Instagram

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Logo Instagram

Instagram iku salah sawijining media sosial kang bisa ngedum foto lan vidio.

Sajarah[besut | besut sumber]

Burbn, Inc.[besut | besut sumber]

Diyasa nalika taun 2012 déning perusahaan Burn, Inc., ya iku salah siji perusahaan tèknologi rintisan (startup) kang mung mirunggan ing pangembangan aplikasi kanggo tilpun sèlulèr.[1] Wiwitane Burn, Inc. dhéwé luwih akèh fokus ing HTML5 mobile, nanging kaloro CEO, Kevin Systrom lan uga Mike Krieger, mutusaké supaya uwih fokus marang siji perkawis siji baé.[1] Sawisé saminggu dhèwèké kaloron njajal kanggo nggawé idé anyar kang saé, pungkasane dhèwèké nggawé salah siji modhèl pisanan saka Burbn, nanging ing jeroné isih ana pérangan kang durung dadi.[1] Versi Burbn kang paling pungkasan, aplikasi kang wis bisa digunakaké mawi iPhone, kang isiné akèh fitur kang bisa digunakaké.[1] Kanggo Kevin Systrom lan Mike Krieger kanggo ngurangi fitur-fitur kang wis ana lan miwiti saka pisanan, nanging pungkasane dhèwèké kaloron mung fokus marang pérangan foto, komentar lan uga kabisan kanggi nyenengi foto.[1] Lha iku kang pungkasane dadi Instagram.[1]

Jeneng Instagram[besut | besut sumber]

Tembung Instagram asalé saka tembung "Insta" lan "Gram".[2] Insta asalé saka tembung instan, kaya kodhak polaroid kang rikala jamane luwih misuwur diarani foto instan. Instagram uga bisa ngetokaké foto-foto mawi instan kaya polaroid.[2] Lajeng tembung gram asalé saka tembung telegram, kang fungsine kanggo ngirimake kabar marang wong liya kang rikat.[2] Padha karo instagra, kang bisa ngunggah foto lan nggunakaké jaringan internet, saéngga informasi kang pengen diaturake bisa ditampa panganggo internet, saéngga informasi bisa ditampa rikat.[2] Amarga iku Instagram asalé saka tembung instan-telegram.[2]

Fitur-fitur[besut | besut sumber]

Pandhèrèk[besut | besut sumber]

Sistem sosial ing jeroné Instagram ya iku mawi dadi pandhèrèk akun panganggo liya, utawa duwé pandhèrèk Instagram.[2] Saka iku komunikasi antawisè panganggo Instagram dhéwé bisa kadadéan karo ngwènèhi tandha seneng lan uga koment foto-foto kang wis diunggah déning panganggo liya.[2] Pandhèrèk uga bisa dadi salah siji pérangan kang wigati, cacahé tandha seneng saka pandherek bisa merbawani apa foto mau bisa dadi foto kang misuwur apa ora.[2]

Ngunggah Foto[besut | besut sumber]

Kautaman saka Instagram ya iku kanggo ngunggah lan ngedum foto-foto marang panganggo liyané.[3] Foto kang arep diunggah bisa saka kodhak iDevoce utawa foto-foto kang ana ing album foto ing iDevice mau.[3]

Kodhak[besut | besut sumber]

Foto kang wis dijupuk mawi aplikasi Instagram bisa disimpen ing jero iDevoce mau.[3] Panggoné kodhak mawi Instagram uga bisa langsung nggunakaké èfèk-èfèk kang ana, kanggo ngatur warna saka foto kang dikarepaké déning panganggoné.[3] Ana uga efek kodhak tilt-shift kang fungsiné iku nggawé fokus foto ing salah siji titik.[3] Sawisé foto dijupuk mawi kodhak ing instagram, foto mau uga bisa diputer miturut karepé para panganggoné.[3] Foto-foto kang bakal diunggal mawi Instagram ora ana wates cacahé, nanging instagram duwé watesan ukuran gedhéné gambar.[3] Ukuran kang dianggo ing Instagram duwé rasio 3:2 utawa namung kang wujudé kotak. Para panganggo mung bisa ngunggah foto mawi format iku, utawa kudu nyunting ndisik foto mau supaya padha karo format kang wis ana.[3] Sawisé para panganggo milih salah siji foto kanggo diunggah ing Instagram, mula panganggo bakal digawa menyang kaca sabanjuré kanggo nyunting foto mau.[3]

Asile Foto Instagram[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f Pendiri Instagram (dipunundhuh tanggal 14 Januari 2013)
  2. a b c d e f g h gabungkan instagram dengan twitter (dipunundhuh tanggal 14 Januari 2013)
  3. a b c d e f g h i cara pakai instagram (dipunundhuh tanggal 14 Januari 2013)