Thaksin Shinawatra

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Thaksin Shinawatra
ทักษิณ ชินวัตร
Thaksin Shinawatra


Mahamantri kaping 23
Mangsa jabatan
9 Fèbruari 2001 – 19 September 2006
Monark Rama IX
Didhisiki déning Chuan Leekpai
Diganti déning Surayud Chulanont

Penasehat Ékonomi Khusus Kamboja
Nembé mengku jabatan
Wiwit njabat 
4 November 2009
Perdhana Mentri Hun Sen
Monark Norodom Sihamoni

Miyos (1949-07-26) Juli 26, 1949 (umur 69)
San Kamphaeng, Chiang Mai
Kabangsan Thailand
Partai pulitik Thai Rak Thai (formerly)[1]
Garwa Potjaman Shinawatra (1980–2008)[2]
Profèsi Usahawan
Wiraswastawan
Agami Buda
Tapak asma Thaksin Shinawatra's signature

Thaksin Shinawatra (basa Thai: ทักษิณ ชินวัตร, IPA: [tʰáksǐn tɕʰinnawátNgenani wuni iki ] ; lair 26 Juli 1949) iku pulitikus Thailand. Panjenengané iku Mahamantri Thailand saka taun 2001 tekan 2006 lan Ketua Parté Thai Rak Thai sing misuwur.


Didhisiki déning:
Chuan Leekpai
{{{jabatan}}}
20012006
Diganti déning:
Surayud Chulanont

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]