Diego Forlán

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Diego Forlán
Diego Forlán 28 jan 2018.jpg
Forlán ing klub LIga Hongkong Kitchee F.C.
Katerangan priangga
Jeneng dawa Diego Forlán Corazzo[1]
Tanggal lair (1979-05-19) 19 Mèi 1979 (umur 42)[1]
Papan lair Montevideo,  Uruguay
Dhuwur 1.80 m (5 ft 11 in)[2]
Posisi main Panyerang
Katerangan klub
Tim saiki
Kitchee
Angka 18
Karir nom
1990–1991 Peñarol
1991–1994 Danubio
1994–1997 Independiente
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1997–2002 Independiente 80 (37)
2002–2004 Manchester United 63 (10)
2004–2007 Villarreal 106 (54)
2007–2011 Atlético Madrid 134 (74)
2011–2012 Internazionale 18 (2)
2012–2014 Internacional 34 (10)
2014–2015 Cerezo Osaka 42 (17)
2015–2016 Peñarol 30 (8)
2016-2018 Mumbai City 11 (5)
2018–saiki Kitchee 1 (0)
Tim nasional
2002–2014 Uruguay 112 (36)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 11:25, 03 Sèptèmber 2020 (UTC).


Diego Forlán Corazzo (pangucap cara Spanyol: [ˈdjeɣo forˈlan]; lair 19 Méi 1979) inggih punika satunggaling juru main bal-balan profèsional saking Uruguay ingkang main ing klub Kitchee ing Liga Primér Hongkong.[3] Piyambakipun naté pikantuk préstasi ping kalih Tropi Pichichi lan Sepatu Emas Èropah.[3] Piyambakipun ugi pikantuk Sepatu Emas FIFA minangka juru main ingkang saé piyambak ing Piala Donya FIFA 2010. Piyambakipun dados satunggaling juru main bal paling agung ing Uruguay.[3]

Forlan ndhèrèk nggabung ing klub Argèntina klub Independiente sasampunipun main saé ing tim enèm, lan sasampunipun nindakaken sekawan mangsa ingkang suksès, piyambakipun napakasmani kontrak kanggé Manchester United Inggris.[4] Penampilanipun kanggé United mboten patosa suksès kados ing Independiente, sanajan piyambakipun menangaken Liga Primér Inggris ing mangsa 2002-2003 lan Piala FA ing taun 2003-2004.[4]

Ing mangsa 2004, Forlan pindhah dhateng klub Spanyol Villarreal.[4] Ing mangsa kapisan ing klub punika, Forlan nyithak 25 gol lan menang Tropi Pichichi.[3] Sasampunipun kalih mangsa suksès ing Villarreal, Forlán nggabung klub Atlético Madrid, lan ing klub punika Forlán dados panyithak gol ingkang kathah piyambak malih, lan dados juru main bal kapisan ingkang pikantuk bebingah Trofi Pichichi ngantos kaping kalih sasampunipun Ronaldo.[3] Forlán dados panyithak gol kamenangan Atlético ing final Piala Éropah UEFA 2010 mengsah F.C. Fulham.[3] Taun 2011, piyambakipun nggabung ing klub Italia Inter Milan sadèrèngipun pindhah malih dhateng klub Internasional ing taun 2012.[3]

Forlan ugi gadhah karir internasional ingkang suksès, nyithak 36 gol kanggé Timnas Uruguay wiwit dhebut taun 2002, kalebet ing Piala Donya FIFA 2002.[5] Piyambakipun dados panyithak gol ingkang kathah piyambak kanthi gunggung gangsal gol wekdal Uruguay suksès mlebet urutan sekawan ing Piala Donya FIFA 2010, lan pikantuk bebingah Bal Emas FIFA kanggé juru main ingkang saé piyambak ing turnamèn punika.[5]

Tanggal 12 Juli 2011, ing Copa Amerika 2011 Argèntina, Forlan nindakaken pertandhingan ingkang kaping 79 ing karir internasionalipun wekdal mengsah Mèksiko, mecahaken rékor ingkang sampun dipuntindakaken kiper Rodolfo Rodríguez wiwit taun 1986. Tanggal 20 Juni 2013, ing pertandhingan mengsah Nigéria ing Piala Konféderasi FIFA 2013 piyambakipun dados tiyang Uruguay kapisan ingkang nindakaken ngantos 100 pertandhingan.[6] kanthi nyithak 36 gol, Forlán dados juru main Uruguay kanthi gol ingkang kathah piyambak saking taun 2011 ngantos Luis Suárez mecahaken rekor kasebat kalih taun kapengker.[3] Piyambakipun mutusaken kanggé pènsiun saking bal-balan internasional tanggal 11 Maret 2015.[3]

Jroning Angka[besut | besut sumber]

Klub[besut | besut sumber]

Panampilan lan gol déning klub, mangsa lan kompetisi
Klub Mangsa Liga Piyala Nasional Bawana Liyané Gunggung
Liga Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol
Independiente 1998–99 Primera División 2 0 0 0 2 0
1999–2000 Primera División 24 7 0 0 24 7
2000–01 Primera División 36 18 6 2 42 20
2001–02 Primera División 18 12 5 1 23 13
Gunggung 80 37 11 3 91 40
Manchester United 2001–02 Liga Primèr Inggris 13 0 0 0 5 0 0 0 18 0
2002–03 Liga Primèr Inggris 25 6 2 0 13 1 5 2 45 9
2003–04 Liga Primèr Inggris 24 4 2 1 4 2 2 1 32 8
2004–05 Liga Primèr Inggris 1 0 0 0 1 0 1 0 3 0
Gunggung 63 10 4 1 23 3 8 3 98 17
Villarreal 2004–05 La Liga 38 25 1 0 0 0 39 25
2005–06 La Liga 32 10 2 0 13 3 47 13
2006–07 La Liga 36 19 4 1 2 1 42 21
Gunggung 106 54 7 1 15 4 128 59
Atlético Madrid 2007–08 La Liga 36 16 6 1 11 6 53 23
2008–09 La Liga 33 32 3 1 9 2 45 35
2009–10 La Liga 33 18 6 3 17 7 56 28
2010–11 La Liga 32 8 3 1 6 1 1 0 42 10
Gunggung 134 74 18 6 43 16 1 0 196 96
Inter Milan 2011–12 Serie A 18 2 0 0 2 0 20 2
Internacional 2012 Série A 19 5 0 0 19 5
2013 Série A 15 5 8 3 13 9 36 17
Gunggung 34 10 8 3 13 9 55 22
Cerezo Osaka 2014 J1 League 26 7 2 0 6 2 34 9
2015 J2 League 16 10 0 0 16 10
Gunggung 42 17 2 0 6 2 45 19
Peñarol 2015–16 Primera División 30 8 0 0 3 0 1 0 34 8
Mumbai City 2016 Super League 11 5 1 0 12 5
Kitchee 2017–18 HK Premier League 7 5 2 1 5 0 0 0 14 6
Gunggung karir 525 222 41 12 108 28 24 12 698 274

Nagara[besut | besut sumber]

Panampilan lan gol déning Tim nasional lan taun
Tim Nasional Taun Panampilan Gol
Uruguay 2002 5 2
2003 7 5
2004 11 2
2005 9 2
2006 3 0
2007 9 5
2008 7 3
2009 9 3
2010 11 7
2011 13 3
2012 9 1
2013 14 3
2014 5 0
Gunggung 112 36

Gol Internasional[besut | besut sumber]

Dhaptar gol internasionalé Diego Forlán
# Surya Papan Mungsuh Sekor Asil Kompetisi
1 27 Maret 2002 Prince Mohamed bin Fahd Stadium, Damman, Saudi Arabia Flag of Arab Saudi Arab Saudi 2–3 2–3 Kekancan
2 11 Juni 2002 Suwon World Cup Stadium, Suwon, South Korea Flag of Sénégal Sénégal 2–3 3–3 Piyala Donya 2002
3 28 Maret 2003 National Stadium (Tokyo), Tokyo, Japan Flag of Jepang Jepang 1–0 2–2 Kekancan
4 20 Agustus 2003 Stadio Artemio Franchi, Florence, Italy Flag of Argèntina Argèntina 1–0 2–3 Kekancan
5 7 Sèptèmber 2003 Estadio Centenario, Montevideo, Uruguay Flag of Bolivia Bolivia 1–0 5–0 Kuwalifikasi Piyala Donya 2006
6 19 Novèmber 2003 Pinheirão, Curitiba, Brazil Flag of Brazil Brazil 1–2 3–3 Kuwalifikasi Piyala Donya 2006
7 19 Novèmber 2003 Pinheirão, Curitiba, Brazil Flag of Brazil Brazil 2–2 3–3 Kuwalifikasi Piyala Donya 2006
8 1 Juni 2004 Estadio Centenario, Montevideo, Uruguay Flag of Pèru Pèru 1–3 1–3 Kuwalifikasi Piyala Donya 2006
9 10 Juli 2004 Estadio Elías Aguirre, Chiclayo, Peru Flag of Ékuador Ékuador 1–0 2–1 Copa América 2004
10 30 Maret 2005 Estadio Centenario, Montevideo, Uruguay Flag of Brazil Brazil 1–0 1–1 Kuwalifikasi Piyala Donya 2006
11 4 Juni 2005 Estadio José Pachencho Romero, Maracaibo, Venezuela Flag of Vènezuéla Vènezuéla 1–0 1–1 Kuwalifikasi Piyala Donya 2006
12 2 Juni 2007 Telstra Stadium, Sydney, Australia Flag of Ostrali Ostrali 1–1 2–1 Kekancan
13 7 Juli 2007 Estadio Polideportivo de Pueblo Nuevo, San Cristóbal, Venezuela Flag of Vènezuéla Vènezuéla 1–0 4–1 Copa América 2007
14 7 Juli 2007 Estadio Polideportivo de Pueblo Nuevo, San Cristóbal, Venezuela Flag of Vènezuéla Vènezuéla 4–1 4–1 Copa América 2007
15 10 Juli 2007 Estadio José Pachencho Romero, Maracaibo, Venezuela Flag of Brazil Brazil 1–1 2–2 Copa América 2007
16 13 Oktober 2007 Estadio Centenario, Montevideo, Uruguay Flag of Bolivia Bolivia 2–0 5–0 Kuwalifikasi Piyala Donya 2010
17 17 Juni 2008 Estadio Centenario, Montevideo, Uruguay Flag of Pèru Pèru 1–0 6–0 Kuwalifikasi Piyala Donya 2010
18 17 Juni 2008 Estadio Centenario, Montevideo, Uruguay Flag of Pèru Pèru 2–0 6–0 Kuwalifikasi Piyala Donya 2010
19 17 Juni 2008 Estadio Centenario, Montevideo, Uruguay Flag of Pèru Pèru 3–0 6–0 Kuwalifikasi Piyala Donya 2010
20 28 Maret 2009 Estadio Centenario, Montevideo, Uruguay Flag of Paraguay Paraguay 1–0 2–0 Kuwalifikasi Piyala Donya 2010
21 10 Juni 2009 Polideportivo Cachamay, Ciudad Guayana, Venezuela Flag of Vènezuéla Vènezuéla 2–1 2–2 Kuwalifikasi Piyala Donya 2010
22 10 Oktober 2009 Estadio Olímpico Atahualpa, Quito, Ecuador Flag of Ékuador Ékuador 2–1 2–1 Kuwalifikasi Piyala Donya 2010
23 3 Maret 2010 AFG Arena, St. Gallen, Switzerland Flag of Switserlan Switserlan 1–1 3–1 Kekancan
24 27 Mèi 2010 Estadio Centenario, Montevideo, Uruguay Flag of Israèl Israèl 1–0 4–1 Kekancan
25 16 Juni 2010 Loftus Versfeld Stadium, Pretoria, South Africa Flag of Afrika Kidul Afrika Kidul 1–0 3–0 Piyala Donya 2010
26 16 Juni 2010 Loftus Versfeld Stadium, Pretoria, South Africa Flag of Afrika Kidul Afrika Kidul 2–0 3–0 Piyala Donya 2010
27 2 Juli 2010 Soccer City, Johannesburg, South Africa Flag of Ghana Ghana 1–1 1–1 Piyala Donya 2010
28 6 Juli 2010 Cape Town Stadium, Cape Town, South Africa Flag of Nèderlan Nèderlan 1–1 2–3 Piyala Donya 2010
29 10 Juli 2010 Nelson Mandela Bay Stadium, Port Elizabeth, South Africa Flag of Jerman Jerman 2–1 2–3 Piyala Donya 2010
30 24 Juli 2011 Estadio Monumental Antonio Vespucio Liberti, Buenos Aires, Argentina Flag of Paraguay Paraguay 2–0 3–0 Copa América 2011
31 24 Juli 2011 Estadio Monumental Antonio Vespucio Liberti, Buenos Aires, Argentina Flag of Paraguay Paraguay 3–0 3–0 Copa América 2011
32 11 Oktober 2011 Estadio Defensores del Chaco, Asunción, Paraguay Flag of Paraguay Paraguay 1–0 1–1 Kuwalifikasi Piyala Donya 2014
33 2 Juni 2012 Estadio Centenario, Montevideo, Uruguay Flag of Vènezuéla Vènezuéla 1–0 1–1 Kuwalifikasi Piyala Donya 2014
34 20 Juni 2013 Itaipava Arena Fonte Nova, Salvador, Brazil Flag of Nigeria Nigeria 2–1 2–1 Piyala Konfédhérasi 2013
35 14 Agustus 2013 Miyagi Stadium, Sendai, Jepang Flag of Jepang Jepang 1–0 4–2 Kekancan
36 14 Agustus 2013 Miyagi Stadium, Sendai, Jepang Flag of Jepang Jepang 2–0 4–2 Kekancan


Pranala njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b "2014 FIFA World Cup Brazil: List of Players" (PDF). FIFA. p. 31. Dibukak ing 16 January 2018.
  2. "Diego Forlán Player Profile - ESPN FC". www.espnfc.com.
  3. a b c d e f g h i Biodata Terkini Diego Forlan(dipunundhuh tanggal 16 Januari 2018)
  4. a b c Diego Forlan Profil Lengkap(dipunundhuh tanggal 16 Januari 2018)
  5. a b Uruguay's Forlán Wins Golden Ball(dipunundhuh tanggal 16 Januari 2018)
  6. "Centurion Forlan downs Nigeria". FIFA. 20 June 2013. Dibukak ing 16 January 2018.