Arsenal

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Cannons lan mortir Napoleon's Army dipunpameraken ing Kremlin Arsenal.

Arsenal utawi Gudhang Sanjata inggih menika panggénan kanggé ndamel, ngrumat, ndandosi, dipunsimpen, dipundalaken, kanthi kondhisi menapa kémawon, gadhahipun pribadi utawi bebrayan publik. Arsenal lan armoury (basa Inggris Inggris) utawi armory (basa Inggris Amérika) sapérangan ageng dipunanggep minangka sinonim, sanajan wonten bénténipun ing pangginaan basa.[1][2] Satunggaling Sub-Armory inggih menika panggénan kanggé nyimpen sawetawis wekdal utawi mbekta senjata lan amunisi, kados pos sawetawis kendharaan patroli ingkang namung operasi ing wekdal tartemtu ing wekdal sakdinten..[3]

Étimologi[besut | besut sumber]

Saking basa Italia: arsenale, lan basa Prancis: arsenal, saking basa Arab: دار الصناعة, dār aṣ-ṣināʕa, ingkang nggadhahi teges "toko manufaktur".[4][5][6][7][8][9]

Jinisipun[besut | besut sumber]

Satunggaling gudhang senjata kelas ngandhap, ingkang saged njangkepi matèri lan piranti tamtama alit, mungkin isinipun pabrik laboratorium, pabrik senjata lan gerbong, amunisi senjata alit, senjata alit, watu zirah, tèndha pelana, lan pabrik bubuk. Sasanésipun menika, panggénan menika gadhah griya-griya toko ingkang ageng.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Soanes, Catherine and Stevenson, Angus (ed.) (2005). Oxford Dictionary of English, 2nd Ed., revised, Oxford University Press, Oxford, New York, p. 85. ISBN 978-0-19-861057-1.
  2. The English barrister and heraldist Arthur Charles Fox-Davies meant that the spelling without a u was never used for weapons but only used for armory in the meaning of the science of coats of arms, which is a part of heraldry, in his book The Art of Heraldry: An Encyclopædia of Armory (1904), p. 1
  3. Firearms, Idaho Department of Correction, 2010, k. 2, dijupuk 2014-06-12 
  4. "Definition of arsenal – Oxford Dictionaries (British & World English)". Oxford Dictionary of English. 
  5. "Define Arsenal at Dictionary.com". Reference.com. 
  6. "American Heritage Dictionary Entry: arsenal". The American Heritage Dictionary of the English Language. 
  7. "Online Etymology Dictionary". Online Etymology Dictionary. 
  8. "Definition of “arsenal” – Collins English Dictionary". Collins English Dictionary. 
  9. "Arsenal – Definition and More from the Free Merriam-Webster Dictionary". Merriam-Webster.