Diego Forlán

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Diego Forlán
U10 Diego Forlán 7524.jpg
Forlán ing Timnas Uruguay taun 2014
Katerangan priangga
Jeneng dawa Diego Forlán Corazzo[1]
Tanggal lair (1979-05-19) 19 Mèi 1979 (umur 39)[1]
Papan lair Montevideo, Uruguay
Dhuwur 1.80 m (5 ft 11 in)[2]
Posisi main Forward
Katerangan klub
Tim saiki
Kitchee
Angka 18
Karir nom
1990–1991 Peñarol
1991–1994 Danubio
1994–1997 Independiente
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1997–2002 Independiente 80 (37)
2002–2004 Manchester United 63 (10)
2004–2007 Villarreal 106 (54)
2007–2011 Atlético Madrid 134 (74)
2011–2012 Internazionale 18 (2)
2012–2014 Internacional 34 (10)
2014–2015 Cerezo Osaka 42 (17)
2015–2016 Peñarol 30 (8)
2016 Mumbai City 11 (5)
2018– Kitchee 1 (0)
Tim nasional
2002–2014 Uruguay 112 (36)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 11:22, 14 January 2018 (UTC).


Diego Forlán Corazzo (pangucap cara Spanyol: [ˈdjeɣo forˈlan]; lair 19 Méi 1979) inggih punika satunggaling juru main bal-balan profèsional saking Uruguay ingkang main ing klub Kitchee ing Liga Primér Hongkong.[3] Piyambakipun naté pikantuk préstasi ping kalih Tropi Pichichi lan Sepatu Emas Èropah.[3] Piyambakipun ugi pikantuk Sepatu Emas FIFA minangka juru main paling saé ing Piala Donya FIFA 2010. Piyambakipun dados satunggaling juru main bal paling agung ing Uruguay.[3]

Forlan ndhèrèk nggabung ing klub Argèntina klub Independiente sasampunipun main saé ing tim enèm, lan sasampunipun nindakaken sekawan mangsa ingkang suksès, piyambakipun napakasmani kontrak kanggé Manchester United Inggris.[4] Penampilanipun kanggé United mboten patosa suksès kados ing Independiente, sanajan piyambakipun menangaken Liga Primér Inggris ing mangsa 2002-2003 lan Piala FA ing taun 2003-2004.[4]

Ing mangsa 2004, Forlan pindhah dhateng klub Spanyol Villarreal.[4] Ing mangsa kapisan ing klub punika, Forlan nyithak 25 gol lan menang Tropi Pichichi.[3] Sasampunipun kalih mangsa suksès ing Villarreal, Forlán nggabung klub Atlético Madrid, lan ing klub punika Forlán dados panyithak gol paling kathah malih, lan dados juru main bal kapisan ingkang pikantuk bebingah Trofi Pichichi ngantos kaping kalih sasampunipun Ronaldo.[3] Forlán dados panyithak gol kamenangan Atlético ing final Piala Éropah UEFA 2010 mengsah F.C. Fulham.[3] Taun 2011, piyambakipun nggabung ing klub Italia Inter Milan sadèrèngipun pindhah malih dhateng klub Internasional ing taun 2012.[3]

Forlan ugi gadhah karir internasional ingkang suksès, nyithak 36 gol kanggé Timnas Uruguay wiwit dhebut taun 2002, kalebet ing Piala Donya FIFA 2002.[5] Piyambakipun dados panyithak gol paling kathah kanthi gunggung gangsal gol wekdal Uruguay suksès mlebet urutan sekawan ing Piala Donya FIFA 2010, lan pikantuk bebingah Bal Emas FIFA kanggé juru main paling saé ing turnamèn punika.[5]

Tanggal 12 Juli 2011, ing Copa Amerika 2011 Argèntina, Forlan nindakaken pertandhingan ingkang kaping 79 ing karir internasionalipun wekdal mengsah Mèksiko, mecahaken rékor ingkang sampun dipuntindakaken kiper Rodolfo Rodríguez wiwit taun 1986. Tanggal 20 Juni 2013, ing pertandhingan mengsah Nigéria ing Piala Konféderasi FIFA 2013 piyambakipun dados tiyang Uruguay kapisan ingkang nindakaken ngantos 100 pertandhingan.[6] kanthi nyithak 36 gol, Forlán dados juru main Uruguay kanthi gol paling kathah saking taun 2011 ngantos Luis Suárez mecahaken rekor kasebat kalih taun kapengker.[3] Piyambakipun mutusaken kanggé pènsiun saking bal-balan internasional tanggal 11 Maret 2015.[3]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b "2014 FIFA World Cup Brazil: List of Players" (PDF). FIFA. k. 31. Dijupuk 16 January 2018. 
  2. "Diego Forlán Player Profile - ESPN FC". www.espnfc.com. 
  3. a b c d e f g h i Biodata Terkini Diego Forlan(dipunundhuh tanggal 16 Januari 2018)
  4. a b c Diego Forlan Profil Lengkap(dipunundhuh tanggal 16 Januari 2018)
  5. a b Uruguay's Forlán Wins Golden Ball(dipunundhuh tanggal 16 Januari 2018)
  6. "Centurion Forlan downs Nigeria". FIFA. 20 June 2013. Dijupuk 16 January 2018.