Raphaël Varane

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Raphaël Varane
Raphael Varane - France v Armenia.jpg
Varane wekdal main ing Timnas Prancis 2014
Katerangan priangga
Jeneng dawa Raphaël Xavier Varane[1]
Tanggal lair (1993-04-25) 25 April 1993 (umur 26)[2]
Papan lair Lille, France
Dhuwur 1.91 m (6 ft 3 in)[2]
Posisi main Centre back
Katerangan klub
Tim saiki
Real Madrid
Angka 5
Karir nom
2000–2002 Hellemmes
2002–2010 Lens
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2010–2011 Lens 23 (2)
2011– Real Madrid 124 (2)
Tim nasional
2010 Prancis U18 2 (1)
2012 Prancis U20 1 (0)
2011–2012 Prancis U21 15 (3)
2013– Prancis 40 (2)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 13:53, 23 December 2017 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 14 November 2017

Raphaël Varane (lair ing Lille, 25 April 1993; umur 26 taun) inggih punika juru main bal-balan Perancis ingkang samenika main ing klub Real Madrid CF lan Tim Nasional Prancis minangka bèg tengah utawi gelandhang.[3] Varane naté main ing klub Prancis Lens ing mangsa 2010-2011, wiwit latian kaliyan tim senior lan dados juru main cadhangan ing sawetawis pertandhingan liga.[4] Tanggal 7 Novèmber 2010, Varane ngayahi debut profésionalipun ing pertandhingan liga mungsuh Montpellier. Miturut pelatih Lens Eric Assadourian, Varane dipunsebat minangka juru main bal kualitas setunggal ingkang winasis ing lèvel taktis lan tèknis.[4] Ing wulan Januari 2014, Varane pikantuk bebingah minangka salah setunggal saking sedasa juru main enèm paling saé ing Èropah.[5]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Varane

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. FIFA Club World Cup UAE 2017: List of players: Real Madrid CF(dipunundhuh tanggal 6 Januari 2018)
  2. a b Varane: Raphaël Varane: Player(dipunundhuh tanggal 6 Januari 2018)
  3. Gervais Martel a répondu aux supporters(dipunundhuh tanggal 6 Januari 2018)
  4. a b Qui sont Varane, Kondogbia, Hazard et Deligny(dipunundhuh tanggal 6 Januari 2018)
  5. The next 10 big things: Europe's top youngsters and stars of the future(dipunundhuh tanggal 6 Januari 2018)