Šabac

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Lokasi Šabas
Gréja Ortodoks

Šabac, (basa Serbia: Шабац,) iku kutha lan kuthamadya ing Dhistrik Mačva, Serbia. Kuthamadya Šabac kapérang dadi 51 désa.

Géografi[besut | besut sumber]

Šabac dumunung ing koordinat géografis 44.76° LU, 19.69° BT, ing sadawaning bantaran Kali Sava, ing dalan utama tumuju Ruma, Beograd lan Drina. Dawaning dalan utama iku ana 65 km-.

Dhémografi[besut | besut sumber]

Ing taun 2002, sing ndunungi kutha iki ana 55.163 jiwa, (mayoritas ètnis Serbia: 52.351 jiwa (95%)).

Sesawangan[besut | besut sumber]

  • Gréja Ortodoks

Serba-serbi[besut | besut sumber]