Menyang kontèn

Gerard Piqué

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Gerard Piqué
Piqué main ing Timnas Spanyol taun 2017
Katerangan priangga
Jeneng dawa Gerard Piqué Bernabéu[1]
Tanggal lair (1987-02-02) 2 Fèbruari 1987 (umur 37)
Papan lair Barcelona, Spain
Dhuwur 1.94 m (6 ft 4 in)[2]
Posisi main Centre-back
Katerangan klub
Tim saiki
Barcelona
Angka 3
Karir nom
1997–2004 Barcelona
2004–2005 Manchester United
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2004–2008 Manchester United 12 (0)
2006–2007Zaragoza (loan) 22 (2)
2008– Barcelona 259 (22)
Tim nasional
2002–2003 Spain U16 7 (2)
2004 Spain U17 8 (3)
2006 Spain U19 8 (3)
2007 Spain U20 5 (1)
2006–2008 Spain U21 12 (1)
2009– Spain 94 (5)
2004– Catalonia 9 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 23:22, 24 December 2017 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 14 November 2017

Gerard Piqué Bernabeu (lair 2 Fèbruari 1987; umur 37 taun) inggih punika satunggaling juru main bal-balan profésional saking Spanyol, ingkang samenika main ing klub FC Barcelona lan Timnas Spanyol, lan gadhah posisi minangka bék.[3] Pique kalebet prodhuk akadhemi bal Barcelona ingkang anami Barca Centera.[3] Sasampunipun sekawan mangsa ing Inggris sareng klub Manchester United, Pique wangsul dhateng Barcelona lan langsung dados juru main inti ing tim punika wekdal mangsa 2008-2009.[3]

Sanajan miwiti karir ing akadhemi bal Barcelona, Pique napakasmani kontrak profésional kapisan minangka juru main bal sareng klub Manchester United wekdal taun 2004.[4] Pique nindakaken debut sareng Manchester United ing wulan Oktober 2004 nggantosaken John O'Shea wekdal MU menang 3-0 mengsah Crewe Alexandra ing Piala Liga Utama Inggris.[4] Amargi dipunanggep kirang siap main ing tim utami MU, Sir Alex Ferguson ngampilaken Pique dhateng klub Real Zaragoza ing mangsa 2006-2007.[4] Ing Zaragoza, Pique main règulèr ing 22 pertandhingan La Liga lan nyithak 2 gol.[4]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Gerard Pique

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "FIFA World Cup South Africa 2010: List of Players" (PDF). FIFA. 4 June 2010. kc. 29. Dibukak ing 7 January 2018.
  2. "Gerard Piqué profile". FC Barcelona. Dibukak ing 7 January 2018.
  3. a b c Gerard Pique(dipunundhuh tanggal 7 Januari 2018)
  4. a b c d Gerard Pique(dipunundhuh tanggal 7 Januari 2018)