Manchester United F.C.

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Manchester United
600px Rosso con scudo forcone e barca Gialli.png
Jeneng dawa Manchester United Football Club
Paraban The Red Devils[1]
Yasa 1878, as Newton Heath LYR F.C.
Stadhiyon Old Trafford
Momotan 75,957 [2]
Baku Glazer family
Co-chairmen Joel & Avram Glazer
Mènèjer Alex Ferguson
Liga Premier League
2010–11 Premier League, 1st
Sana jaringan Kaca tepas klUb
A red shirt with a white-and-black striped collar. White shorts. Black socks with red, white and black-striped tops.
Kandhang
A blue and black stripe shirt with blue and black stripe shoulders and a blue and black stripe pattern on both sleeves. Black shorts. Black socks with blue tops.
Njaban
Current season

Manchester United F.C. (biyasa disingkat Man United utawa mung ManU, diwaca men yu, utawa MU diwaca Em Yu), ya iku klub bal-balan utawa sepak bola Inggris kang basisé ana ing Old Trafford, Manchester.

Diwangun kanthi asesilih Newton HeathF.C. ana ing taun 1878 minangka tim sepak bola depot Perusahaan Kereta Api Lancashire lan Yorkshire Railway ing Newton Heath, jenengé diowahi dadi Manchester United ana ing taun 1902.

Sanajan wiwit biyèn wis kalebu salah sawijining tim paling kuat ing Inggris, nembé wiwit taun 1993 Manchester United ngraih dominasi ing kajuaraan domestik nalika ana ing arahan Sir Alex Ferguson-dominasi kanthi skala kang ora katon wiwit wusanané era Liverpool F.C. ana ing pertengahan 1970-an lan awal 1980-an. Wiwit ngglindhingé era Premiership ing taun 1992, Manchester United minangka tim kang paling sukses ya iku nganti kaping wolu ngrebut tropi juara.

Sanajan sukses ing kompetisi domestik, kesuksesan mau isih angèl dibalèni ing kajuaraan Éropah; MU mung naté ngraih juara ing Liga Champions ping pindho sadawané sajarahé, sing pungkasan nalika MU ngalahaké Bayern München ana ing taun 1999 kanthi skor 2-1 liwat rong gol ing menit-menit pungkasan injury time sing dicithak déning Teddy Sheringham lan Ole Gunnar Solskjaer, kang sisan ndadèkaké MU kasil nyiptakaké "Treble Winners" (ngraih telu gelar gedhé sajeroning samusim, ya iku juara Premiership, Piala FA lan Liga Champion) — sawijining pencapaian kang luar biyasa kanggoné klub-klub Inggris.

Nalika tanggal 12 Mèi 2005, pebisnis saka Amérika Sarékat Malcolm Glazer dadi sing duwé klub, amarga tuku mayoritas saham sing ajiné £800 juta (US$1,47 milyar) sairing karo akèhing protes saka para pendukung fanatik.

Konvai

Tim musim 2006-2007[besut | besut sumber]

Per 25 Januari, 2007:

Nomor Nama pemain Posisi Tahun bergabung Klub sebelumnya
Penjaga gawang
1 Nèderlan Edwin van der Sar GK 2005 Fulham
29 Polen Tomasz Kuszczak GK 2006 West Brom
19 Inggris Ben Foster GK 2005 Stoke
30 Inggris Luke Steele GK 2002 Peterborough United / Academy
Pemain belakang
2 Inggris Gary Neville RB 1991 Academy
5 Inggris Rio Ferdinand CB 2002 Leeds United
15 Sèrbi Nemanja Vidic CB 2006 Spartak Moscow
6 Inggris Wes Brown CB/RB 1996 Academy
22 Républik Irlan John O'Shea LB 1998 Academy
26 Inggris Phil Bardsley RB 2001 Academy
27 Prancis Mikaël Silvestre CB 1999 Internazionale
28 Sepanyol Gerard Piqué CB 2004 FC Barcelona / Academy
Gelandang
7 Portugal Cristiano Ronaldo LW/RW 2003 Sporting Lisbon
17 Portugal Luis Carlos Almeida da Cunha (nani) LW/RW 2007 Sporting Lisbon
11 Wales Ryan Giggs LW 1990 Academy
16 Inggris Michael Carrick DM 2006 Tottenham Hotspur
8 Brazil Anderson AM/MF/ST 2007 FC Porto
4 Inggris Owen Hargreaves WG/MF 2007 FC Bayern Munchen
13 Koréa Kidul Park Ji-Sung LM/RM 2005 PSV Eindhoven
14 Inggris Alan Smith DM/CF 2004 Leeds United
17 Républik Irlan Liam Miller M 2004 Celtic
18 Inggris Paul Scholes M 1991 Academy
23 Inggris Kieran Richardson LW/LB 2001 West Ham United / Academy
24 Sekotlan Darren Fletcher M 2000 Academy
Pemain depan
10 Inggris Wayne Rooney CF 2004 Everton
9 Prancis Louis Saha CF 2004 Fulham
32 Argèntina Carlos Tevez CF 2007 West Ham
20 Nurwègen Ole Gunnar Solskjær CF 1996 Molde FK


17 Swèdhen Henrik Larsson CF 2007 on loan dari Helsingborg sampai 12 Maret 2007
Manager
- Sekotlan Sir Alex Ferguson - 1986 Aberdeen F.C.

Katerangan: pemain kang asalé saka akademi klub, taun nggabung nuduhaké taun nggabung menyang klub senior.

Pemain kang disilihké marang klub liya[besut | besut sumber]

Premier League

League Championship

League One

Norwegian Premier League

Belgian Second Division

Inggris Adam Eckersley (disilihké marang R. Antwerp) (D)

Brazilian Série A

Pemain tim cadangan[besut | besut sumber]

Pemain kondhang[besut | besut sumber]

Pra-Busby

1950-an-60-an

1970-an-80-an

1990-an

2000-an

Manajer kang sukses[besut | besut sumber]

Prestasi[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "Manchester United Football Club". Premier League. Dijupuk 24 June 2010. 
  2. ^ Stadion Old Trafford
Anggota G-14

Nèderlan Ajax | Inggris Arsenal | Sepanyol FC Barcelona | Jerman Bayer Leverkusen | Jerman Bayern Munich

Jerman Borussia Dortmund | Nèderlan PSV Eindhoven | Itali Internazionale | Itali Juventus

Inggris Liverpool | Inggris Manchester United | Itali AC Milan | Prancis Lyon | Prancis Marseille

Prancis Paris Saint-Germain | Portugal FC Porto | Sepanyol Real Madrid | Sepanyol Valencia