Skotlandia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Caledonia
(Bahasa Latin)

Alba
(Bahasa Skotlandia)

Scotland
(Bahasa Inggris)
120px 120px
(St Andrew's Cross (Bendera Skotlandia) (Lambang Skotlandia)
Motto: Nemo me impune lacessit (Latin: Ora ana siji-sijia sing ngganggu aku tanpa diukum
Berkas:UKScotland.png
Basa Resmi Basa Inggris de facto
Ibukutha Edinburgh
Kutha paling gedhé Glasgow
Perdhana Mentri Alex Salmond MSP
Wilayah
 - Total

 - % Air

78,782 km&sup2

1.9%
Pedunung
 - Total (2001)
 - Kpadhetan

5,062,011
64/km²
Didirikan Kenneth I of Scotland / Kenneth MacAlpin, 843
Mata Uang Pound Sterling (£) (GBP)
Zona Wektu UTC GMT;
Lagu Kabangsan Flower of Scotland
Kodhe Negara 44

Skotlandia (Basa Inggris: Scotland) utawa, Alba jroning basa Gaelik Skotlandia, biyèn minangka sawijining karajan mardika ing sisih lor pulo Britania. Ing tanggal 26 Maret 1707 karajan Skotlandia gabung karo karajan Inggris sing sabanjuré dadi "Karajan Britania Raya" lan pungkasané dadi "Persatuan Karajan Britania Raya lan Irlandia Lor". Ing taun 1999, Skotlandia ngéntukaké parlemèn lan pamaréntahan dhéw.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Skotlandia&oldid=814856"