Luís Figo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Luís Figo
Luis Figo flickr.jpg
Informasi Pribadi
Jeneng jangkep Luís Filipe Madeira Caeiro Figo[1]
Tanggal  lair (1972-11-04) 4 Novèmber 1972 (umur 44)
Papan  lair    Almada, Portugal
Dhuwur 180 m (590 ft 6.6 in) [2]
Posisi main Sayap Kanan
Klub remaja
Os Pastilhas
Sporting CP
Klub senior1
Taun Klub App (Gls)*
1989-1995
1995-2000
2000-2005
2005- musim panas 2008
Sporting CP
FC Barcelona
Real Madrid
Inter Milan
137 (16)
172 (30)
165 (36)
074 0(8)   
Tim Nasional2
1991-2006 Portugal 127 (32)

1 Panampilan ing Klub senior lan gol
mung diitung ing liga domèstik waé and
correct as of 20:32, 11 December 2007 (UTC).
2 National team caps and goals correct
as of 21:27, 20 September 2007 (UTC).
* Panampilan (Gol)

Luís Filipe Madeira Caeiro Figo, (lair 4 November 1972) inggih punika pemain bal-balan saking Portugal ingkang nggadhahi posisi minangka midfielder ing klub bal-balan Sporting CP, FC Barcelona, Real Madrid, lan Inter Milan. Panjenenganipun pensiun saking jagad bal-balan ing 31 Mei 2009. Figo sampun pikantuk 127 kamenangan kagem tim nasional Portugal, panjenenganipun dados satunggalinpun pemain bal legendaris Portugal.

Luis Figo nate pikantuk kanugrahan Ballon d'or 2000, pemain bal paling sae sadonya miturut FIFA taun 2001. Figo punika salah satunggalipun pemain bal ingkang nate main kagem kalih klub ingkang asring sinebat El Clasico. Panjenenganipun nate pikantuk saperangan tropi kamenangan, kados sekawan tropi La Liga, kalih tropi Copa del Rey, tigang tropi Supercopa de Espana, setunggal tropi liga Champions UEFA, sekawan tropi Serie A, setunggal tropi Italian Cup, tigang tropi Supercoppa Italiana, lan sanesipun.

Karier Klub[besut | besut sumber]

Sporting CP[besut | besut sumber]

Luis Figo miwiti karieripun ing klub punika. Panjenenganipun dados juara nalika ndherek klub punika ing taun 1991.

FC Barcelona[besut | besut sumber]

figo main ing klub Barcelona ing taun 1995, Figo saged menangaken piala UEFA ing taun 1996 lan 1997. Panjenenganipun main ing Barcelona ping 172, lan nglebetake 30 gol.[3]

Real Madrid[besut | besut sumber]

Taun 2000, Luis Figo pindah dhateng klub Real Madrid. Ing klub punika Figo saged menangaken La Liga taun 2001 lan 2003, juara liga Champions UEFA ing taun 2001.[4]

Inter Milan[besut | besut sumber]

Figo ndherek klub Inter Milan ing taun 2005, sadherengipun Figo main ing Real Madrid. Panjenenganipun pindah dhateng Inter Milan kanthi status bebas transfer.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "Inter Squad". Inter.it. Dijupuk 2007-08-01. 
  2. ^ "Figo Stats". FootballDatabase.com. Dijupuk 2006-12-23. 
  3. ^ (en)transfer markt dipunundhuh tanggal 29 Juni 2011)
  4. ^ (en)Barcelona are braced for a stiff penalty dipunundhuh tanggal 29 Juni 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Luís_Figo&oldid=1100167"