Joel Robles

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Joel Robles
Joel Robles 2014.jpg
Joel ing klub Everton taun 2014
Katerangan priangga
Jeneng dawa Joel Robles Blázquez[1]
Tanggal lair (1990-06-17) 17 Juni 1990 (umur 28)
Papan lair Getafe, Spanyol
Dhuwur 1.95 m (6 ft 5 in)[2]
Posisi main Kiper
Katerangan klub
Tim saiki
Everton
Angka 33
Karir nom
2005–2007 Getafe
2007–2009 Atlético Madrid
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2007–2009 Atlético Madrid C 39 (0)
2009–2010 Atlético Madrid B 28 (0)
2009–2013 Atlético Madrid 2 (0)
2012Rayo Vallecano (loan) 13 (0)
2013Wigan Athletic (loan) 9 (0)
2013– Everton 42 (0)
Tim nasional
2005 Spanyol U16 1 (0)
2006 Spanyol U17 1 (0)
2011–2013 Spanyol U21 2 (0)
2012 Spanyol U23 1 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 06:59, 28 May 2017 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 12:08, 21 March 2013 (UTC)

Joel Robles Blázquez (lahir 17 Juni 1990), sing dikenal kanthi jeneng Joel, ya iku pemain bal-balan profésional Spanyol sing main dadi kiper kanggo klub Liga Utama Inggris Everton F.C. Robles miwiti karir profésional ing Atlético Madrid, wiwitané ing tim C ing taun 2008, sadurungé maju ing tim B ing taun sabanjuré, banjur diunggahaké dadi pemain senior. Dhèwèké dipindhah menyang Rayo Vallecano ing Januari 2012, lan setaun sangarepé nggabung karo klub Liga Utama Wigan Athletic, ing endi dhèwèké dadi bagéyan saka pamenang FA Cup Final 2013 sadurungé gabung karo Everton.[3]

Robles main ing pertandhingan internasional kanggo Spanyol ing tingkat U-16, U-17, U-21 lan U-23, lan dadi bagéan saka skuad sing menang ing Kejuaraan Eropah U-21 2013.

Karir klub[besut | besut sumber]

Atlético Madrid[besut | besut sumber]

Lair ing Getafe, Madrid, Robles kalebu asil produk pelatihan remaja ing Kutha Getafe. Dhèwèké gabung karo Atlético Madrid ing taun 2005. Dhèwèké ngrampungaké mangsa profésional kapisané ing mangsa (2009-10), dadi pemain cadhangan ing Segunda División B. Nalika tanggal 27 Dhésèmber 2009, dhèwèké napakasmanikontrak profésional tetandhingan nganti wulan Juni 2014.[4]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Barclays Premier League Squad Numbers 2013/14". Premier League. 16 August 2013. Diarsip saka sing asli ing 1 February 2018. Dijupuk 1 February 2018. 
  2. "Barclays Premier League Player Profile Joel Robles". web page. Premier League. 2014. Dijupuk 3 November 2012. 
  3. Joel Robles(dipunundhuh tanggal 1 Februari 2018)
  4. El portero Joel Robles firma su contrato profesional con el Atlético de Madrid (Goalkeeper Joel Robles signs his professional contract with Atlético Madrid); Diario AS, 1 February 2018 (ing basa Spanyol)