Jadon Sancho

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jadon Sancho
FC Salzburg gegen Manchester City FC (U19 8. Februar 2017) 09.jpg
Sancho (tengen) ing Manchester City taun 2017
Katerangan priangga
Jeneng dawa Jadon Malik Sancho[1]
Tanggal lair (2000-03-25) 25 Maret 2000 (umur 19)[2]
Papan lair London, Inggris
Dhuwur 1.80 m (5 ft 11 in)[3]
Posisi main Forward
Katerangan klub
Tim saiki
Borussia Dortmund
Angka 7
Karir nom
2007–2015 Watford
2015–2017 Manchester City
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2017– Borussia Dortmund II 3 (0)
2017– Borussia Dortmund 30 (6)
Tim nasional
2015–2016 Inggris U16 11 (7)
2016–2017 Inggris U17 18 (14)
2017– Inggris U19 3 (1)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 08:05, 3 February 2018 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 15:56, 17 November 2017 (UTC)

Jadon Malik Sancho (miyos 25 Maret 2000) inggih menika satunggaling pemain bal-balan profésional saking Inggris ingkang main bal ing klub Bundesliga Jerman Borussia Dortmund utaminipun dados pemain sayap. Sancho miyos saking tiyang sepuh saking Trinidad lan Tobago.[4]

Karièr klub[besut | besut sumber]

Karièr Wiwitan[besut | besut sumber]

Sancho nggabung kaliyan Watford wekdal umur pitung taun. Nalika wulan Maret 2015 ing umur 14 taun Sancho pindhah dhateng Manchester City F.C. kanthi béaya £ 66.000 lan mindhak dados £ 500.000 kalebet tambahan.[5] Sancho lajeng saged main kanthi saé ing akadhemi Manchester City lan kalebet salah satunggal saking tigang pemain ing Manchester City. Pangarsaning Klub kasebat Khaldoon Al Mubarak, ngendikaken bilih Sancho badhé dipunlebetaken dhateng tim senior ing Mèi 2017.

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Premier League clubs publish retained lists". Premier League. 9 June 2017. Dijupuk 17 November 2017. 
  2. "Archived copy". Diarsip saka sing asli ing 9 August 2017. Dijupuk 9 August 2017. 
  3. "2017 Under-17 World Cup squad lists" (PDF). FIFA. Diarsip saka sing asli (PDF) ing 30 October 2017. Dijupuk 31 October 2017. 
  4. Introducing Jadon Sancho, Borussia Dortmund's English history-maker (dipunundhuh tanggal 6 Februari 2018)
  5. Could Manchester City starlet Jadon Sancho become the player that got away for former club Watford?(dipunundhuh tanggal 6 Februari 2018)