Piala Winners UEFA

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Piala Winner Éropah
Dibukak wiwit
1960
Digabungake déning Piala UEFA.
1999
Bawana
Éropah (UEFA)
Cacah Paserta
32 (Babak Kapisanan)
49 (Cacah) jroning panyelenggaraan 1998-99
Tim Paling misuwur
Flag of Spanyol FC Barcelona
(kaping 4 jawara, kaping 2 dadi paringkat kalara)
Website
Piala Winners UEFA

Piala Winner ya iku turnamèn ulah raga bal-balan kang ana ing bawana Éropah kang peserta saka turnamèn iki ya iku asalé saka tim-tim kang dadi juwara kompetisi piala ing nagarane dhéwé, nanging saiki turnamèn iki wis ora dianakaké manèh déning UEFA kang dadi organisasi bal-balan paling dhuwur ana ing tlatah Éropah.[1] Turnamen bal-balan iki diwiwiti nalika musim kompetisi taun 1960/1961 kanyhi tim ACF Fiorentina saka Liga Italia kang dadi juara kang pisanan ing turnamen iki lan kang unik ya iku, juara kanggo turnamen kang pungkasan saka piala winner iki ya iku tim S.S. Lazio, ya iku nalika ana ing musim kompetisi 1998/1999.[1] S.S. Lazio lan ACF Fiorentina padha-padha tin saka Liga Italia.[1]

Format kompetisi[sunting | besut sumber]

Format Kompetisi kang digunakake ana ing turnamen Piala Winners iki ya iku nganggo sistem kompetisi gugur, sistem kompetisi iki ya iku nalika ana klub diundi kanggo nentokake pembagian lawan lan bertanding.[2] Saben tim kang main kaping pindo ya iku ana ing kandang lan tandang nganti tekan keri rong tim kang mlebu ing final.[2] Parté final dimainake ana ing panggon netral ya iku dilakoke sepisan tanpa kandang tandang.[2] Juara Piala Winners nganti rampunge kompetisi iki wis ora ana meneh déning UEFA ditemokake karo juara saka kompetisi Piala/Liga Champions Éropah kanggo ngrebutake Piala Super Éropah.[2] Sakwise kompetisi iki ora ana meneh panggon kanggo juara saka Piala Winners digantikake déning juara saka Piala UEFA kanggo nglawan juara Liga Champions ngrebutake Piala Super Éropah.[2]

Dhaptar juwara[1][sunting | besut sumber]

 

Cathetan Suku[sunting | besut sumber]