David de Gea

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
David de Gea
David de Gea at the UEFA European Under-21 Football Championship - 20110622.jpg
Katerangan priangga
Jeneng dawa David de Gea Quintana
Dhuwur 192 m (629 ft 11.1 in)
Posisi main Goalkeeper
Katerangan klub
Tim saiki
Atlético Madrid
Angka 13
Karir nom
2003–2008 Atlético Madrid
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2008–2009 Atlético B 35 (0)
2009– Atlético Madrid 57 (0)
Tim nasioanl
2007 Spain U17 15 (0)
2007–2009 Spain U19 15 (0)
2009 Spain U20 1 (0)
2009– Spain U21 8 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 24 May 2011.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 18 May 2011

David de Gea (lair 7 Novèmber 1990; umur 25 taun) utawi David de Gea Quintana punika kiper saking Spanyol, lan salah satunggaling pamain bal-balan saking Manchester United. Saderenge, David de Gea ndherek klub Atlético Madrid.

Internasional[besut | besut sumber]

De Gea mlebet club U-17 Spanyol lan saged ndadosaken juwara ing European Championship 2007, ugi ndherek nyengkuyung club bal-balan Spanyol cilik ing World Cup 2007 dados juwara 2. Ing sasi Mei 2010, adhedhasar kaprigelan ugi katrampilan ing Atletico Madrid, David de Gea kapilih minangka salah setunggale kiper timnas Spanyol déning manager Vicente del Bosque kangge kaginakan FIFA World Cup. Piyambakipun ugi dados kiper ing tim U-21 Spanyol ingkang migatos nyepeng juwara European Championship 2011.

Panghargaan[besut | besut sumber]

Klub[besut | besut sumber]

Atlético Madrid

Manchester United

Internasional[besut | besut sumber]

U-17 Spanyol

U-21 Spanyol

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=David_de_Gea&oldid=1086059"