Jesse Lingard

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jesse Lingard
Cskamu 31.jpg
Katerangan priangga
Jeneng dawa Jesse Ellis Lingard[1]
Tanggal lair (1992-12-15) 15 Dhésèmber 1992 (umur 26)
Papan lair Warrington, Inggris
Dhuwur 1.75 m (5 ft 9 in)[2]
Posisi main Gelandang
Katerangan klub
Tim saiki
Manchester United
Angka 14
Karir nom
2009–2011 Manchester United
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2011– Manchester United 39 (4)
2012–2013Leicester City (pinjaman) 5 (0)
2013–2014Birmingham City (pinjaman) 13 (6)
2014Brighton & Hove Albion (pinjaman) 15 (3)
2015Derby County (pinjaman) 14 (2)
Tim nasional
2008 Inggris U17 3 (0)
2013– Inggris U21 5 (0)
2016– Inggris 3 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 23:07, 19 February 2017 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 23:08, 15 November 2016 (UTC)

Jesse Ellis Lingard (lair 15 Dhésèmber 1992) inggih punika satunggaling juru main bal-balan profésional saking Inggris, lan main ing posisi gelandhang serang, ingkang samenika main ing klub Liga Primér Inggris Manchester United F.C. lan Tim Nasional Inggris.[3]

Karièr klub[besut | besut sumber]

Lingard lair ing Warrington, Cheshire[4]. Piyambakipun dados ngrembaka lan saya wasis ing akadhemi Manchester United lan kalebet angguta saking skuad ingkang menangaken FA Youth Cup 2010-11[5], saderengipun napakasmani kontrak profésional ing mangsa panas 2010[6].

Leicester City (dipunampil)[besut | besut sumber]

Tanggal 6 Novèmber 2012, Lingard sareng kanca setunggal tim ingkang asmanipun Michael Keane gabung ing klub Leicester City kanthi status dipunampil ngantos dumugi 3 Dhésèmber 2012,[7] lajeng dipunpajangaken ngantos 2 Januari 2013.[8] Lingard nindakaken debut kanggé Leicester City ing tanggal 6 Novèmber 2012, ingkang wekdal semanten dados juru main penggantos ing menit ka-85 lan asil akhir 0-0 mengsah Bolton Wonderers.[9]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Premier League clubs submit squad lists" (PDF). PremierLeague.com. Premier League. 8 January 2018. k. 24. Dijupuk 8 January 2018. 
  2. "Derby County FC Player Profiles: 16 Jesse Lingard". DCFC.co.uk. Derby County F.C. 3 February 2015. Diarsip saka asliné ing 8 January 2018. Dijupuk 8 January 2018. 
  3. Lingard has become a perfect 10(dipunundhuh tanggal 8 Januari 2018)
  4. "Jesse Lingard". thefa.com. The Football Association. Dijupuk 8 January 2018. 
  5. "Old Trafford youngsters lift Youth Cup". thefa.com. The Football Association. 23 May 2013. Dijupuk 8 January 2018. 
  6. "List of Players under Written Contract Registered Between 01/07/2011 and 31/07/2011" (PDF). thefa.com. The Football Association. Dijupuk 8 January 2018. 
  7. "City Bolstered By United Loan Double". lcfc.com. Leicester City. 6 November 2012. Dijupuk 8 January 2018. 
  8. Marshall, Adam (5 December 2012). "Reds trio extend loan deals". ManUtd.com. Manchester United. Dijupuk 8 January 2018. 
  9. "Bolton 0–0 Leicester". BBC Sport (British Broadcasting Corporation). 6 November 2012. Dijupuk 8 January 2018.