David de Gea

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
David de Gea
David de Gea at the UEFA European Under-21 Football Championship - 20110622.jpg
Informasi pribadi
Jeneng pepak David de Gea Quintana
Tanggal lair 7 Novèmber 1990 (umur 25)
Papan lair Madrid, Spain
Dhuwur 1.92 m (6 ft 4 in)
Posisi pamain Goalkeeper
Informasi klub
Klub saiki Atlético Madrid
Nomer 13
Karir remaja
2003–2008 Atlético Madrid
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
2008–2009 Atlético B 35 (0)
2009– Atlético Madrid 57 (0)
Tim nasional
2007 Spain U17 15 (0)
2007–2009 Spain U19 15 (0)
2009 Spain U20 1 (0)
2009– Spain U21 8 (0)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only and correct as of 24 May 2011.

† Appearances (Goals).

‡ National team caps and goals correct as of 18 May 2011


David de Gea (dipunlairaken 7 November 1990; umur 25 taun) utawi David de Gea Quintana punika kiper saking Spanyol, lan salah satunggaling pamain bal-balan saking Manchester United. Saderenge, David de Gea ndherek klub Atlético Madrid.

Internasional[sunting | besut sumber]

De Gea mlebet club U-17 Spanyol lan saged ndadosaken juwara ing European Championship 2007, ugi ndherek nyengkuyung club bal-balan Spanyol cilik ing World Cup 2007 dados juwara 2. Ing sasi Mei 2010, adhedhasar kaprigelan ugi katrampilan ing Atletico Madrid, David de Gea kapilih minangka salah setunggale kiper timnas Spanyol déning manager Vicente del Bosque kangge kaginakan FIFA World Cup. Piyambakipun ugi dados kiper ing tim U-21 Spanyol ingkang migatos nyepeng juwara European Championship 2011.

Panghargaan[sunting | besut sumber]

Klub[sunting | besut sumber]

Atlético Madrid

Manchester United

Internasional[sunting | besut sumber]

U-17 Spanyol

U-21 Spanyol

Referensi[sunting | besut sumber]

Pranala njaba[sunting | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=David_de_Gea&oldid=989833"