Sekotlan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Skotlandia)
Caledonia
(Basa Latin)

Alba
(Basa Sekotlan)

Scotland
(Basa Inggris)
120px 120px
(St Andrew's Cross (Bendera Sekotlan) (Lambang Sekotlan)
Sesanti: Nemo me impune lacessit (Latin: Ora ana siji-sijia sing ngganggu aku tanpa diukum
Berkas:UKScotland.png
Basa Resmi Basa Inggris de facto
Kutha krajan Edinburgh
Kutha gedhé dhéwé Glasgow
Perdhana Mentri Alex Salmond MSP
Wewengkon
 -Total  -% Air

78,782 km&sup2

1.9%

Padunung
 -Total (2001)
 -Kpadhetan

5,062,011
64/km²
Didirikan Kenneth I of Scotland / Kenneth MacAlpin, 843
Mata Uang Pound Sterling (£) (GBP)
Zona Wektu UTC GMT;
Lagu Kabangsan Flower of Scotland
Kodhe Nagara 44

Sekotlan (Basa Inggris: Scotland) utawa, Alba sajeroning basa Gaelik Sekotlan, biyèn minangka sawijining karajan mardika ing sisih lor pulo Britania. Ing tanggal 26 Maret 1707 karajan Sekotlan gabung karo karajan Inggris sing sabanjuré dadi "Karajan Britania Raya" lan pungkasané dadi "Persatuan Karajan Britania Raya lan Irlandia Lor". Ing taun 1999, Sekotlan ngéntukaké parlemèn lan pamaréntahan dhéw.

Uga delengen[besut | besut sumber]