Edinson Cavani

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Edinson Cavani
20171114 AUT URU 4550.jpg
Cavani main kanggé Uruguay ing taun 2017
Katerangan priangga
Jeneng dawa Edinson Roberto Cavani Gómez[1]
Tanggal lair (1987-02-14) 14 Fèbruari 1987 (umur 32)
Papan lair Salto, Uruguay
Dhuwur 1.84 m (6 ft 12 in)[2]
Posisi main Striker
Katerangan klub
Tim saiki
Paris Saint-Germain
Angka 9
Karir nom
2000–2005 Danubio
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2005–2007 Danubio 25 (10)
2007–2010 Palermo 109 (34)
2010–2013 Napoli 104 (78)
2013– Paris Saint-Germain 151 (107)
Tim nasional
2006–2007 Uruguay U20 14 (9)
2012 Uruguay Olympic 5 (3)
2008– Uruguay 98 (40)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 20 December 2017.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 14 November 2017

Edinson Roberto Cavani Gómez (pangucap cara Spanyol: [eˈðinsoŋ kaˈβani]; lair 14 Fèbruari 1987) inggih punika satunggaling juru main bal-balan profésional saking Uruguay ingkang main ing posisi striker, lan samenika main ing Prancis Ligue 1 klub Paris Saint-Germain lan Tim Nasional Bal Uruguay. Piyambakipun kawentar minangka juru main bal ingkang cepet, kiyat, oportunis, tèknik saé, Cavani saged dipundéskripsikaken minangka striker modéren.[3] Piyambakipun ugi kawentar gadhah kaprigelan damel gol ingkang imprèsif, kiyat ing udhara lan samparanipun, sengkut anggénipun main, lan gadhah akurasi tendhangan bébas ingkang saé.[4] Piyambakipun main ing posisi striker tengah, mliginipun ing aréa serangan, lan saged dipunanggé ing striker nomer kalih, lan striker sayap.[5][6]

Cavani miwiti kariripun ing klub Danubio ing Montevideo, ing klub punika Cavani main kalih taun, sadèrèngipun pindhah dhateng klub Italia Palermo ing taun 2007. Piyambakipun main sekawan mangsa ing klub punika, damel 34 gol ing 109 tetandhingan. Taun 2010, Cavani pindhah dhateng klub Napoli, pindhah ing klub punika kanthi regi transfer 17 yuta euro. Ing mangsa 2011-2012, piyambakipun menangaken setunggal titel juwara inggih ing Coppa Italia, lan dados top skorer kanthi gangsal gol. Wonten ing klub Napoli, Cavani nyithak 33 gol ing kalih mangsa pertama, 38 gol ing mangsa katiga, lan dados top skorer Serie A kanthi 29 gol. Tanggal 16 Juli 2013, Cavani dipuntransfer dhateng Paris Saint-Germain kanthi regi transfer 64 yuta euro, lan dados juru main paling awis reginipun ing jagad bal-balan Prancis.[7]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

(ing basa Indonésia) Profil Edinson Cavani

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Edinson Roberto CAVANI GOMEZ". SSC Napoli. Diarsip saka sing asli ing 10 January 2018. Dijupuk 10 January 2018. 
  2. https://en.psg.fr/effectif/edinson-cavani?season=2017
  3. Carraffa, Rosario (10 January 2018). "Palermo, Cavani il ragazzo che è cresciuto". tuttopalermo.net. Dijupuk 10 January 2018. 
  4. "Messi? Falcao? Don't forget Napoli's Edinson Cavani". Bleacher Report. 10 January 2018. Dijupuk 10 January 2018. 
  5. "L' ultimatum di Guidolin". La Repubblica. 10 January 2018. Dijupuk 10 January 2018. 
  6. "Cavani vs Di Vaio 'Arbitra' Guidolin". La Repubblica. 10 January 2018. Dijupuk 10 January 2018. 
  7. <"Archived copy". Diarsip saka sing asli ing 10 January 2018. Dijupuk 10 January 2018. >