Rangers F.C.

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Rangers F.C.
Glasgow Rangers
Jeneng jangkep Rangers Football Club
Peparab The Gers,
The Teddy Bears,
The Light Blues.
Diadegaké Fèbruari, 1872
Lapangan Stadion Ibrox
Glasgow
Sekotlan
Kapasitas 50,817
Ketua Sekotlan Dave King
Manajer Portugal Pedro Caixinha
Liga Liga Utama Sekotlan
2016-17 Liga Utama Sekotlan, 3
Seragam kandang
Seragam tandang

Rangers Football Club minangka klub bal-balan ing Glasgow, Sekotlan, sing main ing Liga Utama Skotlandia, tingkat pertama Liga Sepakbola Profesional Skotlandia. Papan ngarep, Stadion Ibrox, dumunung ing sisih kidul-kulon kutha.[1]

Rangers wis menangaké gelar juara liga lan treble saka klub liyané ing donya, menang gelar liga kaping 54, Piala Skotlandia kaping 33 lan Piala Liga Skotlandia kaping 27, lan entuk treble kabèh telu ing musim sing padha kaping pitung. Rangers minangka klub pertama ing Inggris kanggo nggayuh final turnamen UEFA lan menang Piala Winners UEFA ing taun 1972 sawisé dadi runner-up kaping pindho ing taun 1961 lan 1967. Sawisé finish ing klub kaping papat ing Eropa teka ing Piala UEFA taun 2008 kanthi Kira-kira 200.000 panyengkuyung lelungan. Rangers duwe saingan sing cedhak karo Celtic loro klub Glasgow sing dikenal kanthi jeneng Firm Lama, miturut salah sawijining derby bal-balan sing gedhé dhéwé ing donya.

Didegake ing Fèbruari 1872, Rangers minangka salah siji saka 11 anggota asli saka Liga Sepakbola Skotlandia lan tetep ing divisi puncak terus-terusan nganti likuidasi The Rangers Football Club PLC ing akir musim 2011-12. Kanthi identitas korporasi anyar, klub mau entuk admittance menyang papat peringkat sepak bola bal-balan Scottish ing wektu kanggo wiwitan musim ing ngisor iki, lan didol kaping telu ing patang taun kanggo bali menyang penerbangan paling dhuwur.

Sajarah[besut | besut sumber]

Wiwitan Madeg[besut | besut sumber]

Rangers dipundhirikaken déning sekawan tiyang ingkang remen sanget kaliyan bal-balan wonten ing kutha Rangers, Moses, Peter McNeil, Peter Campbell lan William McBeath rikala taun 1872. Sekawan tiyang punika lajeng sarujuk migunakaken nama Rangers sasampunipun maos buku babagan rugby wonten ing Inggris. Kebetulan salah satu klub wonten ingkang migunakaken nama Rangers lan sekawan tiyang wau sarujuk migunakaken nama punika kanggé klub ingkang dipundhirikaken.[2]

Tetandhingan ingkang kapisanan dipunwontenaken rikala wulan Mèi 1872 wonten ing stadion Glasgow Green. Tetandhingan persahabatan nglawan Callander FC punika pungkasan kanthi skor imbang 0-0. Setungga taun candhakipun, Rangers nembè resmi dados sawijining klub.

Peresmian punika dipuntandhani kanthi pertemuan taunan ingkang kapisanan lan pamilihan para pangurus. Lajeng klub punika nembè nindakaken debut wonten ing Liga Sekotlan. Nalika taun 1876, Rangers nindakaken gim internasional ingkang kapisanan kanthi tetandhingan kaliyan tim nasional Wales.

Nalika taun 1877, Rangers kanggé kapisananipun mlebet dhateng final Piala Sekotlan (Scottish Cup). Dènè derby ingkang kapisanan nglawan tim satunggal kutha, Celtic, kadadosan rikala taun 1888. Wonten ing tetandhingan persahabatan punika, Rangers asor 5-2 saking Celtic. Liga Utama Sekotlan nembè lumampah wiwit musim 1890/91 lan Rangers kalebet salah satunggaling pasarta saking sedasa (10) klub pasarta ingkang kapisanan.[3]

Rangers ugi sampun kagungan stadion piyambak, inggih punika Ibrox Stadium. Ingkang unik, nalika taun kapisanan punika Rangers langsung dados juara liga ananging mbagi gelar kaliyan Dumbarton. Punika amargi kekalihipun main imbang 2-2 wonten ing laga play-off kanggé nemtokaken juara liga.

Gelar punika minangka wiwitan saking total 54 gelar domestik ingkang saged dipunraih dumugi wekdal sapunika. Kangge Piala Sekotlan, gelar ingkang kapisanan saged dipunkasilaken rikala taun 1894. Wonten ing tetandhingan final, Rangers ngasoraken rival utamanipun, Celtic kanthi skor 3-1. Mlebet ing abad 20, Rangers total pikantuk 2 gelar liga lan tiga piala liga.

Pamuter 2017-2018[besut | besut sumber]

Dianyari 3 September 2017 Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1 Inggris GK Wes Foderingham
2 Inggris DF James Tavernier
3 Wales DF Declan John (Ing etangan Cardiff City)
4 Portugal DF Fábio Cardoso
5 Sekotlan DF Lee Wallace (Kapten)
6 Sekotlan DF Danny Wilson
7 Portugal MF Dálcio (Ing etangan Benfica)
8 Sekotlan MF Ryan Jack
9 Sekotlan FW Kenny Miller (Wakil Kapten)
10 Sekotlan MF Graham Dorrans
11 Inggris MF Josh Windass
15 Mèksiko FW Eduardo Herrera
17 Irlandia Lor DF Lee Hodson
18 Inggris MF Jordan Rossiter
19 Kroasia MF Niko Kranjčar
20 Kolombia FW Alfredo Morelos
No. Pos. Jeneng
21 Portugal MF Daniel Candeias
22 Portugal DF Bruno Alves
23 Sekotlan MF Jason Holt
24 Sekotlan DF David Bates
25 Inggris GK Jak Alnwick
27 Mèksiko MF Carlos Peña
28 Inggris MF Aaron Nemane (Ing etangan Manchester City)
30 Irlandia Lor MF Jordan Thompson
31 Sekotlan FW Ryan Hardie
32 Sekotlan GK Liam Kelly
34 Sekotlan DF Aidan Wilson
35 Sekotlan MF Jamie Barjonas
36 Malta DF Myles Beerman
40 Sekotlan DF Ross McCrorie
42 Sekotlan MF Liam Burt

Manajer[besut | besut sumber]

Jeneng Kewarganegaraan Periode Liga Piala Piala Liga UEFA Total
William Wilton Sekotlan Sekotlan 1899-1921 8 1 9
Bill Struth Sekotlan Sekotlan 1921-1954 18 10 2 30
Scot Symon Sekotlan Sekotlan 1954-1967 6 5 4 15
David White Sekotlan Sekotlan 1967-1969 0 0 0 0 0
William Waddell Sekotlan Sekotlan 1969-1972 0 0 1 1 2
Jock Wallace Sekotlan Sekotlan 1972-1978 3 3 2 0 8
John Greig Sekotlan Sekotlan 1978-1983 0 2 2 0 4
Jock Wallace Sekotlan Sekotlan 1983-1986 0 0 2 0 2
Graeme Souness Sekotlan Sekotlan 1986-1991 3 0 4 0 7
Walter Smith Sekotlan Sekotlan 1991-1998 7 3 3 0 13
Dick Advocaat  Walanda 1998-2001 2 2 1 0 5
Alex McLeish Sekotlan Sekotlan 2001-2006 2 2 3 0 7
Paul Le Guen  Prancis 2006-2007 0 0 0 0 0
Walter Smith Sekotlan Sekotlan 2007-2011 3 2 3 0 8
Ally McCoist Sekotlan Sekotlan 2011-2014 2 0 0 0 2
Mark Warburton  Inggris 2015-2017 1 0 0 0 1
Pedro Caixinha  Portugal 2017-saiki 0 0 0 0 0

Periodi allenatori intermedi sono stati Willie Thornton (2 cocog ing 1969), Tommy McLean (4 cocog ing 1983), Ian Durrant (1 cocog ing 2007) et Graeme Murty (6 cocog ing 2017).

Cathetan[besut | besut sumber]

Ngrekam persentasi Liga menang

100% saka 1898 kanggo 1899

World rekaman Liga menang

54

rekor donya menang telung

7

Trophy cathetan menang donya

119

Saksi paling

143 570 spectators, marang Hibernian, 27 March 1948

Saksi paling

118 567 spectators, nglawan Celtic, 2 Januari 1939

kamenangan gedhé More

14-2 marang Whitehill, Piala Skotlandia, 29 September 1883

14-2 marang Blairgowrie, Piala Skotlandia, 20 Januari 1934

13-0 marang Possilpark, Piala Skotlandia, 6 Oktober 1877

13-0 marang Uddingston, Piala Skotlandia, 10 November 1877

13-0 marang Kelvinside Athletic Piala Skotlandia, 28 September 1889

Kamenangan gedhé dhéwé adoh ing liga

10-0 marang Hibernian, 24 Dhésèmber 1898

Kamenangan gedhé dhéwé adoh ing liga

10-2 marang Raith Rovers, 16 Dhésèmber 1967

Paling gedhé mundhut

1-7 nglawan Celtic, Piala Liga Skotlandia, 19 October 1957

Paling gedhé liga mundhut

0-6 marang Dumbarton, 4 Mèi 1892

  • Elinga yèn klub sing muter ing Scottish Liga kanggo 2012-2013 Season Two rekaman saksi donya kanggo game saka tingkat iki Agustus 18, 2012: 49 118 penonton nguripake munggah nglawan Rangers East Stirlingshire.
Jumlah acara (kabèh lomba)

Sekotlan John Greig - 755 (1960-1978)

Sekotlan Dougie Gray wis diputer 940 tetandhingan antarané 1925 lan 1947, nanging 385 saka wong-wong mau ing mangsa Perang Donya II lan mulane dianggep non-oficial.

Jumlah tetandhingan

Sekotlan Sandy Archibald - 513 (1917-1934)

Scorers (kabèh lomba)

Sekotlan Ally McCoist - 355 (1983-1998)

Sekotlan Jimmy Smith ngetung 381 lan 300 Gols Gols campuran antawisipun taun 1929 lan 1946, nanging 102 saka wong-wong mau ing mangsa Perang Donya II lan, Mulane, sing dianggep non-oficial.

Top scorer ing liga

Sekotlan Ally McCoist - 251 (1983-1998)

Penampilan ing kompetisi Eropa

Sekotlan Barry Ferguson - 82 (1998-2003 lan 2004-2009)

Scottish Nasional rekaman duwé rambute nalika muter Rangers

Sekotlan Ally McCoist, 61 Rambut Nasional, 1983-1998

kacepetan tambah transfer ditampa

Sekotlan Alan Hutton - £ 9.000.000 yuta (2008: Tottenham Hotspur)

Béa transfer mbayar

Nurwègen Tore André Flo - £ 12.500.000 yuta (2001: Chelsea)

Penampilan[besut | besut sumber]

# Jeneng Periode Penampilan Gol
1 Sekotlan John Greig 1961–1978 755 120
2 Sekotlan Sandy Jardine 1964–1982 674 77
3 Sekotlan Ally McCoist 1983–1998 581 355
4 Sekotlan Sandy Archibald 1917–1934 580 148
5 Sekotlan Davie Meiklejohn 1919–1936 563 46
6 Sekotlan Dougie Gray 1925–1947 555 2
7 Sekotlan Derek Johnstone 1970–1982
1985–1986
546 210
8 Sekotlan Davie Cooper 1977–1989 540 75
9 Sekotlan Peter McCloy 1970–1986 535 0
10 Sekotlan Ian McColl 1945–1960 526 14

Gols[besut | besut sumber]

# Jeneng Periode Penampilan Gol Rata-rata
1 Sekotlan Ally McCoist 1983–1998 581 355 0.61
2 Sekotlan Bob McPhail 1927–1940 408 261 0.64
3 Sekotlan Jimmy Smith 1930–1946 259 249 0.96
4 Sekotlan Jimmy Fleming 1925–1934 268 223 0.83
5 Sekotlan Derek Johnstone 1970–1982
1985–1986
546 210 0.38
6 Sekotlan Ralph Brand 1954–1965 317 206 0.65
7 Sekotlan Willie Reid 1909–1920 230 195 0.84
8 Sekotlan Willie Thornton 1936–1954 308 194 0.63
9 Sekotlan RC Hamilton 1897–1908 209 184 0.88
10 Sekotlan Andy Cunningham 1914–1929 389 182 0.47

Klub Kapten[besut | besut sumber]

Pratélan Rangers F.C. Kapten
Jeneng Periode
Sekotlan Tom Vallance 1876-1882
Sekotlan David Mitchell 1882-1894
Sekotlan John McPherson 1894-1898
Sekotlan Robert Hamilton 1898-1906
Sekotlan Robert Campbell (Papat taun
antarané 1906-1916)
Sekotlan Tommy Cairns 1916-1926
Irlandia Lor Bert Manderson 1926-1927
Sekotlan Tommy Muirhead 1927-1930
Sekotlan David Meiklejohn 1930-1938
Sekotlan Jimmy Simpson 1938-1940
Sekotlan Jock Shaw 1940-1957
Sekotlan George Young 1953-1957
Sekotlan Ian McColl 1957-1960
Sekotlan Eric Caldow 1960-1962
Sekotlan Bobby Shearer 1962-1965
Sekotlan John Greig 1965-1978
Sekotlan Derek Johnstone 1978-1983
 
Jeneng Periode
Sekotlan John McClelland 1983-1984
Sekotlan Craig Paterson 1984-1986
Inggris Terry Butcher 1986-1990
Sekotlan Richard Gough 1990-1997
1997-1998
Dhènemarken Brian Laudrup 1997
Itali Lorenzo Amoruso 1998-2000
Sekotlan Barry Ferguson 2000-2003
2005-2007
2007-2009
Ostrali Craig Moore 2003-2004
Jerman Stefan Klos 2004-2005
Sekotlan Gavin Rae 2007
Sekotlan David Weir 2009-2012
Irlandia Lor Steven Davis 2012
Amérika Sarékat Carlos Bocanegra 2012
Sekotlan Lee McCulloch 2012-2015
Sekotlan Lee Wallace 2015–Saiki

Paling tau time pilihane (1999)[besut | besut sumber]

Skotlandia nasional penghormatan[besut | besut sumber]

Skotlandia sepakbola bale saka fame[besut | besut sumber]

Ing 2016, 29 pemain lan manajer sing wis mèlu karo Rangers ing kariré, wis mlebu ing Skotlandia:[4]

Skotlandia muter saka opah[besut | besut sumber]

Ing Skotlandia muter saka opah ngenali pemain sing wis menang 50 utawa luwih internasional kanggo Skotlandia. Ing sangang inductees wis menang caps nalika muter kanggo Rangers:[5]

Skotlandia olahraga bale saka fame[besut | besut sumber]

In the Skotlandia olahraga bale saka fame, 3 Rangers players have been selected, they are:[6]

Prestasi[besut | besut sumber]

  • 54 Liga Utama Sekotlan - 1890–91, 1898–99, 1899–1900, 1900–01, 1901–02, 1910–11, 1911–12, 1912–13, 1917–18, 1919–20, 1920–21, 1922–23, 1923–24, 1924–25, 1926–27, 1927–28, 1928–29, 1929–30, 1930–31, 1932–33, 1933–34, 1934–35, 1936–37, 1938–39, 1946–47, 1948–49, 1949–50, 1952–53, 1955–56, 1956–57, 1958–59, 1960–61, 1962–63, 1963–64, 1974–75, 1975–76, 1977–78, 1986–87, 1988–89, 1989–90, 1990–91, 1991–92, 1992–93, 1993–94, 1994–95, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2002–03, 2004–05, 2008–09, 2009–10, 2010–11
  • 1 Sekotlan Kejuaraan - 2015-16
  • 1 Sekotlan Liga Satu - 2013-14
  • 1 Sekotlan Ketiga Divisi - 2012-13
  • 33 Piala Sekotlan - 1893–94, 1896–97, 1897–98, 1902–03, 1927–28, 1929–30, 1931–32, 1933–34, 1934–35, 1935–36, 1947–48, 1948–49, 1949–50, 1952–53, 1959–60, 1961–62, 1962–63, 1963–64, 1965–66, 1972–73, 1975–76, 1977–78, 1978–79, 1980–81, 1991–92, 1992–93, 1995–96, 1998–99, 1999–2000, 2001–02, 2002–03, 2007–08, 2008–09
  • 27 Piala Liga Sekotlan - 1946–47, 1948–49, 1960–61, 1961–62, 1963–64, 1964–65, 1970–71, 1975–76, 1977–78, 1978–79, 1981–82, 1983–84, 1984–85, 1986–87, 1987–88, 1988–89, 1990–91, 1992–93, 1993–94, 1996–97, 1998–99, 2001–02, 2002–03, 2004–05, 2007–08, 2009–10, 2010–11
  • 1 Piala Winners UEFA - 1971-72

Cathetan suku[besut | besut sumber]