Michael Keane

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Michael Keane
Michael Keane 2017.jpg
Keane main ing klub Everton taun 2017
Katerangan priangga
Jeneng dawa Michael Vincent Keane[1]
Tanggal lair (1993-01-11) 11 Januari 1993 (umur 26)[1]
Papan lair Stockport, England
Dhuwur 6 ft 3 in (1.91 m)[2]
Posisi main Bèg
Katerangan klub
Tim saiki
Everton
Angka 4
Karir nom
2009–2011 Manchester United
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2011–2015 Manchester United 1 (0)
2012–2013Leicester City (silihan) 22 (2)
2013–2014Derby County (silihan) 7 (0)
2014Blackburn Rovers (silihan) 13 (3)
2014–2015Burnley (silihan) 10 (0)
2015–2017 Burnley 90 (7)
2017– Everton 16 (0)
Tim nasional
2010 Republik Irlandia U17 2 (0)
2011 Republik Irlandia U19 2 (0)
2012 Inggri U19 5 (0)
2014 Inggri U20 3 (0)
2013–2015 Inggri U21 16 (3)
2017– England 4 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 20:39, 2 January 2018 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 20:39, 2 January 2018 (UTC)

Michael Vincent Keane (lair 11 Januari 1993) ya iku pemain bal-balan profesional Inggris sing main minangka pemain pertahanan kanggo klub Liga Utama Inggris Everton F.C. lan tim nasional Inggris.[3]

Keane wis mbéla Republik Irlandia ing tingkat U-17 lan U-19 tingkat lan Inggris ing U-19, U-20, U-21 lan tingkat senior. Dhèwèké diarani minangka Pemain Cadangan Manchester United F.C. ing taun 2012.

Karir klub[besut | besut sumber]

Manchester United[besut | besut sumber]

Keane lair ing Stockport, Greater Manchester, lan main kanggo Manchester United ing Cheadle, sadurungé main ing Manchester United nalika taun 2009 ing umur 16 taun. Keane mlebu kontrak profesional pisanané karo klub iki.[1] Dheweké miwiti debut kapisanan ing Piala Liga tanggal 25 Oktober 2011, lan dadi pemain gantian ing menit 70 ing kamenangan babak kaping papat United ing Aldershot Town.[4] Ing tanggal 28 Januari 2012, dhèwèké diarani manèh ing bangku cadangan, wektu iku nglawan musuh Liverpool F.C. ing Piala FA; Nanging, dhèwèké minangka pemain pengganti sing ora dienggo lan pertandhingan rampung 2-1 lan Liverpool menang.[5]

Keane miwiti pertandhingan pisanan nglawan Newcastle United ing Piala Liga tanggal 26 September 2012, main bareng Scott Wootton minangka bèg tengah.[6]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c Cithakan:Hugman
  2. "Michael Keane: Overview". Premier League. Dijupuk 30 January 2018. 
  3. Profil Michael Keane(dipunundhuh tanggal 30 Januari 2018)
  4. "Aldershot 0–3 Man Utd". BBC Sport. 25 October 2011. Dijupuk 30 January 2018. 
  5. McNulty, Phil (28 January 2012). "Liverpool 2–1 Man Utd". BBC Sport. Dijupuk 30 January 2018. 
  6. Magowan, Alistair (26 September 2012). "Man Utd 2–1 Newcastle". BBC Sport. Dijupuk 30 January 2018.