Instagram

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Sajarah[besut | besut sumber]

Burbn, Inc.[besut | besut sumber]

Ngadeg rikala taun 2012 perusahaan Burn, Inc., iku salah sawijining tèknologi startup kang mung mirunggan ing pangembangan aplikasi kanggo tilpun tangan.[1] wiwitane Burn, Inc. dhéwé luwih akèh fokus ing HTML5 mobile, nanging kaloro CEO, Kevin Systrom lan uga Mike Krieger, mutusaké supaya uwih fokus marang siji perkawis siji baé.[1] Sawisé seminggu dhèwèké kaloron njajal kanggi nggawe ide anyae kang saé, pungkasane dhèwèké nggawe salah sawijining model pisanan saka Burbn, nanging ing jeronr isih ana perangan kang durung dadi.[1] Versi Burbn kang paling pungkasan, aplikasi kang wis bisa digunakaké mawi iPhone, kang isiné akèh fitur kang bisa digunakaké.[1] Kanggo Kevin Systrom lan Mike Krieger kanggo ngurangi fitur-fitur kang wis ana lan miwiti saka pisanan, nanging pungkasane dhèwèké kaloron mung fokus marang pérangan foto, komentar lan uga kabisan kanggi nyenengi foto.[1] Lha iku kang pungkasane dadi Instagram.[1]

Jeneng Instagram[besut | besut sumber]

Tembung Instagram asalé saka tembung "Insta" lan "Gram".[2] Insta asalé saka tembung instan, kaya kamera polaroid kang rikala jamane luwih misuwur diarani foto instan. Instagram uga bisa ngetokake foto-foto mawi instan kaya polaroid.[2] Lajeng tembung gram asalé saka tembung telegram, kang fungsine kanggo ngirimake kabar marang wong liya kang rikat.[2] Padha karo instagra, kang bisa ngunggah foto lan nggunakake jaringan internet, saéngga informasi kang pengen diaturake bisa ditampa panganggo internet, saéngga informasi bisa ditampa rikat.[2] Amarga iku Instagram asalé saka tembung instan-telegram.[2]

Fitur-fitur Instagram[besut | besut sumber]

Pandherek[besut | besut sumber]

Sistem sosial ing jerone Instagram ya iku mawi dadi pandherek akun panganggo liya, utawa duwé pandherek Instagram.[2] Saka iku komunikasi antawise panganggo Instagram dhéwé bisa kadadéan karo ngewenehi tanda seneng lan uga ngomentari foto-foto kang wis diunggah déning panganggo liya.[2] Panderek uga bisa dadi salah sawijining perangan kang wigati, cacahé tanda seneng saka pandherek bisa ngaruhi apa foto mau bisa dadi foto kang misuwur apa ora.[2]

Ngunggah Foto[besut | besut sumber]

Kautaman saka Instagram ya iku kanggo ngunggah lan mbagekake foto-foto marang panganggo liyané.[3] foto kang arep diunggah bisa saka kamera iDevoce utawa foto-foto kang ana ing album foto ing iDevice mau.[3]

Kamera[besut | besut sumber]

Foto kang wis dijupuk mawi aplikasi Instagram bisa disimpen ing jero iDevoce mau.[3] Panggone kamera mawi Instagram uga bisa langsung nggunakake efek-efek kang ana, kanggo ngatur warna saka foto kang dikarepake déning panganggone.[3] Ana uga efek kamera tilt-shift kang fungsine iku nggawe fokus foto ing salah sawijining titik.[3] Sawisé foto dijupuk mawi kamera ing instagram, foto mau uga bisa diputer miturut karebe para panganggone.[3] Foto-foto kang bakal diunggal mawi Instagram ora ana wates cacahé, nanging instagram duwé watesan ukuran gedhene gambar.[3] Ukuran kang dianggo ing Instagram rasione 3:2 utawa namung kang wujudé kotak. Para panganggo mung bisa ngunggah foto mawi format iku, utawa kudu nyunting ndisik foto mau supaya padha karo format kang wis ana.[3] Sawisé para panganggo milih salah sawijining fotokanggo diunggah ing Instagram, mula panganggo bakal digawa menyang kaca sabanjure kanggo nyunting foto mau.[3]

Asile Foto Instagram[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f Pendiri Instagram (dipunundhuh tanggal 14 Januari 2013)
  2. ^ a b c d e f g h gabungkan instagram dengan twitter (dipunundhuh tanggal 14 Januari 2013)
  3. ^ a b c d e f g h i cara pakai instagram (dipunundhuh tanggal 14 Januari 2013)