Instagram

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados

Sajarah[sunting | besut sumber]

Burbn, Inc.[sunting | besut sumber]

Ngadeg rikala tahun 2012 perusahaan Burn, Inc., iku salah sawijining teknologi startup kang mung khusus ing pangembangan aplikasi kanggo tilpun tangan.[1] wiwitane Burn, Inc. dhewe luwih akeh fokus ing HTML5 mobile, nanging kaloro CEO, Kevin Systrom lan uga Mike Krieger, mutusake supaya uwih fokus marang siji perkawis siji wae.[1] Sawise seminggu dheweke kaloron njajal kanggi nggawe ide anyae kang sae, pungkasane dheweke nggawe salah sawijining model pisanan saka Burbn, nanging ing jeronr isih ana perangan kang durung dadi.[1] Versi Burbn kang paling pungkasan, aplikasi kang wis bisa digunakake mawi iPhone, kang isine akeh fitur kang bisa digunakake.[1] Kanggo Kevin Systrom lan Mike Krieger kanggo ngurangi fitur-fitur kang wis ana lan miwiti saka pisanan, nanging pungkasane dheweke kaloron mung fokus marang bagian foto, komentar lan uga kabisan kanggi nyenengi foto.[1] Lha iku kang pungkasane dadi Instagram.[1]

Jeneng Instagram[sunting | besut sumber]

Tembung Instagram asale saka tembung "Insta" lan "Gram".[2] Insta asale saka tembung instan, kaya kamera polaroid kang rikala jamane luwih misuwur diarani foto instan. Instagram uga bisa ngetokake foto-foto mawi instan kaya polaroid.[2] Lajeng tembung gram asale saka tembung telegram, kang fungsine kanggo ngirimake kabar marang wong liya kang cepet.[2] Padha karo instagra, kang bisa ngunggah foto lan nggunakake jaringan internet, saengga informasi kang pengen diaturake bisa ditampa panganggo internet, saengga informasi bisa ditampa cepet.[2] Merga iku Instagram asale saka tembung instan-telegram.[2]

Fitur-fitur Instagram[sunting | besut sumber]

Pandherek[sunting | besut sumber]

Sistem sosial ing jerone Instagram ya iku mawi dadi pandherek akun panganggo liya, utawa duwé pandherek Instagram.[2] Saka iku komunikasi antawise panganggo Instagram dhewe bisa kedadean karo ngewenehi tanda seneng lan uga ngomentari foto-foto kang wis diunggah déning panganggo liya.[2] Panderek uga bisa dadi salah sawijining perangan kang penting, cacahe tanda seneng saka pandherek bisa ngaruhi apa foto kasebut bisa dadi foto kang misuwur apa ora.[2]

Ngunggah Foto[sunting | besut sumber]

Kautaman saka Instagram ya iku kanggo ngunggah lan mbagekake foto-foto marang panganggo liyane.[3] foto kang arep diunggah bisa saka kamera iDevoce utawa foto-foto kang ana ing album foto ing iDevice kasebut.[3]

Kamera[sunting | besut sumber]

Foto kang wis dijupuk mawi aplikasi Instagram bisa disimpen ing jero iDevoce kasebut.[3] Panggone kamera mawi Instagram uga bisa langsung nggunakake efek-efek kang ana, kanggo ngatur werna saka foto kang dikarepake déning panganggone.[3] Ana uga efek kamera tilt-shift kang fungsine iku nggawe fokus foto ing salah sawijining titik.[3] Sawise foto dijupuk mawi kamera ing instagram, foto kasebut uga bisa diputer miturut karebe para panganggone.[3] Foto-foto kang bakal diunggal mawi Instagram ora ana wates cacahe, nanging instagram duwé watesan ukuran gedhene gambar.[3] Ukuran kang dianggo ing Instagram rasione 3:2 utawa namung kang wujude kotak. Para panganggo mung bisa ngunggah foto mawi format iku, utawa kudu nyunting ndisik foto kasebut supaya padha karo format kang wis ana.[3] Sawise para panganggo milih salah sawijining fotokanggo diunggah ing Instagram, mula panganggo bakal digawa menyang kaca sabanjure kanggo nyunting foto kasebut.[3]

Asile Foto Instagram[sunting | besut sumber]

Cathetan Suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f (id)Pendiri Instagram (dipunundhuh tanggal 14 Januari 2013)
  2. ^ a b c d e f g h (id)gabungkan instagram dengan twitter (dipunundhuh tanggal 14 Januari 2013)
  3. ^ a b c d e f g h i (id)cara pakai instagram (dipunundhuh tanggal 14 Januari 2013)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Instagram&oldid=1057040"