Ryan Giggs

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Ryan Giggs
Giggs PL trophy.jpg
Katerangan priangga
Jeneng dawa Ryan Joseph willson giggs
Dhuwur 5'11" / 1. 8 m
Posisi main sayap kiri
Katerangan klub
Tim saiki
Manchester United
Karir nom
Manchester City,
Manchester United
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1988-2013
Manchester United F.C. 659 (173)
Tim nasional
1991-2007 Flag of Wales Wales 64 (18)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 29 Dhésèmber 2015.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 29 Dhésèmber 2013

Ryan Joseph Giggs kang misuwur kanthi nama Ryan Giggs (lair ing Cardiff, Wales, Inggris kanthi nama Ryan Joseph Giggs, 29 November 1973; umur 43 taun) punika salah satunggaling juru main bal-balan saking nagara Wales. Piyambakipun punika salah satunggaling juru main bal ingkang main ing sisih kiwa (sayap kiwa).[1]

Bapakipun Giggs punika Danny Wilson, salah satunggaling atlet rugby. Lynne punika nama saking ibukipun. Adhikipun, Rhodri Giggs, punika ugi salah satunggal saking juru main FC United of Manchester. Punika klub ingkang boten dherek liga, ingkang dipunsengkuyung déning para penggemar Manchester United F.C. ingkang boten remen kaliyan Malcolm Glazer.

Tim kang dibela Ryan saiki sekarang ini dan satu-satunya sampai sekarang ini ya iku Manchester United. Ryan merupakan juru main terlama yang pernah membela klub ini dan merupakan juru main pertama terbanyak tampil untuk MU sepanjang sajarah (805 kali) setelah memecahkan rekor Sir Bobby Charlton (758 kali). Ia sudah bersama United memenangkan dua belas kali gelar juara liga (mengalahkan rekor yang disandang olèh juru main Liverpool F.C., Alan Hansen dan Phil Neal yaitu sembilan kali), empat gelar FA Cup, dua gelar League Cup dan dua gelar Liga Champions.[2] Pahargyan arupa piyala kang pisanan kanggo tim senior kang pisanan ya iku ing sasi Novèmber 1991, nalika Manchester United F.C. ngalahake Red Star Belgrade ing pinal Piyala Super Éropah. Piyala kang nomer loro dientukake limang sasi sawisé piyala pisanan, The Reds ngalahake Nottingham Forest ing pinal Piyala Liga. Ing liga Inggris taun 1992/93, Giggs lan juru main MU menang Premier League utawa Liga Inggris.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ www.ryangiggs.cc
  2. ^ a b www.manutd.com (situs resmi)(diundhuh tanggal 2 Agustus 2011)