Nemanja Matić

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Nemanja Matić
Nemanja Matić 27 September 2017 cropped.jpg
Matić main kanggé klub Manchester United ing 2017
Katerangan priangga
Jeneng dawa Nemanja Matić[1]
Tanggal lair (1988-08-01) 1 Agustus 1988 (umur 31)[1]
Papan lair Šabac, SFR Yugoslavia
Dhuwur 1.94 m (6 ft 4 in)[2]
Posisi main Defensive midfielder
Katerangan klub
Tim saiki
Manchester United
Angka 31
Karir nom
1993–1997 Vrelo
1997–2000 Obrenovac 1905
2000–2004 Red Star Belgrade
2004 Partizan
2004–2005 Jedinstvo Ub
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2005–2007 Kolubara
2007–2009 Košice 70 (4)
2009–2011 Chelsea 2 (0)
2010–2011Vitesse (loan) 27 (2)
2011–2014 Benfica 56 (6)
2014–2017 Chelsea 121 (4)
2017– Manchester United 22 (0)
Tim nasional
2008–2010 Serbia U21 11 (2)
2008– Serbia 36 (2)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 20:35, 1 January 2018 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 22:28, 9 October 2017 (UTC)

Nemanja Matić' (lair 1 Agustus 1988; umur 31 taun) inggih punika juru main bal-balan profésional saking Serbia ingkang main ing posisi glandhang lan samenika main ing klub Liga Primer Inggris Manchester United lan tim nasional Serbia.[3] Matic dipuntumbas Manchester United saking Chelsea kanthi regu 40 yuta poundsterling (kirang langkung 702,69 miliar rupiah).[4] Nganggé nomer pundhak 31, Matic mbéla Manchester United ngantos 30 Juni 2020.[4] Matic miwiti karir bal profésionalipun ing taun 2005 ing klub Jedinstvo Ub.[4] Kalih taun ing tim menka, Matic main ngantos 16 tetandhingan, sadéréngipun pindhah dhateng klub Košice.[4] Ing klub Košice, Matic main kanthi saé ing 70 pertandhingan nyithak 4 gol.[4]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b Hugman, Barry J., ed. (2010). The PFA Footballers' Who's Who 2010–11. Mainstream Publishing. k. 282. ISBN 978-1-84596-601-0. 
  2. "Player Profile: Nemanja Matić". chelseafc.com. 
  3. Pemain Premier League 2017-18: Nemanja Matic(dipunundhuh tanggal 9 Januari 2018)
  4. a b c d e Pemain Premier League 2017-18: Nemanja Matic(dipunundhuh tanggal 9 Januari 2018)