Celtic F.C.

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Celtic F.C.
Glasgow Celtic
Jeneng jangkep The Celtic Football Club
Peparab 'The Bhoys', 'Hoops', 'Tic'
Diadegaké 1888
Lapangan Celtic Park
Parkhead
Glasgow
Lanarkshire
Kapasitas 60.832
Ketua Sekotlan John Reid
Manajer Irlandia Lor Neil Lennon
Liga Liga Utama Sekotlan
2019/20 SPL, 1.
Seragam kandang
Seragam tandang

Celtic Football Club (dipunlafalaken "seltik", /sɛltɪk/ wonten ing IPA) inggih punika sawijining klub bal-balan asal Sekotlan, ingkang tetandhingan wonten ing Liga Utama Sekotlan, kompetisi tingkat paling inggil wonten ing Sekotlan. Klub punika gadhah markas wonten ing sisih pucuk wétan kutha Glasgow.[1]

Klub punika gadhah jejuluk resmi the Bhoys, utawi ingkang boten resmi the Hoops. Èwadènè nama jangkepipun klub punika inggih The Celtic Football Club, piyambakipun asring kanthi keliru dipunsebut minangka "Glasgow Celtic" (utawi "Celtic Glasgow"), mliginipun déning para komentator Inggris punapa déné asing.

Stadion kandhang Celtic inggih punika wonten ing Celtic Park, ingkang sapunika minangka stadion klub paling ageng angka 2 wonten ing Britania Raya. Rikala 2005/06, Celtic Park narik rata-rata 58.150 penonton [1], ingkang damel Celtic mapan ing posisi angka 2 sasampunipun Manchester United[2] saking rata-rata jumlah penonton saking klub bal-balan Britania pundi kemawon.

Sesarengan kaliyan sainganipun, Rangers F.C., kekalih klub punika dipunsebut minangka Old Firm inggih punika salah satunggaling persaingan ingkang paling kondhang lan keras ing ulah raga. Klub punika kanthi tradisiional dipunidentifikasikaken kaliyan komunitas Katolik Glasgow.

Rikala taun 1967, Celtic dados tim Britania ingkang kapisanan ingkang saged dados juara Piala Éropah. Sadèrèngipun kamenangan ingkang gadhah sajarah punika, boten satunggal klub Éropah Utara ingkang naté menangaken turnamen punika, ingkang limrahipun dipunmenangaken déning klub-klub Italia, Portugal, lan Spanyol. Celtic menangaken saben kompetisi ingkang dipundhereki nalika mangsa punika: Liga Sekotlan, Piala Scottish FA, Piala Liga Sekotlan, Piala Éropah, lan Piala Glasgow.[3]

Koleksi gelar[besut | besut sumber]

Top Skorer[besut | besut sumber]

Top 10 Salawasing sajarah (including, League, Scottish Cup, League Cup and European goals):

  1. Jimmy McGrory-468 (McGrory also holds the record for the most professional career league goals in British football history).
  2. Bobby Lennox-273
  3. Henrik Larsson-242
  4. Stevie Chalmers-231
  5. Jimmy Quinn-217
  6. Patsy Gallacher-192
  7. John Hughes-188
  8. Sandy McMahon-177
  9. Jimmy McMenemy-168
  10. Kenny Dalglish-167

Top 10 League goal-scorers:

  1. Jimmy McGrory-397
  2. Jimmy Quinn-187
  3. Patsy Gallacher-186
  4. Henrik Larsson-174
  5. Bobby Lennox-167
  6. Stevie Chalmers-159
  7. Jimmy McMenemy-144
  8. Sandy McMahon-130
  9. Adam McLean-128
  10. John Hughes-115

Penampilan ingkang kathah piyambak[besut | besut sumber]

  1. Billy McNeill-790
  2. Paul McStay-678
  3. Roy Aitken-669
  4. Danny McGrain-661
  5. Pat Bonner-642
  6. Bobby Lennox-587
  7. Bobby Evans-548
  8. Jimmy McMenemy-515
  9. Jimmy Johnstone-515
  10. Tommy Burns-504

Manajer[besut | besut sumber]

Current team[besut | besut sumber]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain sarjuk karo peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwh saka siji kawarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
2 Jerman DF Andreas Hinkel
3 Hondhuras DF Emilio Izaguirre
4 Mèksiko MF Efraín Juárez
5 Swèdhen DF Daniel Majstorović
7 Swèdhen MF Freddie Ljungberg
8 Cithakan:Country data Scotland MF Scott Brown (captain)
9 Grikenlan FW Georgios Samaras
10 Républik Irlan FW Anthony Stokes
11 Koréa Kidul DF Cha Du-Ri
12 Cithakan:Country data Scotland DF Mark Wilson
13 Cithakan:Country data Scotland FW Shaun Maloney
14 Cithakan:Country data Northern Ireland MF Niall McGinn
15 Cithakan:Country data Scotland MF Kris Commons
16 Wales MF Joe Ledley
18 Koréa Kidul MF Ki Sung-Yueng
20 Cithakan:Country data Northern Ireland MF Paddy McCourt
21 Cithakan:Country data Scotland DF Charlie Mulgrew
22 Nèderlan DF Glenn Loovens

Cithakan:Football squad mid

23 Inggris FW Ben Hutchinson
24 Polen GK Łukasz Załuska
25 Nurwègen DF Thomas Rogne
26 Inggris GK Fraser Forster
27 Républik Irlan FW Daryl Murphy
25 Nurwègen DF Thomas Rogne
26 Inggris GK Fraser Forster
27 Républik Irlan FW Daryl Murphy
31 Républik Irlan MF Richie Towell
33 Israèl MF Beram Kayal
36 Républik Irlan MF Graham Carey
38 Inggris DF Josh Thompson
45 Cithakan:Country data Scotland DF Lewis Toshney
47 Amérika Sarékat GK Dominic Cervi
48 Républik Irlan DF Darren O'Dea
49 Cithakan:Country data Scotland FW James Forrest
55 Cithakan:Country data Scotland FW Paul McGowan
88 Inggris FW Gary Hooper

Cithakan:Football squad end

Cathetan suku[besut | besut sumber]


Kang sadurungé
Real Madrid
Juara Piala Champions
1967
Kang sawisé
Manchester United