Sergio Agüero

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sergio Agüero
Sergio Agüero 2018.jpg
Katerangan priangga
Jeneng dawa Sergio Leonel Agüero del Castillo[1]
Dhuwur 1.73 m (5 ft 8 in)[2]
Posisi main Penyerang
Katerangan klub
Tim saiki
Manchester City
Angka 16
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2003–2006 Independiente 53 (23)
2006-2011 Atletico Madrid 175 (74)
2011-saiki Manchester City 27 (17)
Tim nasional
2005–2007 Argentina U-20 7 (6)
2008 Argentina U-23 5 (2)
2006–saiki Argentina 33 (14)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 22.00, 21 Maret 2012 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 12 Oktober 2011 (UTC)

Sergio Leonel "Kun" Agüero del Castillo (lair ing Quilmes, 2 Juni 1988; umur 32 taun) ya iku juru main bal-balan sing nduwé kebangsaan Argentina sing main minangka penyerang kanggo Manchester City ing Liga Primer Inggris lan Argentina.

Agüero main kanggo Independiente wiwit taun 2003 tekan taun 2006. Panjenengané banjur gabung karo Atletico Madrid tekan taun 2011. Ing wulan Juli 2011, Agüero gabung ing Manchester City kanthi nandatangani kontrak sing durasiné limang taun.[3]

Agüero sing duwé jelukan akrab Kun iki, bareng Lionel Messi dianggep publik donya minangka titisan saka Diego Maradona. Jenengé sangsaya kethok nalika nggawa timnas Argentina U-20 minangka juara Piala Donya FIFA U-20 20075 lan Piala Dunia FIFA U-20 2007. Prestasi mau nggawé jengengé mlebu ing njero skuat Argentina.

Agüero nyetak rekor minangka juru main bal-balan paling enom ing sajarah Primera División Argentina nalika main ing Independiente nglawan San Lorenzo ing umur 15 taun 35 dina tanggal 7 Juli 2003.[4]

Agüero minangka "mantu" saka Diego Maradona, sawisé panjenengané dadi pacare Giannina Maradona, putri paling enom Maradona wiwit pungkasan taun 2007 lan duwé siji putra jenengé Benjamin, sing lair nalika taun 2009[5] saka pacaré mau.

Jroning Angka[besut | besut sumber]

Klub[besut | besut sumber]

Klub Mangsa Liga Piyala Piyala Liga Bawana Liyané Gunggung
Dhivisi Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol
Independiente 2002–03 Argentine Primera División 1 0 1 0
2003–04 5 0 2 0 7 0
2004–05 12 5 12 5
2005–06 36 18 36 18
Gunggung 54 23 2 0 56 23
Atlético Madrid 2006–07 La Liga 38 6 4 1 42 7
2007–08 37 19 4 2 9 6 50 27
2008–09 37 17 1 0 9 4 47 21
2009–10 31 12 7 1 16 6 54 19
2010–11 32 20 4 3 4 1 41 27
Gunggung 175 74 20 7 38 19 1 1 234 101
Manchester City 2011–12 Liga Primer Inggris 34 23 1 1 3 1 10 5 0 0 48 30
2012–13 30 12 4 3 0 0 5 0 40 17
2013–14 23 17 3 4 2 1 6 6 34 28
2014–15 33 26 1 0 1 0 7 6 0 0 42 32
2015–16 30 24 1 1 4 2 9 2 44 29
2016–17 31 20 5 5 1 0 8 8 45 33
2017–18 25 21 3 2 4 3 7 4 39 30
2018–19 33 21 2 2 3 1 7 6 1 2 46 32
2019–20 24 16 2 2 3 3 3 2 0 0 32 23
2020–21 9 1 0 0 1 0 5 2 15 3
Gunggung 272 181 22 20 22 11 67 43 2 2 385 257
Gunggung karir 501 278 42 27 22 11 107 62 3 3 675 381

Nagara[besut | besut sumber]

Tim nasional Taun Panampilan Gol
Argentina 2006 2 0
2007 4 1
2008 9 4
2009 6 2
2010 5 2
2011 8 5
2012 7 2
2013 8 5
2014 10 1
2015 10 10
2016 11 1
2017 4 2
2018 5 3
2019 8 3
Gunggung 97 41

Gol Internasional[besut | besut sumber]

Gol Surya Papan Mungsuh Angka Asil Kompetisi
1. 17 Novèmber 2007 Estadio Monumental Antonio Vespucio Liberti, Buenos Aires, Argèntina Bolivia 1–0 3–0 Kuwalifikasi Piyala Donya 2010
2. 26 Maret 2008 Cairo International Stadium, Kairo, Mesir Flag of Mesir Mesir 1–0 2–0 Kekancan
3. 4 Juni 2008 Qualcomm Stadium, San Diego, Amérikah Sarékat Flag of Mèksiko Mèksiko 4–1 4–1
4. 6 Sèptèmber 2008 Estadio Monumental Antonio Vespucio Liberti, Buenos Aires, Argèntina Flag of Paraguay Paraguay 1–1 1–1 Kuwalifikasi Piyala Donya 2010
5. 11 Oktober 2008 Estadio Monumental Antonio Vespucio Liberti, Buenos Aires, Argèntina Flag of Uruguay Uruguay 2–0 2–1
6. 28 Maret 2009 Estadio Monumental Antonio Vespucio Liberti, Buenos Aires, Argèntina Flag of Vènezuéla Vènezuéla 4–0 4–0
7. 12 Agustus 2009 Lokomotiv Stadium, Moskow, Ruslan Flag of Ruslan Ruslan 1–1 3–2 Kekancan
8. 24 Mèi 2010 Estadio Monumental Antonio Vespucio Liberti, Buenos Aires, Argèntina Flag of Kanadha Kanadha 5–0 5–0
9. 7 Sèptèmber 2010 Estadio Monumental Antonio Vespucio Liberti, Buenos Aires, Argèntina Flag of Sepanyol Sepanyol 4–1 4–1
10. 20 Juni 2011 Estadio Monumental Antonio Vespucio Liberti, Buenos Aires, Argèntina Albania 3–0 3–0
11. 1 Juli 2011 Estadio Ciudad de La Plata, La Plata, Argèntina Bolivia 1–1 1–1 Copa América 2011
12. 11 Juli 2011 Estadio Mario Alberto Kempes, Córdoba, Argèntina Flag of Kosta Rika Kosta Rika 1–0 3–0
13. 2–0
14. 15 Novèmber 2011 Estadio Metropolitano Roberto Meléndez, Barranquilla, Kolombia Flag of Kolombia Kolombia 2–1 2–1 Kuwalifikasi Piyala Donya 2014
15. 2 Juni 2012 Estadio Monumental Antonio Vespucio Liberti, Buenos Aires, Argèntina Flag of Ékuador Ékuador 1–0 4–0
16. 12 Oktober 2012 Estadio Malvinas Argentinas, Mendoza, Argèntina Flag of Uruguay Uruguay 2–0 2–0
17. 6 Februari 2013 Friends Arena, Stockholm, Swèdia Flag of Swèdhen Swèdhen 2–1 3–2 Kekancan
18. 11 Juni 2013 Estadio Olímpico Atahualpa, Quito, Ekuadhor Flag of Ékuador Ékuador 1–0 1–1 Kuwalifikasi Piyala Donya 2014
19. 10 Sèptèmber 2013 Estadio Defensores del Chaco, Asunción, Paraguay Flag of Paraguay Paraguay 2–1 5–2
20. 18 Novèmber 2013 Busch Stadium, St. Louis, Amérikah Sarékat Flag of Bosni lan Hérzégowina Bosni lan Hérzégowina 1–0 2–0 Kekancan
21. 2–0
22. 3 Sèptèmber 2014 Esprit Arena, Düsseldorf, Jerman Flag of Jerman Jerman 1–0 4–2
23. 31 Maret 2015 MetLife Stadium, East Rutherford, Amérikah Sarékat Flag of Ékuador Ékuador 1–0 2–1
24. 6 Juni 2015 Estadio San Juan del Bicentenario, San Juan, Argèntina Bolivia 2–0 5–0
25. 3–0
26. 4–0
27. 13 Juni 2015 Estadio La Portada, La Serena, Chile Flag of Paraguay Paraguay 1–0 2–2 Copa América 2015
28. 16 Juni 2015 Estadio La Portada, La Serena, Chile Flag of Uruguay Uruguay 1–0 1–0
29. 30 Juni 2015 Estadio Municipal de Concepción, Concepción, Chile Flag of Paraguay Paraguay 5–1 6–1
30. 4 Sèptèmber 2015 BBVA Compass Stadium, Houston, Amérikah Sarékat Bolivia 2–0 7–0 Kekancan
31. 4–0
32. 9 Sèptèmber 2015 AT&T Stadium, Amérikah Sarékat Flag of Mèksiko Mèksiko 1–2 2–2
33. 10 Juni 2016 Soldier Field, Chicago, Amérikah Sarékat Panama 5–0 5–0 Copa América Centenario
34. 11 Novèmber 2017 Luzhniki Stadium, Moskow, Ruslan Flag of Ruslan Ruslan 1–0 1–0 Kekancan
35. 14 Novèmber 2017 Krasnodar Stadium, Krasnodar, Ruslan Flag of Nigeria Nigeria 2–0 2–4
36. 29 Mèi 2018 La Bombonera, Buenos Aires, Argèntina Haiti 4–0 4–0
37. 16 Juni 2018 Otkritie Arena, Moskow, Ruslan Flag of Èslan Èslan 1–0 1–1 Piyala Donya 2018
38. 30 Juni 2018 Kazan Arena, Kazan, Ruslan Flag of Prancis Prancis 3–4 3–4 Piyala Donya 2018
39. 23 Juni 2019 Arena do Grêmio, Porto Alegre, Brasil Flag of Qatar Qatar 2–0 2–0 Copa América 2019
40. 6 Juli 2019 Arena Corinthians, São Paulo, Brasil Flag of Cilé Cilé 1–0 2–1 Copa América 2019
41. 18 Novèmber 2019 Bloomfield Stadium, Tel Aviv, Israèl Flag of Uruguay Uruguay 1–1 2–2 Kekancan

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. "Sergio Agüero". Sergio Agüero official website. Dibukak ing 30 November 2011.
  2. "Manchester City Profile". mcfc.co.uk. Manchester City FC. 26 August 2011. Dibukak ing 26 August 2011.
  3. "Sergio Aguero joins Manchester City". mcfc.co.uk. Manchester City FC. 2011-07-27.
  4. "The rise of Sergio Aguero". BBC Sport. 7 May 2008.
  5. "Maradona a grandfather thanks to Atletico's Agüero". Reuters. 19 February 2009.

Pranala njaba[besut | besut sumber]