Vidéo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Telu werna sinyal vidéo analog kang dimupangatake ing panjuru donya: NTSC, PAL, SECAM

Vidéo ya iku tèknologi pangiriman sinyal èlèktronik tumuju déning gambar laku. Aplikasi umum saka sinyal vidéo kayata télévisi, uga bisa dimupangatake jroning aplikasi liyané ing bidang tèknik, saintifik, produksi lan kaamanan.

Tembung vidéo saka Latin kang artiné "deleng".Tembung vidéo uga digunakake kanggo cekakan saka vidéotape,uga parékam vidéo sarta pamutar vidéo.

Vidéo analog format encoding

Vidéo analog format èlèktronik

Vidéo analog format kaset

Vidéo digital format kaset

Disk optik format panyimpanan:

Vidéo digital kapilih format encoding:

Deleng uga[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Vidéo&oldid=983298"