Marcus Rashford

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Marcus Rashford
Press Tren CSKA - MU (3).jpg
Rashford pemanasan ing klub Manchester United taun 2017
Katerangan priangga
Jeneng dawa Marcus Rashford[1]
Tanggal lair (1997-10-31) 31 Oktober 1997 (umur 20)[2]
Papan lair Wythenshawe, Manchester, Inggris
Dhuwur 5 ft 11 in (1.80 m)[3]
Posisi main Penyerang
Katerangan klub
Tim saiki
Manchester United
Angka 19
Karir nom
2003–2005 Fletcher Moss Rangers
2005–2015 Manchester United
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2015– Manchester United 65 (14)
Tim nasional
2012 Inggris U16 2 (0)
2014 Inggris U18 2 (0)
2016 Inggris U20 2 (0)
2016– Inggris U21 1 (3)
2016– Inggris 15 (2)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 20:32, 1 January 2018 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 00:43, 1 January 2018 (UTC)

Marcus Rashford (lair 31 Oktober 1997) inggih punika satunggaling juru main bal-balan profésional ingkang posisinipun panyerang, ingkang samenika main ing klub Liga Primér Inggris klub Manchester United lan Timnas Inggris.[4]

Rashford main ing Manchester United wiwit umur pitung taun, piyambakipun nyithak gol ing kalih debut pertamanipun ing Liga Eropa UEFA. Rashford naté cidera wekdal main mengsah Arsenal ing bulan Fébruari 2016. Rashford nyithak gol wonten ing pertandhingan pertama Manchester derby, pertandhingan pertama League Cup dan pertandhingan pertama UEFA Champions League.[5]

Sanajan lair ing Kutha Manchester lan kalebet tilas lulusan akadhemi Manchester, nanging sadéréngipun main ing Manchester United Rashford naté main kanggé tim akadhemi Fletcher Moss Rangers ing periodhe taun 2003 ngantos 2005.[5] Wekdal umuripun nembe sangang taun, nembe Rashford main kanggé akadhemi Manchester United. Nembé main sapisan sampun damel kalih gol.[5] Ing péntas internasional, Rashford déréng gabung ing skuad Nasional Inggris.[5] Saménika Rashford nembé main ing Tim Inggris U-18 lan nembé main ping kalih.[5]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ "Squads for 2017/18 Premier League confirmed". Premier League. 1 September 2017. Dijupuk 9 January 2018. 
  2. ^ "Marcus Rashford". 11v11.com. AFS Enterprises. Dijupuk 9 January 2018. 
  3. ^ "Marcus Rashford: Overview". Premier League. Dijupuk 15 December 2017. 
  4. ^ Rashford rejected Liverpool to join Manchester United(dipunundhuh tanggal 9 Januari 2018)
  5. ^ a b c d e dan Biodata Lengkap Marcus Rashford(dipunundhuh tanggal 9 Januari 2018)