Sergio Agüero

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sergio Agüero
Suisse vs Argentine - Sergio Agüero.jpg
Katerangan priangga
Jeneng dawa Sergio Leonel Agüero del Castillo[1]
Dhuwur 173 m (567 ft 7.0 in)[2]
Posisi main Penyerang
Katerangan klub
Tim saiki
Manchester City
Angka 16
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2003–2006 Independiente 53 (23)
2006-2011 Atletico Madrid 175 (74)
2011- Manchester City 27 (17)
Tim nasioanl
2005–2007 Argentina U-20 7 (6)
2008 Argentina U-23 5 (2)
2006– Argentina 33 (14)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 22.00, 21 Maret 2012 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 12 Oktober 2011 (UTC)

Sergio Leonel "Kun" Agüero del Castillo (lair ing Quilmes, 2 Juni 1988; umur 28 taun) ya iku pemain bal-balan sing nduwé kebangsaan Argentina sing main minangka penyerang kanggo Manchester City ing Liga Primer Inggris lan Argentina.

Agüero main kanggo Independiente wiwit taun 2003 tekan taun 2006. Panjenengané banjur gabung karo Atletico Madrid tekan taun 2011. Ing wulan Juli 2011, Agüero gabung ing Manchester City kanthi nandatangani kontrak sing durasiné limang taun.[3]

Agüero sing nduwèni jelukan akrab Kun iki, bareng Lionel Messi dianggep publik donya minangka titisan saka Diego Maradona. Jenengé sangsaya kethok nalika nggawa timnas Argentina U-20 minangka juara Piala Donya FIFA U-20 20075 lan Piala Dunia FIFA U-20 2007. Prestasi kasebut nggawé jengengé mlebu ing njero skuat Argentina.

Agüero nyetak rekor minangka pemain bal-balan paling enom ing sajarah Primera División Argentina nalika main ing Independiente nglawan San Lorenzo ing umur 15 taun 35 dina tanggal 7 Juli 2003.[4]

Agüero minangka "mantu" saka Diego Maradona, sawisé panjenengané dadi pacare Giannina Maradona, putri paling enom Maradona wiwit pungkasan taun 2007 lan nduwèni siji putra jenengé Benjamin, sing lair nalika taun 2009[5] saka pacaré kasebut.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ "Sergio Agüero". Sergio Agüero official website. Dijupuk 30 November 2011. 
  2. ^ "Manchester City Profile". mcfc.co.uk. Manchester City FC. 26 August 2011. Dijupuk 26 August 2011. 
  3. ^ "Sergio Aguero joins Manchester City". mcfc.co.uk. Manchester City FC. 2011-07-27. 
  4. ^ "The rise of Sergio Aguero". BBC Sport. 7 May 2008. 
  5. ^ "Maradona a grandfather thanks to Atletico's Agüero". Reuters. 19 February 2009. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sergio_Agüero&oldid=1100800"