchester City F.C.

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Manchester City
A crest depicting a shield with a eagle behind it. ON the shield is a picture of a ship, the initials M.C.F.C. and three diagonal stripes. Below the shield is a ribbon with the sesanti "Superbia in Proelia". Above the eagle are three stars.
Jeneng dawaManchester City Football Club
ParabanCity, The Citizens, The Blues
Yasa1880 as St Mark's (West Gorton)
StadhiyonCity of Manchester Stadium
Momotan47,726[1]
BakuSheikh Mansour bin Zayed Al Nahyan
MantriGarry Cook
MènèjerJosèp Guardiola
LigaPremier League
2018–19Premier League, 1st
Sana jaringanKaca tepas klUb
A light blue shirt, white shorts, and light blue socks with maroon tops
Kandhang
Njaban
Katelu
Current season
Stadhion City of Manchèster Kandhang MCFC

Manchester City Football Club yaiku salah siji klub bal-balan profésional Inggris kang main ing Liga Premier Inggris. Klub iki manggon ana ing kutha kang padha karo klub Manchester United, kang nduwé markas ing stadion City of Manchester, Manchester.[2] Manchester City nglakoni bal-balan resmi kang pisanan ing sasi Novèmber taun 1880.[3] Nalika iku jenenge isih St Mark's (West Gorton).[3] Taun 1887 banjur ganti dadi Ardwick A.F.C, lan ing taun 1894 dadi Manchester City F.C.. The City wis tau dadi juwara liga kaping loro, Piyala FA kaping papat, Piyala Liga kaping loro lan Piyala Winners Éropah sapisan.[3] Periode paling suksès saka klub iki yaiku nalika ana ing pungkasan taun 1960an lan wiwitan taun 1970an.[3] Nalika jaman semana manager saka Manchester City yaiku Joe Mercer lan diasistèni déning Malcolm Allison.[3] Pemain city ing jaman semana kaya Colin Bell, Mike Summerbee lan Francis Lee.[3] Taun 2007 klub iki dituku déning milyarder saka Thailand k uga dadi Mahamantri Thailand, Thaksin Shinawatra, kang ndadèkaké klub iki dadi salah siji klub Inggris kang dikuwasani déning asing.[3] Taun 2008 The City banjur dituku déning Abu Dhabi United Group.[3] Manchester City dadi jawara Liga Inggris taun 2012.[4]

Lambang lan warna klub[besut | besut sumber]

Seragam kandhang saka Manchester City yaiku warna Biru Langit lan clana Putih.[3] Déné seragam nalika main tandhang yaiku Abang Marun, utawa abang (wiwit taun 1960an) lan Clana ireng.[3] Nanging saiki kadhang-kadhang City uga nganggo warna kostum kang béda.[3] Asal-usul warna seragam kandhang klub ora jelas nanging bukti kang ana yaiku klub wis nganggo warna biru langit wiwit taun 1892 utawa sadurungé.[3]

Pemain[3][besut | besut sumber]

Skuat utama[besut | besut sumber]

Nganti 7 Fèbruari 2011.[5]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1 Inggris GK Joe Hart
2 Inggris DF Joel Ward
3 Sèrbi DF Aleksandar Kolarov
4 Bèlgi DF Vincent Kompany (Captain)
5 Argèntina DF Pablo Zabaleta
6 Brazil MF Luis Fernandinho
7 Inggris MF Raheem Sterling
8 Jerman MF İlkay Gündoğan
9 Argèntina FW Sergio Agüero
10 Bèlgi MF Kevin De Bruyne
11 Sepanyol FW Álvaro Morata
12 Nigeria FW Kelechi Iheanacho
13 Republik Irlandia MF Robbie Brady
14 Brazil MF Fernando
No. Pos. Jeneng
15 Prancis DF Eliaquim Mangala
16 Inggris GK Tom Heaton
18 Inggris MF Fabien Delph
19 Itali DF Daniele Rugani
20 Republik Irlandia MF Jack Byrne
21 Sepanyol MF David Silva
22 Bèlgi DF Jason Denayer
23 Inggris FW Connor Wickham
27 Inggris MF Patrick Roberts
32 Kroasia DF Tin Jedvaj
33 Republik Irlandia GK Ian Lawlor
35 Inggris DF Tosin Adarabioyo
42 Pasisir Gadhing MF Yaya Touré
47 Kosovo FW Bersant Celina

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. "Stadium History". Manchester City Football Club. Diarsip saka sing asli ing 8 February 2008. Dibukak ing 21 October 2009.
  2. www.goal.com
  3. a b c d e f g h i j k l m "MCFC OWS player profile for Greg Cunningham". mcfc.co.uk. (Manchester City Football Club). Dibukak ing 2011-02-09.
  4. raga/2012/05/120513_citychampion.shtml Manchester City juara liga Inggris
  5. Players. Manchester City F.C. Diakses pada 15 Fèbruari 2011.