Sporting CP

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sporting CP
Jeneng dawaSporting Clube de Portugal
ParabanSportinguistas
Leões (Singa)
Verde e Brancos (Hijau dan Putih)
YasaJuli 1, 1906 (1906-07-01) (114 taun kapungkur)
StadhiyonStadion José Alvalade,
Lisboa, Portugal
Momotan50.095[1]
PrésidhènPortugal Frederico Varandas
PanglatihPortugal Silas
LigaPrimeira Liga
2018–193
Sana jaringanKaca tepas klUb
Kandhang
Njaban
Katelu
Current season

Sporting Clube de Portugal (biyasa dipanggil Sporting Portugal) inggih punika asma sebuah klub ulah raga Portugal ingkang paling misuwur nglampahi tim bal-balannipun. Bermarkas ing Lisboa.

Tim sepak bolanipun madeg taun 1906 lan misuwur amarga sistem latihan remaja. Kanthi Benfica lan Porto, minangka salah sawijining 3 tim paling apik ing Portugal.

Skuat[besut | besut sumber]

Per 30 January 2020.[2]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1 Brazil GK Renan Ribeiro
3 Portugal DF Tiago Ilori
4 Uruguay DF Sebastián Coates
5 Brazil MF Eduardo
7 Portugal MF Rafael Camacho
9 Argèntina FW Marcos Acuña
10 Argèntina FW Luciano Vietto
13 Republik Makedonia DF Stefan Ristovski
14 Portugal DF Luís Neto
16 Argèntina MF Rodrigo Battaglia
19 Prancis DF Valentin Rosier
No. Pos. Jeneng
20 Ékuadhor FW Gonzalo Plata
22 Prancis DF Jérémy Mathieu
26 Kolombia DF Cristian Borja
27 Portugal MF Miguel Luís
29 Brazil FW Luiz Phellype
37 Brazil MF Wendel
77 Cape Verde FW Jovane Cabral
81 Portugal GK Luís Maximiano
90 Slovénia FW Andraž Šporar
98 Pasisir Gadhing MF Idrissa Doumbia
99 Portugal GK Diogo Sousa

Prestasi[besut | besut sumber]

  • Piala Winners UEFA: 1
    • 1963-64
  • Liga Portugis: 18
    • 1940–41, 1943–44, 1946–47, 1947–48, 1948–49, 1950–51, 1951–52, 1952–53, 1953–54, 1957–58, 1961–62, 1965–66, 1969–70, 1973–74, 1979–80, 1981–82, 1999–00, 2001–02
  • Piala Portugal: 17
    • 1940–41, 1944–45, 1945–46, 1947–48, 1953–54, 1962–63, 1970–71, 1972–73, 1973–74, 1977–78, 1981–82, 1994–95, 2001–02, 2006–07, 2007–08, 2014–15, 2018–19
  • Piala Super Portuguese: 8
    • 1982, 1987, 1995, 2000, 2002, 2007, 2008, 2015

Pemain-pemain ingkang misuwur[besut | besut sumber]

Sporting - 1922/23

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. "Stadion Info". sporting.pt. Retrieved 2020-02-27.
  2. "Plantel". Sporting Clube de Portugal. Retrieved 6 July 2019.